Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хвіртки з житнього борошна з картоплею - рецепт

Хвіртки з житнього борошна з картоплею - рецепт

21-09-2016, 10:07
506
Хвіртки з житнього борошна з картоплею - рецепт
Хвіртка – національне блюдо карельської кухні, що представляє собою маленький відкритий пиріжок, довгастої або багатокутної форми. В якості начинки зазвичай використовуються каші, а також овочі або ягоди. Ми розповімо вам сьогодні, як спекти справжні і смачні хвіртки з картоплею.

Рецепт карельських хвірток з картоплею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • житнє борошно – 550 г;

  • сметана – 140 мл;

  • молоко – 155 мл;

  • сіль – щіпка.


  • Для начинки:

  • картопля – 340 г;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • вершкове натуральне масло – 20 р;

  • твердий сир – 155 р.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати хвіртки з картоплею, спочатку готуємо начинку. Картоплю чистимо, відварюємо, злегка остуджуємо і розминаємо до стану пюре. Потім додаємо збите яйце і вливаємо розтоплене масло. Трохи підсолюємо масу, ретельно перемішуємо і відставляємо в сторону.
    Тепер займемося тестом: змішаємо в окремій мисці сметану з молоком і поступово всипаємо житнє борошно і кидаємо дрібку солі. Загортаємо тісто у харчову плівку і расстаиваем хвилин 20-30. Далі формуємо з нього «ковбаску» і поділяємо ножем на 12 частин. Розкачуємо їх у коржі, викладаємо в середину кожної трохи начинки і, підвертаючих краю до середини, защипуємо з невеликим інтервалом. Акуратно викладаємо заготовки на деко і випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Гарячі хвіртки з картоплею з житнього борошна перед подачею присипаємо за бажанням тертим сиром.

    Рецепт хвірток з картоплею


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно житнє – 205 г;

  • кефір – 205 мл;

  • борошно пшеничне – 205 р.


  • Для начинки:

  • картопля середній – 450 г;

  • масло вершкове – 45 г;

  • молоко пастеризоване – 25 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • спеції.


  • Для змащення:

  • сметана – 35 мл;

  • масло вершкове – 75 г;

  • яйце велике – 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування
    А ось ще один перевірений рецепт хвірток
    Хвіртки з житнього борошна з картоплею - рецепт
    з житнього борошна з картоплею. Коренеплід чистимо, відварюємо і розминаємо товкачиком, посоливши за смаком і додавши вершкове масло. Потім розбиваємо яйце і перемішуємо до отримання в'язкої начинки.
    Обидва види борошна просіваємо, вливаємо кефір і замішуємо тісто. Скачуємо його в джгут, нарізаємо однаковими шматочками і розгортаємо їх у коржі. В серединку викладаємо картопляну начинку і защипуємо також як у попередньому рецепті. Для змащення збиваємо жовтки зі сметаною, підсолюємо за смаком, промазуємо пиріжки змастити цією сумішшю, і випікаємо 20 хвилин при 190 градусах. Подаємо житні хвіртки з картоплею з молоком, вершковим маслом або з кислим молоком.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Елеш
    Елеш
    Елеш - традиційне блюдо в татарської кухні, яке готується з м'яса. Зазвичай елеш представляє з себе соковитий пиріг з начинкою з курки з картоплею,
    Кистибий – рецепт
    Кистибий – рецепт
    Кистибий - татарське блюдо, яке представляє з себе тонкий коржик з начинкою всередині. Найчастіше начинка у кыстыбае з картоплі чи каші. Приготувати
    Хвіртки - рецепт
    Хвіртки - рецепт
    Шаньги - здавна відоме блюдо Республіки Карелія, яке нагадує знайомі всім шаньги, або ватрушки. У даній статті ми познайомимося з рецептів цієї
    Ватрушки з картоплею
    Ватрушки з картоплею
    Ватрушки з картоплею - це дивовижно смачне блюдо, яке виходить ароматним, легким і дуже ніжним. Таке сподобається всім членам сім'ї без винятку. А
    Коржі з картоплею
    Коржі з картоплею
    Балабушки - це смачне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Приготувати їх можна з будь-якою начинкою, все залежить від ваших уподобань. В нашій
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили