Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фаршировані помідори - рецепти

Фаршировані помідори - рецепти

17-03-2015, 21:08
1 238
Фаршировані помідори - рецепти
Рецепти, як холодних, так і гарячих закусок на сьогоднішній день радують нас своїм достатком. Тільки фантазуй і дивуй гостей. Але свіжі фаршировані помідори особливо виграшно будуть виглядати на святковому столі. По-перше, з-за свого яскравого і збудливий апетит червоного кольору, а по-друге, завдяки тому, що кожен помідор можна подавати порційно. Та й часу на приготування йде вкрай мало.

Приготування фаршированих помідорів

Найчастіше фаршировані помідори подають як холодної закуски, але ви можете присипати їх зверху тертим сиром і відправити в духовку, на виході отримаєте прекрасну гарячу закуску або, навіть, самостійне блюдо - залежить від начинки, яку ви виберете. А начинити помідори можна чим завгодно - рис, яйця, морепродукти, сир, зелень, м'ясні продукти і будь-які овочі. Як бачите, вашої фантазії є де розгулятися. Фарширувати помідори ви можете двома способами: зрізавши верхівку у помідора і заповнивши начинкою середину, або розрізавши помідор на половинки. Витягнуту м'якоть можна застосувати в якості інгредієнта рецепта начинки, або використовувати для приготування інших страв з додаванням томату.

Помідори, фаршировані креветками

Інгредієнти:


  • помідори - 4 шт.;

  • креветки - 350 г;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • сир тертий - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, зелень - за смаком.



  • Приготування
    Помідори ретельно помити, акуратно зрізати верхівку і видалити ложечкою м'якоть. Посолити всередині і перевернути, щоб дати витекти утворився соку.
    Креветки промити водою, почистити від панцира, потім відварити в підсоленій воді близько 5 хвилин.
    Зелень вимити, висушити і дрібно нарізати. Сир натерти на дрібній тертці і змішати з зеленню, креветками, додати оливкове масло і добре перемішати.
    Нафарширувати помідори готовою начинкою і прикрасити зверху зеленню.

    Помідори, фаршировані тунцем

    Інгредієнти:


  • помідори - 4 шт.;

  • тунець (консерви) - 1 банка;

  • майонез, рослинна олія - за смаком;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сир тертий - 50 г;

  • яйце варене - 1 шт.



  • Приготування

    Відкрийте консерви, вийміть вміст в миску і ретельно розімніть виделкою. Сир натріть на крупній тертці. Яйце відварити і дрібно наріжте. Цибулину дрібно подрібніть і обсмажте на рослинному маслі до золотистого кольору. Змішайте тунець, цибулю і сир. Помідори промийте, зріжте верхівку і вийміть м'якоть. Готовою начинкою заповніть середину помідор, зверху накрийте зрізаною верхівкою.

    Фаршировані помідори черрі
    Інгредієнти:


  • помідори черрі - 10 шт.;

  • авокадо - 1 шт.;

  • сметана густа - 1 ст. ложка;

  • сьомга слабосолона - 50 р.



  • Приготування

    У помідорів акуратно зрізати верхівку і ложечкою вийняти м'якоть. Авокадо очистити від шкірки, вийняти кісточку і дрібно нарізати. Сьомгу нарізати дрібними шматочками. Змішати сметану, сьомгу і авокадо, готовою начинкою заповнити помідори черрі. Зверху можете прикрасити листком петрушки.


    Помідори, фаршировані яйцями

    Інгредієнти:


  • помідори - 6 шт.;

  • яйце варене - 3 шт.;

  • кріп - 3 ст. ложки;

  • сметана густа - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком.


  • Фаршировані помідори - рецепти

    Приготування

    Візьміть невеликі помідори, зріжте верхівку і вийміть ложечкою м'якоть. Переверніть помідори, щоб витік сік. Яйця, зварені круто, дрібно подрібніть, змішайте зі сметаною, сіллю і дрібно порубаним кропом. Середину помідор заповніть приготовленої начинкою.

    Помідори, фаршировані салатом

    До речі, помідори можна начинити салатом, навіть залишками від нього - страва при подачі тільки виграє. Салат може включати в себе кукурудзу або квасоля, використовуйте всіма улюблений «Олів'є» або приготуйте помідори фаршировані м'ясним салатом - тоді подавати їх можна і як основна страва.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Фаршировані помідори в духовці
    Фаршировані помідори в духовці
    Помідори - дуже поширений овоч. А тому страви з нього можна готувати цілий рік. Звичайно, найчастіше томати додають у салати або маринують. Ми ж
    Помідори, фаршировані грибами
    Помідори, фаршировані грибами
    Помідори, фаршировані грибами - яскравий і соковитий закуска, яка відмінно прикрасить фуршетний або святковий стіл. А гості неодмінно прийдуть в
    Помідори, фаршировані сиром
    Помідори, фаршировані сиром
    Фаршировані помідори - чудове прикраса святкового столу. Нафарширувати їх можна будь-якою начинкою і сьогодні поговоримо про помідори, фаршировані
    Помідори, фаршировані селерою
    Помідори, фаршировані селерою
    Помідори, фаршировані селерою - це чудова закуска на фуршетний та святковий стіл. Давайте розберемо кілька варіантів цієї оригінальної смакоту, яка