Карась, запечений в духовці
Пізня осінь - чудовий період, коли річкова риба вже починає готуватися до майбутньої зими, тому її м'ясо стає надзвичайно смачним і жирним. Давайте приготуємо карася, дуже смачно запеченого в духовці.
Інгредієнти:
великий карась – 1 шт.;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
петрушка – 5-6 гілок;
мариновані печериці – 80 г;
часник – 2 зубки;
жирний майонез – 2 ст. ложки
часточки лимона – 4 шт.;
соняшникова олія – 1 ч. ложка;
сіль – за смаком.
Приготування
Ретельно зчищаємо з карася грубу луску, вирізаємо зябра, не чіпаючи голови, вспарываем йому черевце і витягаємо з нього непотрібні нам нутрощі. Тепер промиваємо рибу у великій кількості холодної води, просушуємо її вафельним рушником і натираємо у всіх доступних місцях кухонною сіллю.
Свіжий ріпчаста цибуля тонко шаткуємо на чверть кільця і змішуємо його з нарізаними шматочками маринованих грибів. В цю ж миску продавлюємо через спеціальний прес очищені зубки часнику і додаємо дрібно нарубану петрушку. Заповнюємо цієї чудесної сумішшю всю порожнину черевця, а саму тушку риби, з допомогою силіконової пензлика обмазуємо жирним майонезом. На деко вистилаємо відріз промасленим харчової фольги і викладаємо по центру карася, якого ми додатково ще прикрасили лимончиком. Щільно загортаємо рибу і виставляємо всі в духову шафу, вже прогрітий до 185 градусної температури. Через 35-40 хвилин наша незрівнянна рибка буде готова!
Інгредієнти:
карасі – 4 шт.;
картопля – 800 г;
солоний соєвий соус – 6 ст. ложок;
часник – 3 зубки;
сметана (20%) – 280 мл;
соняшникова олія – 2 ст. ложки.
Приготування
Відскрібаємо зі свіжих карасів луску, акуратно зрізаємо голови, вичищаємо з черевець нутрощі і ножицями відрізаємо плавці. Кожного карасика промиваємо під струменем холодної води і даємо їм трохи просохнути. Гострим ножем робимо часті поперечні надрізи по всій довжині кожної риб'ячої тушки. Потім складаємо всю рибу в одну велику миску і рясно поливаємо її солоним соєвим соусом. У такому вигляді залишаємо все на 15 години.
Картоплю середнього розміру очищаємо і ріжемо на 4-5 часточок, трохи присипаємо сіллю і перемішуємо все руками. Глибоке деко або форму добряче промазуємо маслом. Компактно вкладаємо в неї карасів і в проміжки між тушками рівномірно розподіляємо часточки картоплі.
Вводимо в сметану дрібно подрібнені зубки часнику і заливаємо цією смачною сумішшю сформований блюдо. Відправляємо його в прогріту до 180 градусів духовку і готуємо в ній дуже смачних карасів з картоплею близько 45 хвилин.
Інгредієнти:
риба (карасі) – 5 шт.;
ріпчаста цибуля – 3 шт.;
сік лимона – 5 ст. ложок;
майонез (67%) – 220 мл;
кухонна сіль – за смаком;
суміш перців – за смаком;
соняшникова олія – 3 ст. ложки.
Приготування
Підготовлених карасів рясно натираємо кухонною сіллю, присипаємо сумішшю з різних перців і поміщаємо їх у глибоку і широку миску. Зверху поливаємо всю рибу тільки що вичавленим з соком свіжого лимона і залишаємо постояти в прохолодному місці близько години.
Форму з високими бортами добряче промазуємо рафінованою олією. По всьому дну рівномірно розкладаємо половину кілець ріпчастої цибулі, поверх якого викладаємо всіх карасів. Закриваємо їх другою частиною свіжого цибулі і заливаємо все блюдо жирним майонезом. По центру прогрітій до 195 градусів духовки ставимо форму з карасями і запікаємо їх всього 25-30 хвилин.
Як запекти фаршированого карася в духовці у фользі?
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно зчищаємо з карася грубу луску, вирізаємо зябра, не чіпаючи голови, вспарываем йому черевце і витягаємо з нього непотрібні нам нутрощі. Тепер промиваємо рибу у великій кількості холодної води, просушуємо її вафельним рушником і натираємо у всіх доступних місцях кухонною сіллю.
Свіжий ріпчаста цибуля тонко шаткуємо на чверть кільця і змішуємо його з нарізаними шматочками маринованих грибів. В цю ж миску продавлюємо через спеціальний прес очищені зубки часнику і додаємо дрібно нарубану петрушку. Заповнюємо цієї чудесної сумішшю всю порожнину черевця, а саму тушку риби, з допомогою силіконової пензлика обмазуємо жирним майонезом. На деко вистилаємо відріз промасленим харчової фольги і викладаємо по центру карася, якого ми додатково ще прикрасили лимончиком. Щільно загортаємо рибу і виставляємо всі в духову шафу, вже прогрітий до 185 градусної температури. Через 35-40 хвилин наша незрівнянна рибка буде готова!
Як смачно запекти карасів з картоплею в сметані в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Відскрібаємо зі свіжих карасів луску, акуратно зрізаємо голови, вичищаємо з черевець нутрощі і ножицями відрізаємо плавці. Кожного карасика промиваємо під струменем холодної води і даємо їм трохи просохнути. Гострим ножем робимо часті поперечні надрізи по всій довжині кожної риб'ячої тушки. Потім складаємо всю рибу в одну велику миску і рясно поливаємо її солоним соєвим соусом. У такому вигляді залишаємо все на 15 години.
Картоплю середнього розміру очищаємо і ріжемо на 4-5 часточок, трохи присипаємо сіллю і перемішуємо все руками. Глибоке деко або форму добряче промазуємо маслом. Компактно вкладаємо в неї карасів і в проміжки між тушками рівномірно розподіляємо часточки картоплі.
Вводимо в сметану дрібно подрібнені зубки часнику і заливаємо цією смачною сумішшю сформований блюдо. Відправляємо його в прогріту до 180 градусів духовку і готуємо в ній дуже смачних карасів з картоплею близько 45 хвилин.
Як запекти карасів в духовці з майонезом?
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлених карасів рясно натираємо кухонною сіллю, присипаємо сумішшю з різних перців і поміщаємо їх у глибоку і широку миску. Зверху поливаємо всю рибу тільки що вичавленим з соком свіжого лимона і залишаємо постояти в прохолодному місці близько години.
Форму з високими бортами добряче промазуємо рафінованою олією. По всьому дну рівномірно розкладаємо половину кілець ріпчастої цибулі, поверх якого викладаємо всіх карасів. Закриваємо їх другою частиною свіжого цибулі і заливаємо все блюдо жирним майонезом. По центру прогрітій до 195 градусів духовки ставимо форму з карасями і запікаємо їх всього 25-30 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соковита горбуша, запечена в духовці
Горбуша в дійсності не славиться своєю соковитістю після приготування, однак рецепти, наведені далі, розвіють ваші сумніви. Розповімо, як запекти
Як посмажити карася?
Ніщо не зрівняється з незрівнянним смаком свіжообсмаженої карася. Спробуйте приготувати його за запропонованими далі рецептами, і ваше блюдо вийде
Як запекти карася в духовці?
Приготувати річкову рибку зовсім не складно, але якщо її запекти, то страва вийде просто незрівнянним. Далі розповімо, як незвичайно приготувати
Карась у сметані
Найчастіше свіжовиловлених карасів готують у сметані, так риба виходить ніжною, а в процесі тушкування дрібні кісточки розчиняються. Ми вирішили
Карась в духовці
Карась - смачна і доступна риба. І сьогодні мова піде про запеченої в духовці рибі. Таке просте і легке блюдо неодмінно припаде до душі вашим
Карась запечений
Карась - смачна прісноводна рибка сімейства Коропових. Її використовують у створенні різних страв: юшки, закуски, других страв. І зараз ми детально