Соус для гречки
Найпопулярніша каша – це гречка, мало хто зможе заперечити цей факт. Розсипчаста каша прекрасно поєднується з різними продуктами: м'ясом, грибами, рибою, овочами, поджарками та підливами. І звичайно, найкращий спосіб зробити страву ще смачніше – приготувати смачний соус до гречки.
Якщо ви поспішаєте
Коли немає часу, щоб складати і томити складний соус для гречки, поступите просто: використовуйте томатний соус або кетчуп, сметану або легкий майонез. Якщо ж півгодини в запасі, готуйте щось цікавіше.
Інгредієнти:
ріпчасту жовтий лук великий – 2 шт.;
морква середнього розміру солодка помаранчева – 1 шт.;
солодкий перець червоного кольору великий – 2 шт.;
томати рожеві соковиті – 3 шт.;
часник – 1-2 зубчики;
олія нерафінована холодного віджиму – 40-50 мл;
сіль – 2 щіпки;
спеції (можна готовий набір, наприклад, «Для барбекю») – 1 ч. ложка;
зелень (петрушка, базилік) – 1 маленький пучок.
Приготування
Чистимо овочі і шаткуємо цибулю дрібно, моркву натираємо на терочке, а перець і томати смалываем з допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. У прогріте масло кладемо цибулю і моркву, помішуючи, обсмажуємо близько 3 хвилин, потім додаємо томатно-перцеву суміш. Принадність цього соусу в тому, що його густоту можна регулювати, просто протушивая його трохи довше або менше часу. В кінці кладемо зелень (шаткуємо як можна дрібніше), пропущений через прес часник, сіль і спеції. Підійде такий соус до гречки з котлетами, шніцелем, биточками.
Ще один простий соус
Білий соус в грецькому стилі добре готувати влітку, коли під рукою багато зелені і свіжі грунтові огірочки.
Інгредієнти:
несолодкий йогурт або домашня сметана – 1 склянка;
ґрунтовий пухирчастий огірок дрібний – 2 шт.;
часник – 1 зубчик;
зелень (кріп, м'ята, базилік) – 1 маленький пучок;
сіль – за смаком.
Приготування
Подрібнюємо огірочки (попередньо моєму і зрізаємо кінчики) будь-яким зручним способом: на м'ясорубці, дрібній тертці, чоппером або просто рубаємо в крихту, злегка віджимаємо сік. Як можна дрібніше шаткуємо зелень і часник. Додаємо огірочок, часник і зелень до йогурту або сметани, підсолюємо і перемішуємо. Гарний такий соус до гречки з куркою, кроликом, нежирної рибою.
Соус для вегетаріанців
Якщо ви не вживаєте в їжу м'ясо і рибу, можна приготувати із грибів соус для гречки, рецепт досить простий.
Інгредієнти:
салатний цибулю білий великий – 2 шт.;
гриби білі або печериці – 300 г;
олія холодного віджиму соняшникова – 4 ст. ложки;
перець свіжозмелену чорний і білий – 1 маленька щіпка;
сіль – за смаком.
Приготування
Гриби чистимо, миємо і пропускаємо через м'ясорубку або чоппером перетворюємо в дрібну крихту. Чистимо і дрібненько шаткуємо цибулю. Нагріваємо олію, додаємо цибулю і гриби і тушкуємо, випарівая рідину, помішуючи, до тих пір, поки текстура соусу не стане кремового. Солимо, перчимо. Отримуємо надзвичайно смачний соус для гречки без м'яса.
Якщо ви не строгий вегетаріанець і вживаєте в їжу молочне, додайте в кінці процесу 100 мл вершків жирністю від 20% і вище.
Включайте фантазію і готуйте соус до гарніру з гречки з фаршем, на м'ясному бульйоні, обов'язково додаючи трішки любові.
Якщо ви поспішаєте
Коли немає часу, щоб складати і томити складний соус для гречки, поступите просто: використовуйте томатний соус або кетчуп, сметану або легкий майонез. Якщо ж півгодини в запасі, готуйте щось цікавіше.
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо овочі і шаткуємо цибулю дрібно, моркву натираємо на терочке, а перець і томати смалываем з допомогою м'ясорубки або кухонного комбайна. У прогріте масло кладемо цибулю і моркву, помішуючи, обсмажуємо близько 3 хвилин, потім додаємо томатно-перцеву суміш. Принадність цього соусу в тому, що його густоту можна регулювати, просто протушивая його трохи довше або менше часу. В кінці кладемо зелень (шаткуємо як можна дрібніше), пропущений через прес часник, сіль і спеції. Підійде такий соус до гречки з котлетами, шніцелем, биточками.
Ще один простий соус
Білий соус в грецькому стилі добре готувати влітку, коли під рукою багато зелені і свіжі грунтові огірочки.
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнюємо огірочки (попередньо моєму і зрізаємо кінчики) будь-яким зручним способом: на м'ясорубці, дрібній тертці, чоппером або просто рубаємо в крихту, злегка віджимаємо сік. Як можна дрібніше шаткуємо зелень і часник. Додаємо огірочок, часник і зелень до йогурту або сметани, підсолюємо і перемішуємо. Гарний такий соус до гречки з куркою, кроликом, нежирної рибою.
Соус для вегетаріанців
Якщо ви не вживаєте в їжу м'ясо і рибу, можна приготувати із грибів соус для гречки, рецепт досить простий.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби чистимо, миємо і пропускаємо через м'ясорубку або чоппером перетворюємо в дрібну крихту. Чистимо і дрібненько шаткуємо цибулю. Нагріваємо олію, додаємо цибулю і гриби і тушкуємо, випарівая рідину, помішуючи, до тих пір, поки текстура соусу не стане кремового. Солимо, перчимо. Отримуємо надзвичайно смачний соус для гречки без м'яса.
Якщо ви не строгий вегетаріанець і вживаєте в їжу молочне, додайте в кінці процесу 100 мл вершків жирністю від 20% і вище.
Включайте фантазію і готуйте соус до гарніру з гречки з фаршем, на м'ясному бульйоні, обов'язково додаючи трішки любові.
Рекомендуємо добрі рецепти

Соус для шаверми
Шаверма, по суті - звичайний рулет з тонкого лаваша з м'ясною, овочевою начинкою. А неповторним її смак робить, звичайно ж, соус. Далі описані різні

Пісні котлети з гречки
Якщо ви думаєте, що у тих, хто постить нудне і несмачне меню, то дуже помиляєтеся. Є маса рецептів оригінальних страв, які сподобаються не тільки

Котлети з гречки - рецепт
Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з

Гречка з яйцем
Гречка-дуже смачний і корисний продукт, але найчастіше ми обмежуємося нею в якості гарніру, молочної каші або гречаного супу. Можна урізноманітнити

Гречка з грибами
Гречка - дуже корисні продукт, який містить в собі безліч вітамінів. Однак не всі люблять їсти цю кашу. Тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити

Гречка в пароварці
Гречка - це дуже корисний продукт, яким можуть готувати і молоді господині, і вже дорослі і досвідчені. Тому пропонуємо вам дізнатися, як готувати