Вернуться назад Распечатать

Навага – рецепти приготування

Малокалорійна риба навага чудово підходить для дієтичного і дитячого харчування. Невеликий вміст жирів і досить високий вміст вітамінів і цінних елементів у м'ясі цієї рибки неодмінно цьому сприяє. Крім цього, навага не містить дрібних кісток і має прекрасні смакові якості.
Навага підходить для будь-якого виду термічної обробки, але найчастіше все ж рибку просто смажать на сковороді або запікають у духовці.
З традиційної спекотної впорається навіть починаюча господиня. Ми ж сьогодні розповімо, як смачно приготувати навагу на сковороді або в духовці під сметанним і томатним маринадом.

Як можна смачно приготувати навагу на сковороді?

Навага – рецепти приготування

Інгредієнти:

  • навага без голів – 990 м;

  • морква – 185 г;

  • ріпчасті цибулини – 185 г;

  • сметана – 1/2 склянки;

  • борошно пшенична – 1/2 склянки;

  • петрушка сушена і кріп – по щіпці;

  • велика морська сіль і свежеперемолотый перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • олія оливкова без аромату або соняшникову – за смаком.


  • Приготування

  • Спочатку навагу споліскуємо, обсушуємо, позбавляє від плавників і залишків нутрощів і при необхідності (якщо тушки великі) розрізаємо на порції.

  • Притрушиваем підготовлену рибу сіллю і меленої сумішшю перчиком, розтираємо компоненти по всій поверхні рибін і залишаємо маринуватися на півгодини.

  • Тепер паніруємо рибні шматочки в борошні і тут же викладаємо в прогріте на сковороді олію оливкова або соняшникова.

  • Обсмажену з двох сторін рибку викладаємо в сотейник, а що залишилося в сковороді олію фільтруємо, повертаємо в каструльку, додаємо ще трохи свіжого і закладаємо в нього нашатковану півкільцями цибулю і перетерту на тертці моркву.

  • Смажимо овочі до напівготовності, після чого половину відбираємо в миску, повертаємо в сковороду рибу і прикриваємо її викладеної половиною цибулі і моркви зверху.

  • Набираємо сметану в склянку, додаємо столову ложку борошна, пару пучок сушеного кропу і петрушки, додаємо сіль і перець, перемішуємо і доливаємо до повного об'єму склянки воду.

  • Заливаємо підготовленим сметанним соусом рибу з овочами зверху і тушкуємо під кришкою хвилин десять-п'ятнадцять.


  • Як смачно приготувати навагу під маринадом в духовці?

    Навага – рецепти приготування

    Інгредієнти:

  • навага без голів – 990 м;

  • морква – 185 г;

  • ріпчасті цибулини – 185 г;

  • соус томатний (пікантний) – 190 г;

  • борошно пшенична – 1/2 склянки;

  • часникові зубки – 2 шт.;

  • базилік сушений – щіпка;

  • горошини запашного перцю – 2 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • велика морська сіль і свежеперемолотый перець (суміш декількох видів) – за смаком;

  • олія оливкова без аромату або соняшникову – за смаком.


  • Приготування

  • Дуже смачною виходить навага, якщо спочатку підрум'янити рибку на сковороді, а потім запекти її з овочами і томатним соусом в духовці.

  • Для реалізації ідеї підготовлені рибини підсолюємо, перчимо й залишаємо хвилин на тридцять.

  • Тим часом підготуємо томатну заливку з овочами. Перетерту через крупну тертку моркву і нарізану півкільцями цибулю пасеруємо на маслечко до напівготовності.

  • Вливаємо в сковороду томатний соус і півсклянки води і перемішуємо.

  • Приправляємо вміст посудини за смаком сіллю, перцем, сушеним базиліком і кидаємо лаврушки і горошини запашного перчика.

  • На закінчення в киплячий соус закладаємо перетертий на тертці часник, перемішуємо маринад і знімаємо з вогню.

  • Промаринованную навагу мачає в борошні, обсмажуємо на сильному жарі з двох сторін і перекладаємо в ємність для запікання.

  • Зверху заливаємо рибку томатним соусом з овочами і відправляємо хвилин на десять в прогріту до 200 градусів духовку.

  • Така запечена під маринадом навага хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді.