Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як смачно приготувати лисички?

Як смачно приготувати лисички?

21-09-2016, 10:33
922
Як смачно приготувати лисички?
З лисичок можна приготувати масу цікавих страв. Як смачно приготувати гриби лисички, читайте нижче.
Як смачно приготувати лисички зі сметаною?
Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста – 100 г;

  • свіжі лисички – 600 г;

  • густа сметана – 180 г;

  • натуральне вершкове масло – 50 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Спочатку лисички моєму, великі гриби нарізаємо, дрібні залишаємо ціленькими. У сковороді розігріваємо вершкове масло, пасеруємо в нього подрібнену цибулю до рум'яності. Потім додаємо гриби, за смаком підсолюємо і перемішуємо. Гриби випустять воду, яка при сильному вогні буде випаровуватися близько півгодини. При цьому періодично гриби потрібно розмішувати. Коли майже вся рідина випарується, зменшуємо вогонь до слабкого, викладаємо густу сметану і перемішуємо. Залишаємо тушкуватися ще хвилин 10.
    Як смачно приготувати лисички з картоплею?
    Інгредієнти:

  • молода картопля – 700 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • цибуля – 120 г;

  • свіжі лисички – 300 г;

  • лимон – четвертинка;

  • сіль;

  • перець;

  • масло рослинне – 50 мл


  • Приготування
    Гриби попередньо замочуємо на чверть години у воді, а потім вже варимо хвилин 15 до напівготовності. Піну, яка буде утворюватися, знімаємо. Картоплю чистимо і нарізаємо брусочками. Подрібнюємо цибулю, а часник нарізаємо кружальцями. На сковороду наливаємо олію, викладаємо часник і обсмажуємо хвилини 4. Потім часник виймаємо і викидаємо його. На сковороду кладемо картоплю, лисички і цибулю. Смажимо близько 8 хвилин на середньому вогні. Потім гарненько перемішуємо і смажимо ще 8 хвилин. Все це солимо, перчимо за смаком, поливаємо соком лимона, знову перемішуємо, накриваємо і до готовності витримуємо на вогні.
    Як смачно приготувати лисички на зиму?
    Інгредієнти:

  • лисички;

  • сіль;

  • рослинна олія;

  • свинячий жир.


  • Приготування
    Гриби перебираємо і промиваємо, викладаємо на гарячу сковороду, підсолюємо і чекаємо, поки випарується рідина. Додаємо олію і обсмажуємо грибочки до повної готовності. Розкладаємо їх по стерилізованим баночках, щільно утрамбовується і заливаємо зверху розтопленим свинячим жиром. Потім банки, закриваємо, остуджуємо і зберігаємо в прохолодному місці.
    Як смачно приготувати лисички в мультиварці?
    Інгредієнти:

  • цибуля – 150 г;

  • гриби лисички – 300 г;

  • сіль;

  • перець;

  • вода – 300 мл;

  • масло рослинне – 60 мл


  • Приготування
    Лисички чистимо і промиваємо. Якщо гриби великі, ріжемо їх на частини. Поміщаємо гриби в каструлю, перчимо, солимо, заливаємо водою і в режимі «Випічка» готуємо 40 хвилин. Лук очищаємо, шаткуємо півкільцями. Через 20 хвилин воду зливаємо, вливаємо олію і викладаємо цибулю до грибів в мультиварку. Після сигналу лисички в мультиварці будуть готові.
    Як смачно приготувати лисички з вершками?
    Інгредієнти:

  • вершки – 150 г;

  • лисички – 350 г;

  • цибуля – 100 г;

  • кріп свіжий – 40 г;

  • масло вершкове – 35 г;

  • сіль;

  • перець;

  • масло рослинне – 50 мл


  • Приготування
    Великі лисички розрізаємо на шматочки, дрібні залишаємо цілими. Після смаження лисички зменшаться не менше, ніж в 2 рази. Кріп миємо й дрібненько рубаємо. Лук очищаємо і шаткуємо невеликими кубиками. Сковороду ставимо на невеликий вогонь, розтоплюємо вершкове масло, вливаємо олію і пасеруємо цибулю до рум'яності. Додаємо гриби і збільшуємо вогонь до максимального. Гриби пустять сік, від отриманої рідини нам потрібно позбутися. Коли вона википить, вогонь зменшуємо, підсолюємо, перчимо, додаємо вершки, постійно розмішуючи. До кипіння при цьому доводити не варто. Додаємо подрібнений кріп, перемішуємо і вимикаємо плиту. Витримуємо страву під кришкою ще пару хвилин. Найкращим гарніром до лисичкам буде відварна картопля.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Мариновані лисички
    Мариновані лисички
    Чудовий спосіб урізноманітнити асортимент домашніх заготовок - замаринувати гриби. Розповімо кілька цікавих варіацій консервування лисичок. Вони
    Смажені лисички з цибулею
    Смажені лисички з цибулею
    Пожарив лисички за нашими рецептами, ви зробите не тільки чудово смачне блюдо, але ще й досить оригінальне, так як пропонуємо урізноманітнити
    Лисички в сметані з картоплею
    Лисички в сметані з картоплею
    В нашій кухні лисичкам можна знайти безліч застосувань: використовувати їх у приготуванні перших страв, солити, сушити, додавати в холодних закуски,
    Ікра з лисичок на зиму
    Ікра з лисичок на зиму
    Заготовити на зиму лисички можна у вигляді прекрасної консервації. Далі підкажемо, як наповнити свій асортимент домашніх заготовок нової баночкою,
    Смажені лисички з картоплею
    Смажені лисички з картоплею
    Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів