Бігус зі свіжої капусти

Сьогодні насамперед дізнаємося, як приготувати бігус з капустою і познайомимося з різними його варіантами. Варто додати, що вибір виду м'яса завжди залишається за вами, ви завжди можете сміливо експериментувати з його кількістю і видом нарізки. Те ж саме стосується і вибору капусти, яка, до речі, може бути як білокачанної, так і кольоровою.
Класичний рецепт бігуса зі свіжої капусти
Інгредієнти:
Приготування
Розморожене м'ясо нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо на розігріту сковороду, змащену рослинним маслом. Готуємо на середньому вогні, періодично помішуючи. Після утворення рум'яної скоринки приступаємо до овочів. Капусту очищаємо і шаткуємо, змішуємо з м'ясом і накриваємо блюдо кришкою. Через 10 хвилин наливаємо в сковорідку 2 склянки води і починаємо томити інгредієнти ще протягом 40 хвилин, змінивши середній вогонь на повільний. В цей час очищаємо цибулю і дрібно шаткуємо. Морква промиваємо, очищаємо і нарізаємо соломкою. Обсмажуємо овочі разом з томатною пастою в окремому посуді, через 2 хвилини додаємо нарізану ковбасу. Через 10 хвилин засмажку викладаємо в сковороду з капустою і м'ясом, тушкуємо ще 15 хвилин. В кінці заправляємо страва з капусти спеціями і очищеним мелкорубленним часником. Подавати до столу бігус з капусти можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Бігус зі свіжою капустою можна розбавляти не лише м'ясом та копченостями, але й цілими овочевими гамами! Це можуть бути томати, різні види перцю, зелені і все чого забажає душа. Напевно ви отримаєте задоволення від приготування неймовірно ситного бігуса з капустою і картоплею.
Бігус з капустою і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо розморожуємо і нарізаємо невеликими шматочками. У сковорідку наливаємо невелику кількість води і тушкуємо свинину протягом години на повільному вогні, періодично помішуючи, знімаючи пінку і підливаючи води. Після того, як м'ясо стане м'яким, і вся рідина випарується, обсмажуємо свинину протягом 10-15 хвилин, додавши в сковороду ложку рослинної олії.

Цибулину очищаємо і нарізаємо півкільцями. Морква промиваємо, очищаємо і нарізаємо соломкою або трьом на крупній тертці. Подрібнені овочі змішати з підсмаженим м'ясом і накриваємо блюдо кришкою. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками, після чого відправляємо на 5-7 хвилин для обжарювання в загальну сковороду. Потім додаємо трохи води і продовжуємо тушкувати інгредієнти під закритою кришкою. У свою чергу очищаємо капусту, дрібно шаткуємо і відправляємо тушкуватися до м'яса. Болгарський перець і помідор промиваємо, очищаємо і нарізаємо кубиками, а після того, як капуста і картопля не стануть м'якими, кладемо їх у бігус. Через 10 хвилин заправляємо блюдо улюбленими спеціями.
Рекомендуємо добрі рецепти

Яловичина з капустою
Яловичина з капустою - відмінне ситне блюдо, яке поєднує в собі одночасно і закуску і гарнір. Пропонуємо вам спробувати це чудове страву і

Начинка з капусти для пиріжків
Ароматні домашні пиріжки люблять всі! Важливу роль в пиріжках грає начинка - м'ясна, овочева, сирна, а може фруктова? Але особливо смачними виходять

Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову

Тушкована капуста зі свининою
Тушкована капуста зі свининою - знайоме і смачне блюдо з дитинства. Чудово підходить для ситного обіду або вечері, і головне її приготувати досить

Котлети з капусти
Капустяні котлети - чудове корисне блюдо на кожен день. Готувати їх можна з додаванням рису, картоплі, манки, кабачка - тут все залежить від ваших

Начинка з капусти
Капустяна начинка - відмінний і корисний варіант для фарширування млинців, вареників, пирогів. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька оригінальних, і в