Паста з кальмарами
Поєднання пасти і морепродуктів вважається класичним для італійської кухні. Але так як в наших краях, найчастіше, свіжих мешканців морських глибин вдень з вогнем не знайдеш, доводиться покладатися на заморожені продукти. Нижче ми навчимося робити пасту з кальмарами у супроводі різних соусів.
Паста з кальмарами і зеленим горошком може здаватися незвичним поєднанням, але насправді цей рецепт – класика домашньої італійської кухні. Компанію овочів і морепродуктів складе червоний соус на основі томатів з додаванням розмарину.
Інгредієнти:
тушки кальмара – 470 г;
ріпчаста цибуля – 95 г;
томати у власному соку – 430 г;
часник – 2 зубки;
зелений горошок – 115 г;
гілочки розмарину – 2 шт.;
жменя зелені петрушки;
спагетті – 345 р.
Приготування
Подрібніть цибулю і спасеруйте його в оливковій олії до напівготовності. Додайте горошок, листочки розмарину і трохи часнику, а через півхвилини – і самі кільця кальмара. Відразу ж залийте вміст посуду шматочками томатів, приправте і дочекайтеся, коли шматочки розійдуться і соус стане однорідним.
Одночасно з початком приготування соусу поставте варитися і пасту. Коли спагетті будуть готові, перекладіть їх у миску з соусом і дочекайтеся повторного закипання.
Крім заморожених тушок кальмарів в кожному супермаркеті можна знайти і креветки. Вибирайте варіант за смаком і кишені і приступайте до приготування пасти з нижченаведеним рецептом.
Інгредієнти:
кальмари – 275 г;
креветки – 175 г;
горілка – 45 мл;
часник – 3 зубки;
лимон – 1 шт.;
томати – 460 м;
вершкове масло – 15 г;
мелений кумін – 2 ч. ложки;
борошно – 15 г;
спагетті – 265 р.
Приготування
Розтопивши вершкове масло, влийте до нього приблизно стільки ж оливкової олії і додайте на сковороду пластинки часнику. Приблизно через півхвилини вилийте томати, влийте горілку і приправте все за смаком. Поставте варитися спагетті. Коли соус стане однорідним, приправте його і всипте борошно. Видавіть лимонного соку за смаком і покладіть очищені тушки кальмара, розрізані на кільця, і креветочні хвости. Збавивши жар, накрийте посуд і залиште все нудитися до готовності морепродуктів. Змішайте готову пасту з соусом.
Інгредієнти:
мідії – 230 г;
тушка кальмара – 1 шт.;
вершкове масло – 45 г;
ром – 45 мл;
борошно – 35 г;
молоко – 420 мл;
щіпка кмину, мускатного горіха;
часник – 4 зубки;
тертий сир – 185 г;
спагетті – 245 р.
Приготування
Очищені тушки кальмарів і мідії змішайте разом з ромом і пучкою солі. Залиште всі приблизно на півгодини і швидко обсмажте, тільки, щоб морепродукти схопилися зовні.
Поставте пасту варитися. Окремо обсмажте борошно на вершковому маслі, розведіть її молоком, покладіть часник і спеції. Коли соус загусне, покладіть в нього морепродукти, додайте готову пасту, перемішайте і розкладіть в керамічній формі. Здобріть поверхню тертим сиром і залиште все під грилем, поки сир не підрум'яниться.
Інгредієнти:
паста – 255 г;
креветки – 195 г;
філе білої риби – 230 г;
кальмари – 2 тушки;
вершки – 115 мл;
рибний бульйон – 145 мл;
тертий сир – 75 г;
вершкове масло – 75 г;
часник – 4 зубки.
Приготування
Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для швидкого обсмажування нарізаних часникових зубков. До отриманого ароматної олії додайте рибу, креветки і кільця кальмарів. Коли всі схопиться, влийте бульйон з вершками. Після початку кипіння, додайте в соус тертий сир. Поставте пасту варитися. Як тільки паста буде готова, розкладіть її по тарілках і покрийте шаром соусу.
Паста з кільцями кальмара – рецепт
Паста з кальмарами і зеленим горошком може здаватися незвичним поєднанням, але насправді цей рецепт – класика домашньої італійської кухні. Компанію овочів і морепродуктів складе червоний соус на основі томатів з додаванням розмарину.
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть цибулю і спасеруйте його в оливковій олії до напівготовності. Додайте горошок, листочки розмарину і трохи часнику, а через півхвилини – і самі кільця кальмара. Відразу ж залийте вміст посуду шматочками томатів, приправте і дочекайтеся, коли шматочки розійдуться і соус стане однорідним.
Одночасно з початком приготування соусу поставте варитися і пасту. Коли спагетті будуть готові, перекладіть їх у миску з соусом і дочекайтеся повторного закипання.
Паста з кальмарами і креветками в томатному соусі
Крім заморожених тушок кальмарів в кожному супермаркеті можна знайти і креветки. Вибирайте варіант за смаком і кишені і приступайте до приготування пасти з нижченаведеним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши вершкове масло, влийте до нього приблизно стільки ж оливкової олії і додайте на сковороду пластинки часнику. Приблизно через півхвилини вилийте томати, влийте горілку і приправте все за смаком. Поставте варитися спагетті. Коли соус стане однорідним, приправте його і всипте борошно. Видавіть лимонного соку за смаком і покладіть очищені тушки кальмара, розрізані на кільця, і креветочні хвости. Збавивши жар, накрийте посуд і залиште все нудитися до готовності морепродуктів. Змішайте готову пасту з соусом.
Паста з кальмарами і мідіями у вершковому соусі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищені тушки кальмарів і мідії змішайте разом з ромом і пучкою солі. Залиште всі приблизно на півгодини і швидко обсмажте, тільки, щоб морепродукти схопилися зовні.
Поставте пасту варитися. Окремо обсмажте борошно на вершковому маслі, розведіть її молоком, покладіть часник і спеції. Коли соус загусне, покладіть в нього морепродукти, додайте готову пасту, перемішайте і розкладіть в керамічній формі. Здобріть поверхню тертим сиром і залиште все під грилем, поки сир не підрум'яниться.
Як приготувати пасту з кальмарами?
Інгредієнти:
Приготування
Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для швидкого обсмажування нарізаних часникових зубков. До отриманого ароматної олії додайте рибу, креветки і кільця кальмарів. Коли всі схопиться, влийте бульйон з вершками. Після початку кипіння, додайте в соус тертий сир. Поставте пасту варитися. Як тільки паста буде готова, розкладіть її по тарілках і покрийте шаром соусу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Паста зі шпинатом
У літню пору можна упускати можливість приготувати широкий асортимент страв із зелені шпинату. У цьому матеріалі підкажемо, як зробити дивовижно
Паста карбонара з беконом і вершками - рецепт
Як і у будь-якій кулінарній класики, у карбонари існує безліч варіацій, і про деяких з них ми поговоримо в докладних рецептів, описаних у цьому
Морепродукти у вершковому соусі
Істинним шанувальникам морепродуктів доведеться по душі ця стаття, адже в ній зібрані тільки найцікавіші, вишукані і чудово смачні страви з
Спагеті з грибами у вершковому соусі
Завдяки своїй простоті приготування паста стала досить популярною стравою у багатьох країнах. Сьогодні її готують в різних варіаціях і про одного,
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі
Пропонуємо урізноманітнити буденне меню і приготувати на вечерю чудову і неймовірно смачну пасту. Додати вишуканості страви допоможуть креветки, в
Фетучіні з креветками
Італійці використовують фетучіні для приготування різноманітних страв, але особливо смачними вони виходять з креветками. Це блюдо підійде і для