Броколі в духовці
Те, що корисні страви можна готувати ще й смачно - це факт. Рецептами ще одного страви, яка наситить вас без зайвих калорій, ми поділимося в цій статті. Отже, давайте разом вчитися тому, як приготувати брокколі у духовці.
Інгредієнти:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
борошно - 1/2 ст.;
молоко - 2 1/2 ст.;
сіль, перець;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
тертий твердий сир - 100 г;
вершки - 1/4 ст.;
брокколі - 1 головка;
часник - 1 зубчик;
тертий «Пармезан» - 100 р.
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору.
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно близько 2 хвилин, регулярно помішуючи. Поступово вливаємо до борошні вершки і збиваємо соус віночком до усунення грудок. Варимо соус до загусання, не забуваючи приправити сіллю і перцем. В кінці готування змішуємо соус з обсмаженою цибулею і тертим «Пармезаном».
У каструлі кип'ятимо воду, солимо і варимо в ній брокколі, розібрану на суцвіття, близько 2 хвилин. Ошпарені суцвіття викладаємо у форму для випічки і заливаємо соусом. Зверху посипаємо блюдо сиром і відправляємо все в духовку на 25 хвилин при 180 градусах. Наша страва з брокколі в духовці готове до подачі!
Інгредієнти:
заморожена брокколі - 300 г;
філе білої риби - 500 г;
жирні вершки - 1/2 ст.;
молоко - 1/2 ст.;
тертий твердий сир - 1 ст.;
мускатний горіх - щіпка;
хлібна паніровка - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
борошно - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Брокколі відварюємо до готовності і кладемо у форму для випікання. Поверх брокколі укладаємо шматочки рибного філе без кісток, шкіри.
Готуємо вершковий соус за вже знайомою схемою: у сотейнику розтоплюємо масло, обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору, постійно помішуючи борошно, вливаємо в каструльку молоко і вершки збиваємо до однорідності. Варимо соус на малому вогні, не забувши приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Як тільки соус загусне, додаємо до нього тертий сир і перемішуємо. Заливаємо готовим соусом блюдо і посипаємо все хлібної паніровкою. Запікаємо брокколі з рибою при 200 градусах 25 хвилин.
Таким чином ви можете приготувати не тільки рибу, але й картопля, або свинину з брокколі в духовці, правда попередньо і м'ясо і картоплю доведеться обсмажити до готовності. Готову страву доречно як на свято, так і в будній день.
Брокколі, запечена в духовці з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору.
У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно близько 2 хвилин, регулярно помішуючи. Поступово вливаємо до борошні вершки і збиваємо соус віночком до усунення грудок. Варимо соус до загусання, не забуваючи приправити сіллю і перцем. В кінці готування змішуємо соус з обсмаженою цибулею і тертим «Пармезаном».
У каструлі кип'ятимо воду, солимо і варимо в ній брокколі, розібрану на суцвіття, близько 2 хвилин. Ошпарені суцвіття викладаємо у форму для випічки і заливаємо соусом. Зверху посипаємо блюдо сиром і відправляємо все в духовку на 25 хвилин при 180 градусах. Наша страва з брокколі в духовці готове до подачі!
Риба з брокколі в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Брокколі відварюємо до готовності і кладемо у форму для випікання. Поверх брокколі укладаємо шматочки рибного філе без кісток, шкіри.
Готуємо вершковий соус за вже знайомою схемою: у сотейнику розтоплюємо масло, обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору, постійно помішуючи борошно, вливаємо в каструльку молоко і вершки збиваємо до однорідності. Варимо соус на малому вогні, не забувши приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Як тільки соус загусне, додаємо до нього тертий сир і перемішуємо. Заливаємо готовим соусом блюдо і посипаємо все хлібної паніровкою. Запікаємо брокколі з рибою при 200 градусах 25 хвилин.
Таким чином ви можете приготувати не тільки рибу, але й картопля, або свинину з брокколі в духовці, правда попередньо і м'ясо і картоплю доведеться обсмажити до готовності. Готову страву доречно як на свято, так і в будній день.
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з брокколі
Корисну і смачну капусту брокколі можна не тільки варити і обсмажувати з овочами, але і запікати. Такі англійські запіканки улюблені багатьма по
Пюре з брокколі
Брокколі - корисна зелена капуста, яку використовують в приготуванні різних страв. Давайте поговоримо про те, як зробити з неї чудове пюре для дітей
Брокколі з сиром
Брокколі, завдяки нейтральному смаком, чудово поєднується з будь-якими сирами. Її можна запекти з сиром, або приготувати на цій основі суп або
Брокколі у вершковому соусі
Брокколі - одна з найбільш корисних різновидів капусти. А приготована у вершковому соусі вона просто тане у роті. Давайте розберемо кілька цікавих
Котлети з брокколі
Овочеві котлетки - прекрасне блюдо для шанувальників здорового способу життя і вегетаріанців. Їх можна готувати з додаванням різних овочів, і кожен
Паста з лососем
Паста з лососем - дуже смачне італійське блюдо, яке готується надзвичайно просто. Вам знадобляться лише хороші макарони, філе лосося, трохи овочів,