Навага – рецепти приготування
Малокалорійна риба навага чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Невеликий вміст жирів і досить високий вміст вітамінів і цінних елементів у м'ясі цієї рибки неодмінно цьому сприяє. Крім цього, навага не містить дрібних кісток і має прекрасні смакові якості.
Навага підходить для будь-якого виду термічної обробки, але найчастіше все ж рибку просто смажать на сковороді або запікають у духовці.
З традиційної спекотної впорається навіть починаюча господиня. Ми ж сьогодні розповімо, як смачно приготувати навагу на сковороді або в духовці під сметанним і томатним маринадом.
Інгредієнти:
навага без голів – 990 м;
морква – 185 г;
ріпчасті цибулини – 185 г;
сметана – 1/2 склянки;
борошно пшенична – 1/2 склянки;
петрушка сушена і кріп – по щіпці;
велика морська сіль і свежеперемолотый перець (суміш декількох видів) – за смаком;
олія оливкова без аромату або соняшникову – за смаком.
Приготування
Спочатку навагу споліскуємо, обсушуємо, позбавляє від плавників і залишків нутрощів і при необхідності (якщо тушки великі) розрізаємо на порції.
Притрушиваем підготовлену рибу сіллю і меленої сумішшю перчиком, розтираємо компоненти по всій поверхні рибін і залишаємо маринуватися на півгодини.
Тепер паніруємо рибні шматочки в борошні і тут же викладаємо в прогріте на сковороді олію оливкова або соняшникова.
Обсмажену з двох сторін рибку викладаємо в сотейник, а що залишилося в сковороді олію фільтруємо, повертаємо в каструльку, додаємо ще трохи свіжого і закладаємо в нього нашатковану півкільцями цибулю і перетерту на тертці моркву.
Смажимо овочі до напівготовності, після чого половину відбираємо в миску, повертаємо в сковороду рибу і прикриваємо її викладеної половиною цибулі і моркви зверху.
Набираємо сметану в склянку, додаємо столову ложку борошна, пару пучок сушеного кропу і петрушки, додаємо сіль і перець, перемішуємо і доливаємо до повного об'єму склянки воду.
Заливаємо підготовленим сметанним соусом рибу з овочами зверху і тушкуємо під кришкою хвилин десять-п'ятнадцять.
Інгредієнти:
навага без голів – 990 м;
морква – 185 г;
ріпчасті цибулини – 185 г;
соус томатний (пікантний) – 190 г;
борошно пшенична – 1/2 склянки;
часникові зубки – 2 шт.;
базилік сушений – щіпка;
горошини запашного перцю – 2 шт.;
лавровий лист – 1 шт.;
велика морська сіль і свежеперемолотый перець (суміш декількох видів) – за смаком;
олія оливкова без аромату або соняшникову – за смаком.
Приготування
Дуже смачною виходить навага, якщо спочатку підрум'янити рибку на сковороді, а потім запекти її з овочами і томатним соусом в духовці.
Для реалізації ідеї підготовлені рибини підсолюємо, перчимо й залишаємо хвилин на тридцять.
Тим часом підготуємо томатну заливку з овочами. Перетерту через крупну тертку моркву і нарізану півкільцями цибулю пасеруємо на маслечко до напівготовності.
Вливаємо в сковороду томатний соус і півсклянки води і перемішуємо.
Приправляємо вміст посудини за смаком сіллю, перцем, сушеним базиліком і кидаємо лаврушки і горошини запашного перчика.
На закінчення в киплячий соус закладаємо перетертий на тертці часник, перемішуємо маринад і знімаємо з вогню.
Промаринованную навагу мачає в борошні, обсмажуємо на сильному жарі з двох сторін і перекладаємо в ємність для запікання.
Зверху заливаємо рибку томатним соусом з овочами і відправляємо хвилин на десять в прогріту до 200 градусів духовку.
Така запечена під маринадом навага хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Навага підходить для будь-якого виду термічної обробки, але найчастіше все ж рибку просто смажать на сковороді або запікають у духовці.
З традиційної спекотної впорається навіть починаюча господиня. Ми ж сьогодні розповімо, як смачно приготувати навагу на сковороді або в духовці під сметанним і томатним маринадом.
Як можна смачно приготувати навагу на сковороді?
Інгредієнти:
Приготування
Як смачно приготувати навагу під маринадом в духовці?
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Риба, запечена з овочами в духовці
Спробуйте запекти рибу з нашим цікавим рецептами. Далі підкажемо, як створити повноцінне самостійне блюдо, яке напевно всім сподобається. Розповімо
Філе тілапії в духовці
Перетворити в незвичайне частування суховатое філе тілапії допоможуть наші нехитрі рецепти. Далі розповімо, як по-новому оригінально запекти рибу і
Тріска, запечена
Дуже смачною вийде рибка, якщо запекти її за описаним далі рекомендаціями. Розповімо, як цікаво приготувати тріску і підкажемо, якими новими
Як посмажити минтай?
Доступна, зовсім недорога рибка може перетворитися в незвичайну страву, при правильно підібраному рецепті. Далі розповімо, як з неабиякого минтая
Риба в томатному соусі
Напевно, багато зможуть без клопоту приготувати смачну рибу в густому томатному соусі. У цій статті запропоновано два варіанти страви, які допоможуть
Як смачно приготувати пікшу?
Якщо у вашій родині всі без розуму від рибних страв, то приготуйте їм щось легко і вишукане - пікшу під маринадом або соусом. Ця рибка не тільки