Пиріжки з лівером – рецепт, який багато згадають з ностальгією, в радянські часи це було найулюбленіше частування: дешеве і шалено смачне. Готувати випічку можна різними способами, застосовуючи на практиці перевірені варіанти тесту і використовуючи нові, більш оригінальні техніки виготовлення основи і наповнення.
Домашні пиріжки з лівером
Тісто для пиріжків з лівером традиційно готувався з води, свіжих (живих) дріжджів, олії та обов'язково подслащивалось цукром. Ці вироби смажили у великій кількості олії, у фритюрі. Сьогодні ж варіантів виготовлення смачних пиріжків неймовірне безліч, змінюють як основу, так і склад наповнення.
Найбільш трудомісткий процес у виготовленні пиріжків – це приготування ліверу, тому його краще зробити заздалегідь і застосовувати для начинки вже в охолодженому вигляді. Традиційне тісто замішується не надто щільним і не вимагає тривалої расстойки. Якщо готувати духові пиріжки з лівером, тісто краще зробити здобним опарним методом, трохи солодкуватим. Знамениті орские пиріжки з лівером готують з класичного дріжджового тіста на воді, але замішують його не щільним, воно повинно трохи «плисти» в руці. Доповнювати начинку можна картопляним пюре, відвареним рисом. <iframe> </iframe>
Як приготувати лівер для пиріжків?
Спочатку роблять лівер для пиріжків , його приготування займе не мало часу. Для класичного складу відварюють яловиче серце, легені, а печінку обсмажують. Сучасні рецепти складаються з курячих або свинячих субпродуктів, смак начинки не вийде гірше традиційного, але буде в якійсь мірі різнитися з класичним.
Інгредієнти:
яловича печінка – 300 г; серце – 300 г; легкі – 300 г; цибуля – 3 шт.; морква – 1 шт.; корінь петрушки – 1 шт.; сіль, мелений перець горошком, запашний перець, лаврове листя; олія для смаження. Приготування
Зварити порізані легені і серце, моркву і цілу цибулину. Додати в процесі корінь петрушки, горошини перцю і лавр. Зняти піну, варити 2 години. У сковороді потомити порізану печінку до готовності. Додати цибулю і смажити 1-2 хвилини. Пропустити всі продукти через м'ясорубку, посолити, поперчити, охолодити. Орские пиріжки з лівером – рецепт
Знамениті оренбурзькі пиріжки з лівером смажені в маслі пам'ятає кожен, хто виріс в радянські часи. Це маленькі вироби, однакового розміру і форми, для їх виготовлення застосовувалася спеціальна машина, але вручну цей рецепт можна повторити, пристосувавшись до жидковатому тесту. Традиційний лівер готували з курячих субпродуктів.
Інгредієнти:
лівер з курячих потрухів – 500 г; цибуля – 3 шт.; сіль, перець; Тісто: борошно – 500 г; дріжджі – 20 г; цукор – 2 ст. л.; сіль – 1 ч. л.; тепла вода – 200 мл; олія для смаження. Приготування
Лівер з'єднати з прокрученою цибулею, посолити, приправити перцем. У теплій воді розчинити цукор і дріжджі, дочекатися реакції. З'єднати борошно з опарою, додати солі, замісити не туге тісто. Сформовать коржики. Викласти начинку, скріпити краю. Смажити на маслі до золотавих сторін. <iframe> </iframe>
Пиріжки з лівером в духовці
Пиріжки печені з лівером готуються з здобного, трохи солодкуватого тесту. Досвідчені кулінари радять начинку додатково обсмажити, так лівер буде більш поступливим у процесі формування виробів. Тісто готується на свіжому молоці, опарним способом з великою кількістю здоби: масла, яєць.
Інгредієнти:
яловичий лівер – 600 г; Опара: молоко – 1 ст.; свіжі дріжджі – 25 г; цукор – 1 ст. л.; Здоба: молоко – 300 мл; масло – 100 г; яйця – 3 шт.; борошно – 600 г; цукор – 1/2 ст.; жовток – 2 шт. Приготування
Розвести дріжджі в підсолодженому молоці, залишити в теплі до реакції. З'єднати масло, молоко, цукор, яйця. Влити опару, перемішати, всипати борошно, замісити. Залишити на расстойку, тричі обминаючи. Сформовать пиріжки з лівером, змастити жовтком, залишити на 15 хвилин. Випікати 25 хвилин при 200. <iframe> </iframe>
Пиріжки з ліверної ковбасою - рецепт
Уникнути стомлюючого процесу виготовлення начинки допоможе запропонований далі рецепт. Пиріжки з ліверної ковбасою – хороший спосіб заощадити час і бюджет, можна застосувати улюблений рецепт дріжджового тіста або використовувати покупну здобну заготівлю, вийде частування, яке оцінять всі шанувальники домашньої випічки.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 1 кг; ліверна ковбаса – 400 г; сіль; цибуля – 1 шт. Приготування
Ковбасу порізати, обсмажити на сковороді з подрібненою цибулею. Пробити блендером. Сформувати з тіста пиріжки з лівером, залишити на расстойку на 20 хвилин. Випікати 25 хвилин при 180. Пиріжки з лівером і картоплею
Більш економний спосіб зробити пиріжки з лівером – рецепт, який передбачає можливість додавання інших інгредієнтів в начинку. Даний варіант сподобається тим, хто не дуже любить маслянисті вироби, ці пиріжки готуються з простого кефіру тіста і смажаться на сковороді з мінімальною кількістю масла.
Інгредієнти:
кефір – 400 мл; сіль, сода – 1 ч. л.; борошно – 500-600 г; лівер – 300 г; картопля – 500 г; олія для смаження. Приготування
Зварити картоплю, розім'яти в пюре. Змішати з готовим, обсмаженим лівером. В теплий кефір всипати соду, залишити на 5 хвилин. Всипати сіль і борошно, замісити м'яке тісто. Сформувати пиріжки з картоплею і лівером, смажити до золотистого кольору з двох сторін. Пиріжки з лівером і рисом
Пиріжки з ліверної ковбасою і рисом – простий, швидкий спосіб приготувати смачне і бюджетне ласощі, яке сподобається всім домашнім їдцям. Крупу краще вибрати круглозернистую, а начинка повинна складатися з однієї частини рису і двох частин ліверу, щоб м'ясний компонент домінував. Тісто можна приготувати за улюбленим рецептом або застосувати покупне.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 1 кг; зварений рис – 200 г; ліверна ковбаса – 600 г; цибуля – 1 шт.; часник – 2 зубки. Приготування
Ліверну ковбасу порізати, обсмажити з цибулею і продавлений часником. Подрібнити лівер, з'єднати з рисом. З тіста сформовать коржики, викласти начинку, сформувати пиріжки з рисом і лівером. Залишити для вистоювання на 30 хвилин в теплі. Випікати 25-30 хвилин при 200 градусах. Пиріжки з листкового тіста з лівером
Сучасний спосіб - зробити швидкі пиріжки листкові з лівером, з такою витівкою впорається кожен початківець кулінар. В начинку можна додати ароматні овочі: болгарський перець, часник і січену зелень, так вийде частування більш апетитним. Тісто краще застосувати дріжджове, так смачні пиріжки з лівером вийдуть ще і повнішим, і розсипчастими.
Інгредієнти:
листкове тісто – 1 кг; лівер – 600 г; солодкий перець – 1 шт.; часник – 2 зубки; цибуля – 1 шт. Приготування
Лівер обсмажити з часником і овочами, охолодити. Розкачати розморожене тісто, розрізати на сегменти, сформовать конверти, запечатавши краю. Зверху проколоти, випікати 30 хвилин при 180. Ліверні пиріжки з рідкого тіста
Пиріжки з лівером з рідкого тіста виходять схожими на ледачі біляші вони так само смажать у великій кількості олії до темно-золотистого кольору. Позбутися від надлишків олії, можна просочивши вироби паперовим рушником. Щоб при формуванні пиріжків тісто не липло до рук, їх змащують рослинним маслом, стіл теж потрібно добре промаслить.
Інгредієнти:
лівер – 1 кг; цибуля – 2 шт.; сіль і перець; вода – 800 мл; борошно – 900 г; дріжджі – 35 г; цукор – 30 г; олія для фритюру і для рук. Приготування
З'єднати теплу воду з цукром і дріжджами, залишити на 10 хвилин. Ввести муку, перемішати, залишити в теплі. Лівер обсмажити з цибулею, посолити і поперчити. Промасленими руками брати невеликі порції тіста, зробити корж, викласти начинку. Скручувати заготовку в руках рулетиком, формуючи довгастий пиріжок. У каструлі прожарити масло, викладати по 5 пиріжків, смажити до темно-золотистого кольору.