Коржики з сиром на кефірі
Багато хто, напевно, пам'ятають смак тих самих коржів з начинкою, якими тішили нас наші бабусі і мами в дитинстві. І як це було смачно! Давайте приготуємо такі ж для себе і своєї родини і насолодитись божественним смаком улюбленого ласощі.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно просеянная вищого сорту – 310-330 г;
кефір (краще домашній) – 245 мл;
цукровий пісок – 15 г;
яйце відбірне – 1 шт.;
маргарин або масло вершкове – 120 г;
сода гашене або розпушувач – 1/2 або 1 ч. ложка відповідно;
кам'яна сіль – 1/2 ч. ложки;
Для начинки:
сир твердий – 170 г;
ковбаса – 170 г;
зелень свіжа нарізана – 2 ст. ложки;
мелений перець і кам'яна сіль – за смаком;
олія рафінована соняшникова або оливкова – 45 мл
Приготування
Тісто для коржів готується неймовірно швидко. Досить змішати кефір з цукром, додати погашену соду або розпушувач, влити розтоплений маргарин або масло і вимішати після цього борошно з сіллю. Правильно приготовлений борошняний кого не липне до рук, але залишається м'яким. Не варто додавати занадто багато борошна, інакше вироби вийдуть гумовими і несмачними.
Поки тісто відпочиває (протягом десяти хвилин), підготуємо начинку. Ріжемо дрібненькими кубиками ковбаску, перетираємо на тертці сир і нарізаємо свіжу зелень. Перемішуємо компоненти начинки, і беремося за оформлення виробів. В залежності від розміру сковороди поділяємо ком на дві або три порції і розкачуємо кожну або просто розминаємо руками до отримання плоскої коржі. По центру викладаємо начинку, а потім піднімаємо краю і защипуємо зверху. Тепер перевертаємо виріб швом вниз і розрівнюємо до отримання коржі за розміром дна сковорідки. Викладаємо заготовку в промаслений, прогріту грунтовно ємність, чекаємо підрум'янення коржі з одного боку, збавивши вогонь. Після цього перевертаємо на інший бік і даємо обсмажитися вже під кришкою до готовності.
Даємо готовим виробам трохи полежати, прикривши мискою або тарілкою, і можемо пробувати.
Використовуючи даний рецепт як базовий, можна приготувати коржі на кефірі з сиром, зеленню і картоплею або шинкою , замінивши ними ковбасу або посмажити вироби просто з сиром і зеленню. Буде не менш смачно, ароматно і апетитно.
Для отримання більш корисного варіанти страви можна спекти коржі на кефірі з сиром в духовці. Для цього після формування виробів поміщаємо їх на деко, трохи притрушений борошном, і запікаємо при температурі 195 градусів протягом п'ятнадцяти хвилин.
Коржі з ковбасою, зеленню і сиром на кефірі - рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Тісто для коржів готується неймовірно швидко. Досить змішати кефір з цукром, додати погашену соду або розпушувач, влити розтоплений маргарин або масло і вимішати після цього борошно з сіллю. Правильно приготовлений борошняний кого не липне до рук, але залишається м'яким. Не варто додавати занадто багато борошна, інакше вироби вийдуть гумовими і несмачними.
Поки тісто відпочиває (протягом десяти хвилин), підготуємо начинку. Ріжемо дрібненькими кубиками ковбаску, перетираємо на тертці сир і нарізаємо свіжу зелень. Перемішуємо компоненти начинки, і беремося за оформлення виробів. В залежності від розміру сковороди поділяємо ком на дві або три порції і розкачуємо кожну або просто розминаємо руками до отримання плоскої коржі. По центру викладаємо начинку, а потім піднімаємо краю і защипуємо зверху. Тепер перевертаємо виріб швом вниз і розрівнюємо до отримання коржі за розміром дна сковорідки. Викладаємо заготовку в промаслений, прогріту грунтовно ємність, чекаємо підрум'янення коржі з одного боку, збавивши вогонь. Після цього перевертаємо на інший бік і даємо обсмажитися вже під кришкою до готовності.
Даємо готовим виробам трохи полежати, прикривши мискою або тарілкою, і можемо пробувати.
Використовуючи даний рецепт як базовий, можна приготувати коржі на кефірі з сиром, зеленню і картоплею або шинкою , замінивши ними ковбасу або посмажити вироби просто з сиром і зеленню. Буде не менш смачно, ароматно і апетитно.
Для отримання більш корисного варіанти страви можна спекти коржі на кефірі з сиром в духовці. Для цього після формування виробів поміщаємо їх на деко, трохи притрушений борошном, і запікаємо при температурі 195 градусів протягом п'ятнадцяти хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коржі з кукурудзяного борошна
Спробуйте урізноманітнити обідню трапезу, подавши замість хліба шалено смачні, яскраві коржі з кукурудзяного борошна. Далі підкажемо, як зробити
Коржики з сиром і зеленню на сковороді
Перетворити нудну і повсякденну домашню трапезу допоможуть надзвичайно смачні і чудово запашні паляниці. Ці вироби готуються зовсім просто, а
Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Чудові сирні коржики - хачапурі, можна швидко зробити самостійно. До того ж складу їх зовсім простий і доступний, а процес не займе багато часу. А в
Коржі на кефірі
Балабушки - це смачне і поживне ласощі, яке подобається як дітям, так і дорослим. На кефірі вони виходять більш ніжними і повітряними. Тому ми
Коржі з начинкою
Коржі з начинкою - це чудовий варіант перекусу або ланчу. Приготувати таку страву досить нескладно. І в цьому вам допоможуть наші прості рецепти.
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили