Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Омлет з кабачками

Омлет з кабачками

17-03-2015, 16:05
1 497
Омлет з кабачками
Встигніть розкуштувати все розмаїття рецептів з кабачками, поки сезон цих чудових овочів не підійшов до кінця. Сьогодні ми ділимося рецептами різноманітних кабачкового омлетів.

Рецепт омлету з кабачками


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 50 мл;

  • шалот - 2 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • спаржа - 2 пучка;

  • кабачок - 1 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • яйця - 7-8 шт.;

  • тертий сир - 50 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Розігріваємо на сковороді трохи оливкової олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю до м'якості. До м'якого цибулі додаємо подрібнений зубчик часнику і продовжуємо готування ще хвилину. За допомогою спеціального ножа для чищення овочів нарізаємо спаржу і кабачки тонкими стрічками. Кладемо стрічки на сковороду до цибулі і припускаємо пару хвилин. Тим часом збиваємо яйця з сіллю, перцем і лимонною цедрою. Виливаємо яєчну суміш на сковороду і обсмажуємо протягом 2-3 хвилин. Після, посипаємо омлет сиром і ставимо сковороду під гриль до тих пір, поки верхівка омлету не схопиться як слід.
    Омлет з кабачками і сиром неодмінно подаємо з скибочкою білого хліба та порцією свіжого салату.

    Омлет з кабачками в пароварці для дітей


    Інгредієнти:

  • молодий шпинат - 200 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • картопля - 1 шт.;

  • кабачок - 1 шт.;

  • яйця - 5-6 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Молодий шпинат обдаємо окропом, а надлишки вологи віджимаємо. Картоплю нарізаємо найтоншими пластинками з допомогою ножа для нарізки овочів. Тонкі пластини картоплі повинні встигнути приготуватися на пару. Кабачок можна також нарізати тонкими пластинами або натерти на крупній тертці, не забувши потім віджати від надлишків вологи.
    Яйця збиваємо з сіллю і перцем. Дно форми, в який ви збираєтеся готувати омлет, змащуємо маслом і викладаємо на нього шари картоплі і кабачка. Вливаємо омлет і кладемо шпинат. Ставимо форму з омлетом в контейнер пароварки. Омлет з кабачками готується в пароварці близько 30 хвилин, а в мультиварці - 30-35 хвилин, використовуючи режим "Варка на пару". Таке блюдо припаде до смаку як дітям, так і дорослим.

    Омлет з куркою і кабачками


    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • кабачок - 150 г;

  • копчена курка - 80 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з сіллю, перцем і сметаною до однорідності. Кабачок натираємо на крупній тертці, додаємо сіль і віджимаємо надлишки вологи. Копчену курку розбираємо на волокна або нарізаємо кубиками.
    На сковороді розігріваємо олію і виливаємо омлетну масу. Слідом відразу ж викладаємо кабачки і курятину. Звертаємо омлет навпіл і обсмажуємо до золотистого кольору з обох сторін. Подаємо омлет, полив його кетчупом або соєвим соусом.

    Омлет з кабачками і помідорами


    Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.;

  • зелена цибуля - 1 перо;

  • бекон - 2 скибочки;

  • кабачок - 1 шт.;

  • самоподнимающаяся борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий твердий сир - 1/3 ст.;

  • томати - 3 шт.;

  • петрушка.


  • Омлет з кабачками
    Приготування
    Духовку розігріваємо до 175 градусів. Форму для випікання розміром приблизно 16х26 см покриваємо пекарської папером і змащуємо олією.
    Яйця збиваємо з сіллю і перцем, після чого додаємо борошно, подрібнений зелений лук, молоко і нарізану зелень. Знову все ретельно перемішуємо так, щоб не залишилося грудочок. Виливаємо яєчну суміш на деко, зверху розкладаємо скибочки томатів, бекону і кабачка. Ставимо омлет в розігріту духовку на 20-25 хвилин. Практично в кінці готування, посипте омлет сиром і залиште його розплавитися або підрум'яниться під грилем.
    Подавати омлет з шинкою і помідорами можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити омлет на сковороді?
    Як зробити омлет на сковороді?
    Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім
    Омлет з молоком
    Омлет з молоком
    Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
    Омлет з начинкою
    Омлет з начинкою
    Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
    Омлет зі шпинатом
    Омлет зі шпинатом
    Шпинат - корисна рослина, багата мінеральними солями і залізом. І сьогодні ми підкажемо вам кілька простих варіантів створення омлету зі шпинатом.
    Омлет без молока
    Омлет без молока
    Якщо ви вирішили зробити омлет на сніданок, але молока під рукою не виявилося, не біда, його можна замінити іншим кисломолочним продуктом або взагалі
    Фріттата: рецепт
    Фріттата: рецепт
    Фріттата - це італійський варіант всім знайомого омлету, і треба зізнатися, варіант дуже смачний. Відмінність цієї страви в тому, що в ньому