Вернуться назад Распечатать

Карась, запечений в духовці

Карась, запечений в духовці
Пізня осінь - чудовий період, коли річкова риба вже починає готуватися до майбутньої зими, тому її м'ясо стає надзвичайно смачним і жирним. Давайте приготуємо карася, дуже смачно запеченого в духовці.

Як запекти фаршированого карася в духовці у фользі?


Інгредієнти:

  • великий карась – 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • петрушка – 5-6 гілок;

  • мариновані печериці – 80 г;

  • часник – 2 зубки;

  • жирний майонез – 2 ст. ложки

  • часточки лимона – 4 шт.;

  • соняшникова олія – 1 ч. ложка;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Ретельно зчищаємо з карася грубу луску, вирізаємо зябра, не чіпаючи голови, вспарываем йому черевце і витягаємо з нього непотрібні нам нутрощі. Тепер промиваємо рибу у великій кількості холодної води, просушуємо її вафельним рушником і натираємо у всіх доступних місцях кухонною сіллю.
    Свіжий ріпчаста цибуля тонко шаткуємо на чверть кільця і змішуємо його з нарізаними шматочками маринованих грибів. В цю ж миску продавлюємо через спеціальний прес очищені зубки часнику і додаємо дрібно нарубану петрушку. Заповнюємо цієї чудесної сумішшю всю порожнину черевця, а саму тушку риби, з допомогою силіконової пензлика обмазуємо жирним майонезом. На деко вистилаємо відріз промасленим харчової фольги і викладаємо по центру карася, якого ми додатково ще прикрасили лимончиком. Щільно загортаємо рибу і виставляємо всі в духову шафу, вже прогрітий до 185 градусної температури. Через 35-40 хвилин наша незрівнянна рибка буде готова!

    Як смачно запекти карасів з картоплею в сметані в духовці?


    Інгредієнти:

  • карасі – 4 шт.;

  • картопля – 800 г;

  • солоний соєвий соус – 6 ст. ложок;

  • часник – 3 зубки;

  • сметана (20%) – 280 мл;

  • соняшникова олія – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Відскрібаємо зі свіжих карасів луску, акуратно зрізаємо голови, вичищаємо з черевець нутрощі і ножицями відрізаємо плавці. Кожного карасика промиваємо під струменем холодної води і даємо їм трохи просохнути. Гострим ножем робимо часті поперечні надрізи по всій довжині кожної риб'ячої тушки. Потім складаємо всю рибу в одну велику миску і рясно поливаємо її солоним соєвим соусом. У такому вигляді залишаємо все на 15 години.
    Картоплю середнього розміру очищаємо і ріжемо на 4-5 часточок, трохи присипаємо сіллю і перемішуємо все руками. Глибоке деко або форму добряче промазуємо маслом. Компактно вкладаємо в неї карасів і в проміжки між тушками рівномірно розподіляємо часточки картоплі.
    Вводимо в сметану дрібно подрібнені зубки часнику і заливаємо цією смачною сумішшю сформований блюдо. Відправляємо його в прогріту до 180 градусів духовку і готуємо в ній дуже смачних карасів з картоплею близько 45 хвилин.

    Як запекти карасів в духовці з майонезом?


    Інгредієнти:

  • риба (карасі) – 5 шт.;

  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;

  • сік лимона – 5 ст. ложок;

  • майонез (67%) – 220 мл;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • суміш перців – за смаком;

  • соняшникова олія – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Підготовлених карасів рясно натираємо кухонною сіллю, присипаємо сумішшю з різних перців і поміщаємо їх у глибоку і широку миску. Зверху поливаємо всю рибу тільки що вичавленим з соком свіжого лимона і залишаємо постояти в прохолодному місці близько години.
    Форму з високими бортами добряче промазуємо рафінованою олією. По всьому дну рівномірно розкладаємо половину кілець ріпчастої цибулі, поверх якого викладаємо всіх карасів. Закриваємо їх другою частиною свіжого цибулі і заливаємо все блюдо жирним майонезом. По центру прогрітій до 195 градусів духовки ставимо форму з карасями і запікаємо їх всього 25-30 хвилин.