Пиріжки з лівером смажені в маслі і печені в духовці, рецепт орских пиріжків з рідкого тіста
Пиріжки з лівером – рецепт, який багато згадають з ностальгією, в радянські часи це було найулюбленіше частування: дешеве і шалено смачне. Готувати випічку можна різними способами, застосовуючи на практиці перевірені варіанти тесту і використовуючи нові, більш оригінальні техніки виготовлення основи і наповнення.
Тісто для пиріжків з лівером традиційно готувався з води, свіжих (живих) дріжджів, олії та обов'язково подслащивалось цукром. Ці вироби смажили у великій кількості олії, у фритюрі. Сьогодні ж варіантів виготовлення смачних пиріжків неймовірне безліч, змінюють як основу, так і склад наповнення.
Найбільш трудомісткий процес у виготовленні пиріжків – це приготування ліверу, тому його краще зробити заздалегідь і застосовувати для начинки вже в охолодженому вигляді.
Традиційне тісто замішується не надто щільним і не вимагає тривалої расстойки.
Якщо готувати духові пиріжки з лівером, тісто краще зробити здобним опарним методом, трохи солодкуватим.
Знамениті орские пиріжки з лівером готують з класичного дріжджового тіста на воді, але замішують його не щільним, воно повинно трохи «плисти» в руці.
Доповнювати начинку можна картопляним пюре, відвареним рисом.
<iframe> </iframe>
Спочатку роблять лівер для пиріжків , його приготування займе не мало часу. Для класичного складу відварюють яловиче серце, легені, а печінку обсмажують. Сучасні рецепти складаються з курячих або свинячих субпродуктів, смак начинки не вийде гірше традиційного, але буде в якійсь мірі різнитися з класичним.
Інгредієнти:
яловича печінка – 300 г;
серце – 300 г;
легкі – 300 г;
цибуля – 3 шт.;
морква – 1 шт.;
корінь петрушки – 1 шт.;
сіль, мелений перець горошком, запашний перець, лаврове листя;
олія для смаження.
Приготування
Зварити порізані легені і серце, моркву і цілу цибулину. Додати в процесі корінь петрушки, горошини перцю і лавр.
Зняти піну, варити 2 години.
У сковороді потомити порізану печінку до готовності. Додати цибулю і смажити 1-2 хвилини.
Пропустити всі продукти через м'ясорубку, посолити, поперчити, охолодити.
Знамениті оренбурзькі пиріжки з лівером смажені в маслі пам'ятає кожен, хто виріс в радянські часи. Це маленькі вироби, однакового розміру і форми, для їх виготовлення застосовувалася спеціальна машина, але вручну цей рецепт можна повторити, пристосувавшись до жидковатому тесту. Традиційний лівер готували з курячих субпродуктів.
Інгредієнти:
лівер з курячих потрухів – 500 г;
цибуля – 3 шт.;
сіль, перець;
Тісто:
борошно – 500 г;
дріжджі – 20 г;
цукор – 2 ст. л.;
сіль – 1 ч. л.;
тепла вода – 200 мл;
олія для смаження.
Приготування
Лівер з'єднати з прокрученою цибулею, посолити, приправити перцем.
У теплій воді розчинити цукор і дріжджі, дочекатися реакції.
З'єднати борошно з опарою, додати солі, замісити не туге тісто.
Сформовать коржики. Викласти начинку, скріпити краю.
Смажити на маслі до золотавих сторін.
<iframe> </iframe>
Пиріжки печені з лівером готуються з здобного, трохи солодкуватого тесту. Досвідчені кулінари радять начинку додатково обсмажити, так лівер буде більш поступливим у процесі формування виробів. Тісто готується на свіжому молоці, опарним способом з великою кількістю здоби: масла, яєць.
Інгредієнти:
яловичий лівер – 600 г;
Опара:
молоко – 1 ст.;
свіжі дріжджі – 25 г;
цукор – 1 ст. л.;
Здоба:
молоко – 300 мл;
масло – 100 г;
яйця – 3 шт.;
борошно – 600 г;
цукор – 1/2 ст.;
жовток – 2 шт.
Приготування
Розвести дріжджі в підсолодженому молоці, залишити в теплі до реакції.
З'єднати масло, молоко, цукор, яйця.
Влити опару, перемішати, всипати борошно, замісити.
Залишити на расстойку, тричі обминаючи.
Сформовать пиріжки з лівером, змастити жовтком, залишити на 15 хвилин.
Випікати 25 хвилин при 200.
<iframe> </iframe>
Уникнути стомлюючого процесу виготовлення начинки допоможе запропонований далі рецепт. Пиріжки з ліверної ковбасою – хороший спосіб заощадити час і бюджет, можна застосувати улюблений рецепт дріжджового тіста або використовувати покупну здобну заготівлю, вийде частування, яке оцінять всі шанувальники домашньої випічки.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 1 кг;
ліверна ковбаса – 400 г;
сіль;
цибуля – 1 шт.
Приготування
Ковбасу порізати, обсмажити на сковороді з подрібненою цибулею. Пробити блендером.
Сформувати з тіста пиріжки з лівером, залишити на расстойку на 20 хвилин.
Випікати 25 хвилин при 180.
Більш економний спосіб зробити пиріжки з лівером – рецепт, який передбачає можливість додавання інших інгредієнтів в начинку. Даний варіант сподобається тим, хто не дуже любить маслянисті вироби, ці пиріжки готуються з простого кефіру тіста і смажаться на сковороді з мінімальною кількістю масла.
Інгредієнти:
кефір – 400 мл;
сіль, сода – 1 ч. л.;
борошно – 500-600 г;
лівер – 300 г;
картопля – 500 г;
олія для смаження.
Приготування
Зварити картоплю, розім'яти в пюре. Змішати з готовим, обсмаженим лівером.
В теплий кефір всипати соду, залишити на 5 хвилин.
Всипати сіль і борошно, замісити м'яке тісто.
Сформувати пиріжки з картоплею і лівером, смажити до золотистого кольору з двох сторін.
Пиріжки з ліверної ковбасою і рисом – простий, швидкий спосіб приготувати смачне і бюджетне ласощі, яке сподобається всім домашнім їдцям. Крупу краще вибрати круглозернистую, а начинка повинна складатися з однієї частини рису і двох частин ліверу, щоб м'ясний компонент домінував. Тісто можна приготувати за улюбленим рецептом або застосувати покупне.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 1 кг;
зварений рис – 200 г;
ліверна ковбаса – 600 г;
цибуля – 1 шт.;
часник – 2 зубки.
Приготування
Ліверну ковбасу порізати, обсмажити з цибулею і продавлений часником.
Подрібнити лівер, з'єднати з рисом.
З тіста сформовать коржики, викласти начинку, сформувати пиріжки з рисом і лівером.
Залишити для вистоювання на 30 хвилин в теплі.
Випікати 25-30 хвилин при 200 градусах.
Сучасний спосіб - зробити швидкі пиріжки листкові з лівером, з такою витівкою впорається кожен початківець кулінар. В начинку можна додати ароматні овочі: болгарський перець, часник і січену зелень, так вийде частування більш апетитним. Тісто краще застосувати дріжджове, так смачні пиріжки з лівером вийдуть ще і повнішим, і розсипчастими.
Інгредієнти:
листкове тісто – 1 кг;
лівер – 600 г;
солодкий перець – 1 шт.;
часник – 2 зубки;
цибуля – 1 шт.
Приготування
Лівер обсмажити з часником і овочами, охолодити.
Розкачати розморожене тісто, розрізати на сегменти, сформовать конверти, запечатавши краю.
Зверху проколоти, випікати 30 хвилин при 180.
Пиріжки з лівером з рідкого тіста виходять схожими на ледачі біляші вони так само смажать у великій кількості олії до темно-золотистого кольору. Позбутися від надлишків олії, можна просочивши вироби паперовим рушником. Щоб при формуванні пиріжків тісто не липло до рук, їх змащують рослинним маслом, стіл теж потрібно добре промаслить.
Інгредієнти:
лівер – 1 кг;
цибуля – 2 шт.;
сіль і перець;
вода – 800 мл;
борошно – 900 г;
дріжджі – 35 г;
цукор – 30 г;
олія для фритюру і для рук.
Приготування
З'єднати теплу воду з цукром і дріжджами, залишити на 10 хвилин.
Ввести муку, перемішати, залишити в теплі.
Лівер обсмажити з цибулею, посолити і поперчити.
Промасленими руками брати невеликі порції тіста, зробити корж, викласти начинку.
Скручувати заготовку в руках рулетиком, формуючи довгастий пиріжок.
У каструлі прожарити масло, викладати по 5 пиріжків, смажити до темно-золотистого кольору.
Домашні пиріжки з лівером
Тісто для пиріжків з лівером традиційно готувався з води, свіжих (живих) дріжджів, олії та обов'язково подслащивалось цукром. Ці вироби смажили у великій кількості олії, у фритюрі. Сьогодні ж варіантів виготовлення смачних пиріжків неймовірне безліч, змінюють як основу, так і склад наповнення.
<iframe> </iframe>
Як приготувати лівер для пиріжків?
Спочатку роблять лівер для пиріжків , його приготування займе не мало часу. Для класичного складу відварюють яловиче серце, легені, а печінку обсмажують. Сучасні рецепти складаються з курячих або свинячих субпродуктів, смак начинки не вийде гірше традиційного, але буде в якійсь мірі різнитися з класичним.
Інгредієнти:
Приготування
Орские пиріжки з лівером – рецепт
Знамениті оренбурзькі пиріжки з лівером смажені в маслі пам'ятає кожен, хто виріс в радянські часи. Це маленькі вироби, однакового розміру і форми, для їх виготовлення застосовувалася спеціальна машина, але вручну цей рецепт можна повторити, пристосувавшись до жидковатому тесту. Традиційний лівер готували з курячих субпродуктів.
Інгредієнти:
Тісто:
Приготування
<iframe> </iframe>
Пиріжки з лівером в духовці
Пиріжки печені з лівером готуються з здобного, трохи солодкуватого тесту. Досвідчені кулінари радять начинку додатково обсмажити, так лівер буде більш поступливим у процесі формування виробів. Тісто готується на свіжому молоці, опарним способом з великою кількістю здоби: масла, яєць.
Інгредієнти:
Опара:
Здоба:
Приготування
<iframe> </iframe>
Пиріжки з ліверної ковбасою - рецепт
Уникнути стомлюючого процесу виготовлення начинки допоможе запропонований далі рецепт. Пиріжки з ліверної ковбасою – хороший спосіб заощадити час і бюджет, можна застосувати улюблений рецепт дріжджового тіста або використовувати покупну здобну заготівлю, вийде частування, яке оцінять всі шанувальники домашньої випічки.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріжки з лівером і картоплею
Більш економний спосіб зробити пиріжки з лівером – рецепт, який передбачає можливість додавання інших інгредієнтів в начинку. Даний варіант сподобається тим, хто не дуже любить маслянисті вироби, ці пиріжки готуються з простого кефіру тіста і смажаться на сковороді з мінімальною кількістю масла.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріжки з лівером і рисом
Пиріжки з ліверної ковбасою і рисом – простий, швидкий спосіб приготувати смачне і бюджетне ласощі, яке сподобається всім домашнім їдцям. Крупу краще вибрати круглозернистую, а начинка повинна складатися з однієї частини рису і двох частин ліверу, щоб м'ясний компонент домінував. Тісто можна приготувати за улюбленим рецептом або застосувати покупне.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріжки з листкового тіста з лівером
Сучасний спосіб - зробити швидкі пиріжки листкові з лівером, з такою витівкою впорається кожен початківець кулінар. В начинку можна додати ароматні овочі: болгарський перець, часник і січену зелень, так вийде частування більш апетитним. Тісто краще застосувати дріжджове, так смачні пиріжки з лівером вийдуть ще і повнішим, і розсипчастими.
Інгредієнти:
Приготування
Ліверні пиріжки з рідкого тіста
Пиріжки з лівером з рідкого тіста виходять схожими на ледачі біляші вони так само смажать у великій кількості олії до темно-золотистого кольору. Позбутися від надлишків олії, можна просочивши вироби паперовим рушником. Щоб при формуванні пиріжків тісто не липло до рук, їх змащують рослинним маслом, стіл теж потрібно добре промаслить.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею в духовці на сковороді - рецепти начинки з рисом, картоплею, капустою з різного тіста
Пиріжки з яйцем і зеленою цибулею – один з найдавніших рецептів російської кухні, в кожному регіоні їх готували по-своєму. Тісто здобне, дріжджове,
Дріжджове тісто на кефірі для пиріжків, піци, булочок і біляшів
Дивовижно смачний рецепт - дріжджове тісто на кефірі, готується вона просто і швидко. Пироги, піца, булочки, біляші, млинці – вибір варіантів випічки
Як приготувати млинці з ліверної ковбаси?
Прекрасною бюджетної заміною печінковому наповнення для домашніх млинців стане використання ліверної ковбаси. Пропонуємо два вдалих рецепта цього
Пиріжки з лівером - рецепт
Смак дитинства - пиріжки з лівером, які напевно багатьом готували їх мами і бабусі, тепер, будучи дорослою, можна приготувати самостійно. Ароматні,
Пиріжки з ковбасою
Пиріжки - смачне, хоч і не зовсім корисне блюдо. Приготувати їх можна з різними начинками: з лівером, печінкою, картоплею, яйцем і т. д. У
Пиріжки з рисом
Пиріжки з рисом - досить бюджетний варіант смачного і ситного обіду. І зараз ми поділимося рецептом створення універсального тесту для них і