Поєднання пасти і морепродуктів вважається класичним для італійської кухні. Але так як в наших краях, найчастіше, свіжих мешканців морських глибин вдень з вогнем не знайдеш, доводиться покладатися на заморожені продукти. Нижче ми навчимося робити пасту з кальмарами у супроводі різних соусів.
Паста з кільцями кальмара – рецепт
Паста з кальмарами і зеленим горошком може здаватися незвичним поєднанням, але насправді цей рецепт – класика домашньої італійської кухні. Компанію овочів і морепродуктів складе червоний соус на основі томатів з додаванням розмарину.
Інгредієнти: тушки кальмара – 470 г; ріпчаста цибуля – 95 г; томати у власному соку – 430 г; часник – 2 зубки; зелений горошок – 115 г; гілочки розмарину – 2 шт.; жменя зелені петрушки; спагетті – 345 р. Приготування Подрібніть цибулю і спасеруйте його в оливковій олії до напівготовності. Додайте горошок, листочки розмарину і трохи часнику, а через півхвилини – і самі кільця кальмара. Відразу ж залийте вміст посуду шматочками томатів, приправте і дочекайтеся, коли шматочки розійдуться і соус стане однорідним.
Одночасно з початком приготування соусу поставте варитися і пасту. Коли спагетті будуть готові, перекладіть їх у миску з соусом і дочекайтеся повторного закипання.
Паста з кальмарами і креветками в томатному соусі
Крім заморожених тушок кальмарів в кожному супермаркеті можна знайти і креветки. Вибирайте варіант за смаком і кишені і приступайте до приготування пасти з нижченаведеним рецептом.
Інгредієнти: кальмари – 275 г; креветки – 175 г; горілка – 45 мл; часник – 3 зубки; лимон – 1 шт.; томати – 460 м; вершкове масло – 15 г; мелений кумін – 2 ч. ложки; борошно – 15 г; спагетті – 265 р. Приготування Розтопивши вершкове масло, влийте до нього приблизно стільки ж оливкової олії і додайте на сковороду пластинки часнику. Приблизно через півхвилини вилийте томати, влийте горілку і приправте все за смаком. Поставте варитися спагетті. Коли соус стане однорідним, приправте його і всипте борошно. Видавіть лимонного соку за смаком і покладіть очищені тушки кальмара, розрізані на кільця, і креветочні хвости. Збавивши жар, накрийте посуд і залиште все нудитися до готовності морепродуктів. Змішайте готову пасту з соусом.
Паста з кальмарами і мідіями у вершковому соусі – рецепт
Інгредієнти: мідії – 230 г; тушка кальмара – 1 шт.; вершкове масло – 45 г; ром – 45 мл; борошно – 35 г; молоко – 420 мл; щіпка кмину, мускатного горіха; часник – 4 зубки; тертий сир – 185 г; спагетті – 245 р. Приготування Очищені тушки кальмарів і мідії змішайте разом з ромом і пучкою солі. Залиште всі приблизно на півгодини і швидко обсмажте, тільки, щоб морепродукти схопилися зовні.
Поставте пасту варитися. Окремо обсмажте борошно на вершковому маслі, розведіть її молоком, покладіть часник і спеції. Коли соус загусне, покладіть в нього морепродукти, додайте готову пасту, перемішайте і розкладіть в керамічній формі. Здобріть поверхню тертим сиром і залиште все під грилем, поки сир не підрум'яниться.
Як приготувати пасту з кальмарами?
Інгредієнти: паста – 255 г; креветки – 195 г; філе білої риби – 230 г; кальмари – 2 тушки; вершки – 115 мл; рибний бульйон – 145 мл; тертий сир – 75 г; вершкове масло – 75 г; часник – 4 зубки. Приготування Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для швидкого обсмажування нарізаних часникових зубков. До отриманого ароматної олії додайте рибу, креветки і кільця кальмарів. Коли всі схопиться, влийте бульйон з вершками. Після початку кипіння, додайте в соус тертий сир. Поставте пасту варитися. Як тільки паста буде готова, розкладіть її по тарілках і покрийте шаром соусу.