Риба, запечена з овочами в духовці
Риба є незамінним для нашого організму продуктом, який необхідно хоча б раз на тиждень вводити у своє домашнє меню. Особливо цінним м'ясо рибки буде, якщо запекти його в духовці, та ще доповнити при цьому овочами. Просочившись овочевими соками, риба вдасться приголомшливо соковитою і смачною. Для вас, варіація страви в поєднанні з соусом з томатів та вершків, а також ідея фаршированої тушки, запеченої у фользі під сиром.
Інгредієнти:
філе риби минтай – 780 г;
ріпчасті цибулини – 155 г;
свіжа морква – 155 г;
пшенична борошно – 30 р;
олія соняшникова без аромату – 55 мл;
поварена сіль крупна і чорний перець (мелений) – за смаком;
приправа для риби – 2-3 щіпки;
зелень кропу – 4 гілочки;
Для соусу:
томатне пюре – 220 г;
вершки жирні – 220 мл;
цукор-пісок – 15 г;
сіль крупна кухонна йодована і чорний перець (мелений) – за смаком;
Приготування
Розморожене філе рибки необхідно розрізати на скибочки товщиною до двох сантиметрів, після чого, обваляти їх у підсоленій і перченої борошні і обсмажити з усіх боків до ненасиченої скоринки.
У ту ж сковороду, в якій обсмажувалися рибні шматочки, викладаємо попередньо очищені і нарізані півкільцями цибулини, пасеруємо цибульну масу до рум'яного кольору, після чого витягуємо її тимчасово в мисочку, а в посудину наливаємо ще трохи масла і закладаємо перетерту на тертці моркву. Коли вона стане м'якою, змішуємо її з цибулею.
Шматочки риби викладаємо в ємність для запікання, попередньо промазану маслом, після чого покриваємо їх овочевий піджаркою і розрівнюємо її. Томатне пюре змішуємо з вершками, приправляємо сіллю, цукром і меленим перцем і виливаємо зверху на рибу з овочами.
Залишилося тільки запекти страву в прогрітій до 205 градусів духовці протягом півгодини і можна подавати його, притрусивши нарубаним кропом і доповнивши улюбленим гарніром.
Інгредієнти:
риба без голів середнього розміру – 2 шт.;
ріпчасті цибулини – 155 г;
свіжа морква – 155 г;
солодкий перець болгарський – 155 г;
стебла селери – 2 шт.;
сир твердий пікантний – 115 г;
гілочки чебрецю – 2 шт.;
олія соняшникова без аромату – 55 мл;
сіль крупна кухонна йодована і чорний перець (мелений) – за смаком;
середнього розміру лавровий лист – 1 шт.;
перець чилі (стручок або мелений) – за смаком.
Приготування
Для фарширування овочами і запікання за цим рецептом можна взяти будь-яку рибку з мінімальним вмістом дрібних кісток. Відмінно підійде для цього минтай, хек, судак, тріска, путасу і т. п.
Надрізаємо тушку уздовж черевця до хвоста і витягаємо хребет, намагаючись видалити при цьому всі бічні кісточки. Приправляємо м'якоть рибки йодованою сіллю і перчиком і залишаємо на деякий час просочуватися.
Не гаючи часу, готуємо начинку з овочів для фарширування. Очищені цибулини і моркву дрібно шаткуємо кубиками або перетираємо на тертці, а стебла селери і солодкий болгарський перець подрібнюємо невеликою соломкою.
Викладаємо овочі в сотейник або сковороду з прогрітим в ній маслом і пасеруємо до м'якості, не забуваючи в процесі масу посолити, поперчити, додати нарізаний чилі, чебрець і лавровий листочок.
Тепер викладаємо начинку по центру рибного філе і складаємо його навпіл. Поміщаємо заготовку на промаслений лист фольги і запечатуємо його. Через тридцять хвилин запікання страви в прогрітій до 205 градусів духовці, відвертаємо краї фольги, притрушиваем рибку перетертим сиром і повертаємо страву ще хвилин на п'ять в духовку.
Філе риби минтай під соусом, запечене в духовці з овочами - рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Розморожене філе рибки необхідно розрізати на скибочки товщиною до двох сантиметрів, після чого, обваляти їх у підсоленій і перченої борошні і обсмажити з усіх боків до ненасиченої скоринки.
У ту ж сковороду, в якій обсмажувалися рибні шматочки, викладаємо попередньо очищені і нарізані півкільцями цибулини, пасеруємо цибульну масу до рум'яного кольору, після чого витягуємо її тимчасово в мисочку, а в посудину наливаємо ще трохи масла і закладаємо перетерту на тертці моркву. Коли вона стане м'якою, змішуємо її з цибулею.
Шматочки риби викладаємо в ємність для запікання, попередньо промазану маслом, після чого покриваємо їх овочевий піджаркою і розрівнюємо її. Томатне пюре змішуємо з вершками, приправляємо сіллю, цукром і меленим перцем і виливаємо зверху на рибу з овочами.
Залишилося тільки запекти страву в прогрітій до 205 градусів духовці протягом півгодини і можна подавати його, притрусивши нарубаним кропом і доповнивши улюбленим гарніром.
Риба, фарширована овочами, запечена в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Для фарширування овочами і запікання за цим рецептом можна взяти будь-яку рибку з мінімальним вмістом дрібних кісток. Відмінно підійде для цього минтай, хек, судак, тріска, путасу і т. п.
Надрізаємо тушку уздовж черевця до хвоста і витягаємо хребет, намагаючись видалити при цьому всі бічні кісточки. Приправляємо м'якоть рибки йодованою сіллю і перчиком і залишаємо на деякий час просочуватися.
Не гаючи часу, готуємо начинку з овочів для фарширування. Очищені цибулини і моркву дрібно шаткуємо кубиками або перетираємо на тертці, а стебла селери і солодкий болгарський перець подрібнюємо невеликою соломкою.
Викладаємо овочі в сотейник або сковороду з прогрітим в ній маслом і пасеруємо до м'якості, не забуваючи в процесі масу посолити, поперчити, додати нарізаний чилі, чебрець і лавровий листочок.
Тепер викладаємо начинку по центру рибного філе і складаємо його навпіл. Поміщаємо заготовку на промаслений лист фольги і запечатуємо його. Через тридцять хвилин запікання страви в прогрітій до 205 градусів духовці, відвертаємо краї фольги, притрушиваем рибку перетертим сиром і повертаємо страву ще хвилин на п'ять в духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Минтай, запечений в духовці
Цілком доступну, так сказати бюджетну рибку, можна готувати по-новому, створюючи кулінарний шедевр з простих інгредієнтів. Далі підкажемо, як запекти
Риба, запечена в духовці
Вразити рідних і гостей незвичайним блюдом, не докладаючи особливих зусиль, допоможуть наші цікаві рецепти. Далі підкажемо, як по-новому запекти
Тріска, запечена
Дуже смачною вийде рибка, якщо запекти її за описаним далі рекомендаціями. Розповімо, як цікаво приготувати тріску і підкажемо, якими новими
Риба в томатному соусі
Напевно, багато зможуть без клопоту приготувати смачну рибу в густому томатному соусі. У цій статті запропоновано два варіанти страви, які допоможуть
Риба в сметанному соусі
Любителям оригінальних і простих страв з риби пропонуємо урізноманітнити звичне меню цікавими рецептами представленими далі. Розповімо, як
Риба у фользі
Риба, запечена у фользі - це чудова страва, приготування якого під силу кожному. Завдяки такому незатейливому способу запікання - страва виходить