Вернуться назад Распечатать

Броколі в духовці

Броколі в духовці
Те, що корисні страви можна готувати ще й смачно - це факт. Рецептами ще одного страви, яка наситить вас без зайвих калорій, ми поділимося в цій статті. Отже, давайте разом вчитися тому, як приготувати брокколі у духовці.

Брокколі, запечена в духовці з сиром


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1/2 ст.;

  • молоко - 2 1/2 ст.;

  • сіль, перець;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • тертий твердий сир - 100 г;

  • вершки - 1/4 ст.;

  • брокколі - 1 головка;

  • часник - 1 зубчик;

  • тертий «Пармезан» - 100 р.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю нарізаємо і обсмажуємо до золотистого кольору.
    У сотейнику розтоплюємо масло й обсмажуємо на ньому борошно близько 2 хвилин, регулярно помішуючи. Поступово вливаємо до борошні вершки і збиваємо соус віночком до усунення грудок. Варимо соус до загусання, не забуваючи приправити сіллю і перцем. В кінці готування змішуємо соус з обсмаженою цибулею і тертим «Пармезаном».
    У каструлі кип'ятимо воду, солимо і варимо в ній брокколі, розібрану на суцвіття, близько 2 хвилин. Ошпарені суцвіття викладаємо у форму для випічки і заливаємо соусом. Зверху посипаємо блюдо сиром і відправляємо все в духовку на 25 хвилин при 180 градусах. Наша страва з брокколі в духовці готове до подачі!

    Риба з брокколі в духовці


    Інгредієнти:

  • заморожена брокколі - 300 г;

  • філе білої риби - 500 г;

  • жирні вершки - 1/2 ст.;

  • молоко - 1/2 ст.;

  • тертий твердий сир - 1 ст.;

  • мускатний горіх - щіпка;

  • хлібна паніровка - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Брокколі відварюємо до готовності і кладемо у форму для випікання. Поверх брокколі укладаємо шматочки рибного філе без кісток, шкіри.
    Готуємо вершковий соус за вже знайомою схемою: у сотейнику розтоплюємо масло, обсмажуємо на ньому борошно до золотистого кольору, постійно помішуючи борошно, вливаємо в каструльку молоко і вершки збиваємо до однорідності.
    Броколі в духовці
    Варимо соус на малому вогні, не забувши приправити сіллю, перцем і мускатним горіхом. Як тільки соус загусне, додаємо до нього тертий сир і перемішуємо. Заливаємо готовим соусом блюдо і посипаємо все хлібної паніровкою. Запікаємо брокколі з рибою при 200 градусах 25 хвилин.
    Таким чином ви можете приготувати не тільки рибу, але й картопля, або свинину з брокколі в духовці, правда попередньо і м'ясо і картоплю доведеться обсмажити до готовності. Готову страву доречно як на свято, так і в будній день.