Вернуться назад Распечатать

Паста з кальмарами

Паста з кальмарами
Поєднання пасти і морепродуктів вважається класичним для італійської кухні. Але так як в наших краях, найчастіше, свіжих мешканців морських глибин вдень з вогнем не знайдеш, доводиться покладатися на заморожені продукти. Нижче ми навчимося робити пасту з кальмарами у супроводі різних соусів.

Паста з кільцями кальмара – рецепт


Паста з кальмарами і зеленим горошком може здаватися незвичним поєднанням, але насправді цей рецепт – класика домашньої італійської кухні. Компанію овочів і морепродуктів складе червоний соус на основі томатів з додаванням розмарину.
Інгредієнти:

  • тушки кальмара – 470 г;

  • ріпчаста цибуля – 95 г;

  • томати у власному соку – 430 г;

  • часник – 2 зубки;

  • зелений горошок – 115 г;

  • гілочки розмарину – 2 шт.;

  • жменя зелені петрушки;

  • спагетті – 345 р.


  • Приготування
    Подрібніть цибулю і спасеруйте його в оливковій олії до напівготовності. Додайте горошок, листочки розмарину і трохи часнику, а через півхвилини – і самі кільця кальмара. Відразу ж залийте вміст посуду шматочками томатів, приправте і дочекайтеся, коли шматочки розійдуться і соус стане однорідним.
    Одночасно з початком приготування соусу поставте варитися і пасту. Коли спагетті будуть готові, перекладіть їх у миску з соусом і дочекайтеся повторного закипання.

    Паста з кальмарами і креветками в томатному соусі


    Крім заморожених тушок кальмарів в кожному супермаркеті можна знайти і креветки. Вибирайте варіант за смаком і кишені і приступайте до приготування пасти з нижченаведеним рецептом.
    Інгредієнти:

  • кальмари – 275 г;

  • креветки – 175 г;

  • горілка – 45 мл;

  • часник – 3 зубки;

  • лимон – 1 шт.;

  • томати – 460 м;

  • вершкове масло – 15 г;

  • мелений кумін – 2 ч. ложки;

  • борошно – 15 г;

  • спагетті – 265 р.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, влийте до нього приблизно стільки ж оливкової олії і додайте на сковороду пластинки часнику. Приблизно через півхвилини вилийте томати, влийте горілку і приправте все за смаком. Поставте варитися спагетті. Коли соус стане однорідним, приправте його і всипте борошно. Видавіть лимонного соку за смаком і покладіть очищені тушки кальмара, розрізані на кільця, і креветочні хвости. Збавивши жар, накрийте посуд і залиште все нудитися до готовності морепродуктів. Змішайте готову пасту з соусом.

    Паста з кальмарами і мідіями у вершковому соусі – рецепт


    Інгредієнти:

  • мідії – 230 г;

  • тушка кальмара – 1 шт.;

  • вершкове масло – 45 г;

  • ром – 45 мл;

  • борошно – 35 г;

  • молоко – 420 мл;

  • щіпка кмину, мускатного горіха;

  • часник – 4 зубки;

  • тертий сир – 185 г;

  • спагетті – 245 р.


  • Приготування
    Очищені тушки кальмарів і мідії змішайте разом з ромом і пучкою солі. Залиште всі приблизно на півгодини і швидко обсмажте, тільки, щоб морепродукти схопилися зовні.
    Поставте пасту варитися. Окремо обсмажте борошно на вершковому маслі, розведіть її молоком, покладіть часник і спеції. Коли соус загусне, покладіть в нього морепродукти, додайте готову пасту, перемішайте і розкладіть в керамічній формі. Здобріть поверхню тертим сиром і залиште все під грилем, поки сир не підрум'яниться.

    Як приготувати пасту з кальмарами?


    Інгредієнти:

  • паста – 255 г;

  • креветки – 195 г;

  • філе білої риби – 230 г;

  • кальмари – 2 тушки;

  • вершки – 115 мл;

  • рибний бульйон – 145 мл;

  • тертий сир – 75 г;
  • Паста з кальмарами

  • вершкове масло – 75 г;

  • часник – 4 зубки.


  • Приготування
    Розтопивши вершкове масло, використовуйте його для швидкого обсмажування нарізаних часникових зубков. До отриманого ароматної олії додайте рибу, креветки і кільця кальмарів. Коли всі схопиться, влийте бульйон з вершками. Після початку кипіння, додайте в соус тертий сир. Поставте пасту варитися. Як тільки паста буде готова, розкладіть її по тарілках і покрийте шаром соусу.