Соус до рису
Смачний соус – відмінне доповнення до будь-якої страви. Як приготувати соус до рису, читайте нижче.
Соус для рису – простий рецепт
Інгредієнти:
креветки – 300 г;
сухе вино біле – 70 мл;
густі вершки – 100 мл;
чорний мелений перець;
пшеничне борошно – 40 г;
сіль;
оливкова олія – 40 мл
Приготування
Очищені креветки покласти в сковороду, попередньо прогрів в ній масло, і готуємо, помішуючи, 2 хвилини. Потім вливаємо вершки, вогонь зменшуємо і, не перестаючи помішувати, тушкуємо 5 хвилин. В кінці додаємо борошно і ретельно розмішуємо. Все це підсолюємо, перчимо і тушкуємо хвилини 3.
Рис з соєвим соусом
Інгредієнти:
часник – 1 зубчик;
пропарений рис – 400 г;
соєвий соус класичний – 100 мл;
спеції.
Приготування
Ретельно промиваємо рис. Кладемо його в казан і вливаємо стільки води, щоб рис був покритий 3 див. На невеликому вогні варимо 20 хвилин після закипання. Розігріваємо Сковороду, змащуємо олією, викладаємо рис і кілька хвилин обсмажуємо його. В самому кінці заливаємо соєвим соусом, кладемо подрібнений часник, спеції і тушкуємо хвилин 5.
Соус до рису з часником – рецепт
Інгредієнти:
подрібнені волоські горіхи – 5 ст. ложок;
гілочки петрушки – 3 шт.;
очищена вода – 100 мл;
оливкова олія – 90 мл;
сіль;
часник – 4 зубчики.
Приготування
Дрібненько рубаємо часник і пасеруємо на оливковій олії близько хвилини. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо маслицу трохи охолонути. Тепер вливаємо воду, знову поміщаємо на плиту і даємо рідини закипіти. Після цього всипаємо волоські горіхи і кладемо подрібнену зелень петрушки. Ще 10 хвилин тушкуємо на малому вогні і підсолюємо за смаком.
Рис з соусом теріякі
Інгредієнти:
довгозернистий рис – 1 склянка;
пір'я зеленої цибулі – 3 шт.;
соус теріякі – 2 ст. ложки;
цукор коричневий – 20 г;
очищена вода – 2 склянки;
часник – 2 зубчики;
сіль.
Приготування
Підсолюємо киплячу воду, додаємо заздалегідь промитий рис і даємо закипіти. Накриваємо каструлю, вогонь робимо менше і варимо близько чверті години. Окремо змішуємо подрібнену цибулю, часник, коричневий цукор і соус теріякі. Отриману суміш проварюємо до розм'якшення лука. Виливаємо соус рис, добре розмішуємо і розкладаємо по тарілках.
Рис в сметанному соусі
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
пшеничне борошно – 20 г;
м'ясний бульйон – 700 мл;
морква – 150 г;
цибуля – 100 г;
сіль;
зелень;
сметана – 100 г;
натуральне вершкове масло – 20 г;
рослинне масло.
Приготування
Рис гарненько миємо. Цибулю дрібненько шаткуємо, а морква пропускаємо через середню терку. Покласти овочі в жаровню, попередньо добре прогрівання в ній масло, і обсмажуємо їх до рум'яності. Тепер закладаємо промитий рис, добре розмішуємо і трохи обсмажуємо. Вливаємо бульйон так, щоб рідина тільки покрила рис, підсолюємо і варимо, помішуючи, на невеликому вогні до випаровування рідини. Потім вливаємо ще бульйон і варимо до готовності рису. На вершковому маслі обсмажуємо до рум'яності борошно. Помішуючи, вливаємо 100 мл бульйону і додаємо сметану. Після загустіння знімаємо соус з вогню, підсолюємо, кладемо спеції і добре розмішуємо. Підготовлений соус поміщаємо в рис і акуратно перемішуємо, додаємо подрібнену зелень, даємо настоятися хвилин 5 а потім викладаємо на блюдо.
Рис в томатному соусі
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
томати – 400 г;
томатний сік – 400 мл;
сіль;
перець;
часник – 3 зубчики;
базилік.
Приготування
Ретельно моєму рис і поміщаємо в каструлю. Зверху вливаємо томатний сік, підсолюємо, даємо закипіти й варимо до готовності на малому вогні. Помідори покласти в окріп на хвилинку, знімаємо з них шкірку і дрібненько нарізаємо м'якоть. Обсмажуємо помідори з подрібненим часником 10 хвилин, іноді помішуючи. Готовий соус підсолюємо, перчимо і притрушиваем подрібненим базиліком. Готовий рис поливаємо томатним соусом і подаємо.
Соус для рису – простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищені креветки покласти в сковороду, попередньо прогрів в ній масло, і готуємо, помішуючи, 2 хвилини. Потім вливаємо вершки, вогонь зменшуємо і, не перестаючи помішувати, тушкуємо 5 хвилин. В кінці додаємо борошно і ретельно розмішуємо. Все це підсолюємо, перчимо і тушкуємо хвилини 3.
Рис з соєвим соусом
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно промиваємо рис. Кладемо його в казан і вливаємо стільки води, щоб рис був покритий 3 див. На невеликому вогні варимо 20 хвилин після закипання. Розігріваємо Сковороду, змащуємо олією, викладаємо рис і кілька хвилин обсмажуємо його. В самому кінці заливаємо соєвим соусом, кладемо подрібнений часник, спеції і тушкуємо хвилин 5.
Соус до рису з часником – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Дрібненько рубаємо часник і пасеруємо на оливковій олії близько хвилини. Потім знімаємо сковороду з вогню і даємо маслицу трохи охолонути. Тепер вливаємо воду, знову поміщаємо на плиту і даємо рідини закипіти. Після цього всипаємо волоські горіхи і кладемо подрібнену зелень петрушки. Ще 10 хвилин тушкуємо на малому вогні і підсолюємо за смаком.
Рис з соусом теріякі
Інгредієнти:
Приготування
Підсолюємо киплячу воду, додаємо заздалегідь промитий рис і даємо закипіти. Накриваємо каструлю, вогонь робимо менше і варимо близько чверті години. Окремо змішуємо подрібнену цибулю, часник, коричневий цукор і соус теріякі. Отриману суміш проварюємо до розм'якшення лука. Виливаємо соус рис, добре розмішуємо і розкладаємо по тарілках.
Рис в сметанному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Рис гарненько миємо. Цибулю дрібненько шаткуємо, а морква пропускаємо через середню терку. Покласти овочі в жаровню, попередньо добре прогрівання в ній масло, і обсмажуємо їх до рум'яності. Тепер закладаємо промитий рис, добре розмішуємо і трохи обсмажуємо. Вливаємо бульйон так, щоб рідина тільки покрила рис, підсолюємо і варимо, помішуючи, на невеликому вогні до випаровування рідини. Потім вливаємо ще бульйон і варимо до готовності рису. На вершковому маслі обсмажуємо до рум'яності борошно. Помішуючи, вливаємо 100 мл бульйону і додаємо сметану. Після загустіння знімаємо соус з вогню, підсолюємо, кладемо спеції і добре розмішуємо. Підготовлений соус поміщаємо в рис і акуратно перемішуємо, додаємо подрібнену зелень, даємо настоятися хвилин 5 а потім викладаємо на блюдо.
Рис в томатному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно моєму рис і поміщаємо в каструлю. Зверху вливаємо томатний сік, підсолюємо, даємо закипіти й варимо до готовності на малому вогні. Помідори покласти в окріп на хвилинку, знімаємо з них шкірку і дрібненько нарізаємо м'якоть. Обсмажуємо помідори з подрібненим часником 10 хвилин, іноді помішуючи. Готовий соус підсолюємо, перчимо і притрушиваем подрібненим базиліком. Готовий рис поливаємо томатним соусом і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Томатний соус з базиліком](/uploads/posts/2016-11/thumbs/tomatniy-sous-z-bazilkom_991.jpeg)
Томатний соус з базиліком
Урізноманітнити звичайні соуси допомагають всілякі приправи. Спробуйте розбавити томатний смак свіжими листям базиліка. Ця ароматна зелень чудово
![Соус до свинини](/uploads/posts/2016-09/thumbs/sous-do-svinini_971.jpeg)
Соус до свинини
Будь-яку страву зі свинини чудово приймає різноманітні добавки у вигляді пікантних соусів. Далі підкажемо рецепт цікавого доповнення до смаженого
![Спагетті з томатною пастою](/uploads/posts/2016-09/thumbs/spagett-z-tomatnoyu-pastoyu_221.jpeg)
Спагетті з томатною пастою
Якщо ви впевнені, що здивувати домашніх обідом із звичайних макаронів у вас точно не вийде, то явно помиляєтеся. Спробуйте приготувати шалено смачні
![Баклажани в соєвому соусі](/uploads/posts/2016-09/thumbs/baklazhani-v-soyevomu-sous_141.jpeg)
Баклажани в соєвому соусі
Якщо ви любите пікантні страви з овочів, ці рецепти неодмінно стануть вам в нагоді. Далі опишемо цікаві способи приготування баклажанів з соєвим
![Паста карбонара з шинкою і вершками – рецепт](/uploads/posts/2016-08/thumbs/pasta-karbonara-z-shinkoyu-vershkami-recept_451.jpeg)
Паста карбонара з шинкою і вершками – рецепт
Самий відомий і улюблений вид пасти - карбонара. Сьогодні його варіацій існує нереальна кількість, про саму нетрадиційної поговоримо далі. Розповімо,
![Соус для шашлику в домашніх умовах](/uploads/posts/2016-05/sous-dlya-shashliku-v-domashnh-umovah_971.jpeg)
Соус для шашлику в домашніх умовах
У цій статті розповімо, як зробити власноруч соус, відповідний до шашлику. Адже деколи навіть найсмачніше блюдо здається трохи не завершеним без