Сезон лисичок починається в червні і закінчується в кінці вересня, тому у вас залишилося зовсім небагато часу для того, щоб запастися цими грибами і ароматними експериментувати з рецептами з їх участю. Кілька цікавих варіантів прекрасного страви ми обговоримо далі.
Рецепт приготування лисички в сметані з картоплею
Інгредієнти: лисички – 530 г; сметана – 190 г; ріпчаста цибуля – 85 м; вершкове масло – 45 г; зелень кропу для подачі; картопля – 5-6 бульб. Приготування Розігрів сковороду, розтопіть в ній вершкове масло і використовуйте його для пасерування цибулевих півкілець. Коли цибуля змінить свій колір золотистий, покладіть до нього очищені і нарізані капелюшки лисичок. Приправте гриби з цибулею і залиште на вогні до тих пір, поки выпарившаяся з грибів волога не піде повністю. Залийте вміст сковороди сметаною і відразу ж приберіть страву з вогню. Приправте лисички кропом.
Обсмажте картоплю і подавайте його, виклавши гриби в сметані зверху.
Лисички з картоплею в сметані в духовці
Зручним варіантом для ситної вечері стануть лисички в горщику зі сметаною і картоплею, список інгредієнтів в даному випадку залишається практично аналогічний попередньому, а ось технологія приготування злегка змінюється.
Інгредієнти: картопля – 700 г; лисички – 11 кг; ріпчаста цибуля – 230 г; сметана – 480 м; жменю тертого сиру. Приготування Перед тим, як приготувати лисички в сметані з картоплею, обсмажте півкільця цибулі до легкого золотистого відтінку. Покладіть до цибулі засмажки гриби, приправте їх і дочекайтеся, поки сковорода наповниться рідиною. Одночасно з цим очистіть картопляні бульби і відваріть їх до повної готовності.
Коли вся грибна волога випарується, заправте лисички сметаною і залиште на вогні ще на пару хвилин. Змішайте гриби в соусі разом з відвареною картоплею, розкладіть все по горщикам, посипте сиром і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
Лисички тушковані в сметані з картоплею
Інгредієнти: лисички – 840 г; картопля – 670 г; сметана – 175 г; цибуля – 115 г; біле вино (сухе) – 65 мл; часник – 2 зубки; гілочка розмарину; грибний бульйон . Приготування Очищені лисички покладіть у розігрітий казан з олією, додайте півкільця цибулі слідом. На сильному вогні обсмажте складові до тих пір, поки вся зайва волога з них не вийде, а гриби і цибулю не схопляться золотистою скоринкою. Влийте вино, покладіть гілочку розмарину і дайте побурлить ще пару хвилин.
Поки зажарка готується, очистіть картоплю і розділіть його на кубики. Покладіть картопляні кубики в казанок до грибів, дайте підрум'янитися і їм. Залийте вміст посуду грибним бульйоном, покриваючи картоплю приблизно наполовину. Приправте все, накрийте кришкою і залиште гаситися до розм'якшення картоплі. В самому кінці змішайте залишки грибного бульйону на дні посуду зі сметаною.
За аналогією ви можете приготувати і лисички в сметані з картоплею в мультиварці, просто повторіть всі описані вище кроки спершу в режимі «Смаження», а потім і на «Гасіння».
Смажені лисички з картоплею в сметані
Інгредієнти: ріпчаста цибуля – 230 г; картопля – 740 г; лисички – 480 м; сметана – 240 г; курятина – 440 г; рослинна олія для смаження. Приготування Обсмажте курятину разом з грибами і цибульними кільцями до випаровування надлишків вологи і готовності самої птиці. Окремо обсмажте картоплю. Коли гриби і курка будуть готові, заправте їх сметаною, а потім змішайте з обсмаженою картоплею.