Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лисички в сметані з картоплею

Лисички в сметані з картоплею

21-09-2016, 10:21
1 595
Лисички в сметані з картоплею
Сезон лисичок починається в червні і закінчується в кінці вересня, тому у вас залишилося зовсім небагато часу для того, щоб запастися цими грибами і ароматними експериментувати з рецептами з їх участю. Кілька цікавих варіантів прекрасного страви ми обговоримо далі.

Рецепт приготування лисички в сметані з картоплею


Інгредієнти:

  • лисички – 530 г;

  • сметана – 190 г;

  • ріпчаста цибуля – 85 м;

  • вершкове масло – 45 г;

  • зелень кропу для подачі;

  • картопля – 5-6 бульб.


  • Приготування
    Розігрів сковороду, розтопіть в ній вершкове масло і використовуйте його для пасерування цибулевих півкілець. Коли цибуля змінить свій колір золотистий, покладіть до нього очищені і нарізані капелюшки лисичок. Приправте гриби з цибулею і залиште на вогні до тих пір, поки выпарившаяся з грибів волога не піде повністю. Залийте вміст сковороди сметаною і відразу ж приберіть страву з вогню. Приправте лисички кропом.
    Обсмажте картоплю і подавайте його, виклавши гриби в сметані зверху.

    Лисички з картоплею в сметані в духовці


    Зручним варіантом для ситної вечері стануть лисички в горщику зі сметаною і картоплею, список інгредієнтів в даному випадку залишається практично аналогічний попередньому, а ось технологія приготування злегка змінюється.
    Інгредієнти:

  • картопля – 700 г;

  • лисички – 11 кг;

  • ріпчаста цибуля – 230 г;

  • сметана – 480 м;

  • жменю тертого сиру.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати лисички в сметані з картоплею, обсмажте півкільця цибулі до легкого золотистого відтінку. Покладіть до цибулі засмажки гриби, приправте їх і дочекайтеся, поки сковорода наповниться рідиною. Одночасно з цим очистіть картопляні бульби і відваріть їх до повної готовності.
    Коли вся грибна волога випарується, заправте лисички сметаною і залиште на вогні ще на пару хвилин. Змішайте гриби в соусі разом з відвареною картоплею, розкладіть все по горщикам, посипте сиром і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.

    Лисички тушковані в сметані з картоплею


    Інгредієнти:

  • лисички – 840 г;

  • картопля – 670 г;

  • сметана – 175 г;

  • цибуля – 115 г;

  • біле вино (сухе) – 65 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • гілочка розмарину;

  • грибний бульйон .


  • Приготування
    Очищені лисички покладіть у розігрітий казан з олією, додайте півкільця цибулі слідом. На сильному вогні обсмажте складові до тих пір, поки вся зайва волога з них не вийде, а гриби і цибулю не схопляться золотистою скоринкою. Влийте вино, покладіть гілочку розмарину і дайте побурлить ще пару хвилин.
    Поки зажарка готується, очистіть картоплю і розділіть його на кубики. Покладіть картопляні кубики в казанок до грибів, дайте підрум'янитися і їм. Залийте вміст посуду грибним бульйоном, покриваючи картоплю приблизно наполовину. Приправте все, накрийте кришкою і залиште гаситися до розм'якшення картоплі. В самому кінці змішайте залишки грибного бульйону на дні посуду зі сметаною.
    За аналогією ви можете приготувати і лисички в сметані з картоплею в мультиварці, просто повторіть всі описані вище кроки спершу в режимі «Смаження», а потім і на «Гасіння».

    Смажені лисички з картоплею в сметані


    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля – 230 г;

  • картопля – 740 г;

  • лисички – 480 м;

  • сметана – 240 г;

  • курятина – 440 г;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Обсмажте курятину разом з грибами і цибульними кільцями до випаровування надлишків вологи і готовності самої птиці. Окремо обсмажте картоплю. Коли гриби і курка будуть готові, заправте їх сметаною, а потім змішайте з обсмаженою картоплею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як смачно приготувати лисички?
    Як смачно приготувати лисички?
    Масу смачних страв можна приготувати з лісових грибів. У цьому матеріалі зібрані цікаві і максимально зрозумілі рецепти незрівнянних страв з лисичок.
    Лисички в сметані – рецепт
    Лисички в сметані – рецепт
    Грибний сезон на підході, а значить, саме час складати орієнтовний план рецептів, які ви плануєте відтворити цієї осені. Вершкові лисички можна
    Лисички – рецепти приготування
    Лисички – рецепти приготування
    Серед усіх лісових грибів, лисички вважаються найбільш доступними і поширеними. Крім іншого, нейтральний смак і простота в приготуванні роблять такі
    Лисички, тушковані в сметані
    Лисички, тушковані в сметані
    Гриби лисички мають яскравий і незвичайний смак. Тому не радимо забивати їх основна якість великою кількістю додаткових інгредієнтів або спецій.
    Смажені лисички з картоплею
    Смажені лисички з картоплею
    Якщо вам пощастило добути свіжих лисичок, то приготуйте з них проста і смачна страва, обсмаживши гриби з картоплею і цибулею. Просте і всіма улюблене
    Лисички з вершками - рецепт
    Лисички з вершками - рецепт
    Якщо ви любите гриби, зокрема, лисички тоді сьогоднішня наша стаття для вас. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних, але в теж час цікавих рецептів