Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Копчена курка в коптильні в домашніх умовах

Копчена курка в коптильні в домашніх умовах

21-09-2016, 10:04
713
Копчена курка в коптильні в домашніх умовах
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати копчену курку в домашній коптильні слід врахувати кілька тонкощів.
Поради з приготування копченої курки

  • Курку можна коптити цілком, а можна розбивши на частини або відокремивши м'ясо від кісточок. Відповідно, час копчення буде різним. Тушка повисить у коптильном шафі значно довше, ніж шматочки м'яса.

  • Багато залежить і від курки. Виросла у домашніх умовах, кормившаяся і гуляла у дворі пістрява – володарка більш жорсткого м'яса, ніж магазинний курча-бройлер, який ріс на фермі. Так що час копчення доведеться визначати дослідним шляхом.

  • Перед копченням м'ясо часто маринують або підварюють. Вибір приправ і спецій – справа тонка, вони повинні відтіняти копчений присмак, а не перебивати його. І, зрозуміло, варено-копчена курка в домашній коптильні готується швидше і виходить менш сухий.

  • Копчена курка в коптильні готується при різній температурі – гарячий спосіб швидкий, при ньому курятина готова за кілька годин, а ось холодне копчення зажадає кілька днів, тому що температура не перевищує 40 градусів.


  • Коптимо швидко
    Щоб за декілька годин у вас вийшла ніжна, рум'яна, ароматна копчена курка в домашніх умовах в коптильні, правильно підготуємо і закоптим нашу птицю.
    Інгредієнти:

  • курка (ціла тушка, випотрошена) – близько 2-25 кг;

  • сіль йодована без добавок – 1 ст. ложка з гіркою;

  • набір спецій за смаком – 1 ч. ложка;

  • тирса (вільха, дуб, яблуня, вишня) – близько 5 кг.


  • Приготування
    Курку підготуємо для копчення – відріжемо голову і лапки, шию, приберемо внутрішній жир. В гарячій воді розчинний сіль, додамо спеції і замаринуем в цій суміші курочку хоча б на 4-6 годин. Підвішуємо нашу пташку в коптильні, засипаємо тирсу. Над ними обов'язково встановлюємо піддон для жиру – якщо вытапливающийся жир буде стікати на вугілля, гар вбереться в курочку і вийде зовсім не смачно. Коптильню ставимо на максимальний нагрів і залишаємо м'ясо в ній на чверть години, зменшуємо температуру і коптимо ще години півтори. Таким чином, копчена гарячим способом курка в домашній коптильні готується менш ніж за добу. Якщо курочку не маринувати, а проварити протягом чверті години цього ж розсолі, м'ясо вийде ще смачніше.
    Якщо є час
    Закоптити курочку можна і холодним способом. Для цього використовуємо тирсу тих же сортів дерева, але знадобиться їх значно більше.
    Інгредієнти:

  • тушка молодого курчати, випотрошеного – 1 шт.;

  • сіль гірська або морська без добавок – 1 велика жменя;
  • Копчена курка в коптильні в домашніх умовах

  • спеції (будь-набір за вашим смаком) – 1 ч. ложка;

  • висівки пшеничні – 1 кг;

  • лимонний сік – 1/3 склянки.


  • Приготування
    Курча розрізаємо вздовж хребта на 2 напівтушки, солимо, поливаємо лимонним соком і залишаємо під пресом на 6 годин. Посипаємо курочку спеціями, паніруємо у висівках і підвішуємо в коптильні. Вогонь не повинен пробиватися – тирса повинні злегка тліти. Таке копчення триває від 2 днів до 4-5 діб, виходить зовсім інша, але по-своєму дуже смачна курка, копчена в коптильні, рецепт якої можна змінювати за рахунок зміни спецій.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах
    Дуже смачна копчена скумбрія в домашніх умовах
    Більшості кулінарів і любителям смачно поїсти подобається скумбрія за її ніжне щільне м'ясо і мала кількість кісточок. І в цьому матеріалі докладно
    Копчена курка в домашніх умовах
    Копчена курка в домашніх умовах
    По-справжньому смачна копчена курка виходить тільки в тому випадку, якщо зробити її самостійно в домашній коптильні. Таке м'ясо виходить напрочуд
    Копчена риба
    Копчена риба
    Любителям виключно домашніх делікатесів неодмінно сподобається ця стаття. Далі розповімо, як вдома закоптити рибу різними способами. Таке частування
    Скумбрія холодного копчення
    Скумбрія холодного копчення
    Найпростішим і улюбленим методом копчення риби є холодний спосіб. Пропонуємо варіанти, приготування чудово ароматною скумбрії: в коптильні або з
    Як коптити рибу?
    Як коптити рибу?
    Як смачна копчена рибка, принадна дивовижним ароматом і красивим золотистим відливом! І хоч дієтологи не рекомендують вживати її занадто часто,
    Як коптити курку?
    Як коптити курку?
    Копчена курка - дуже смачне блюдо, яке можна зберігати тривалий час. Здається, що закоптити самому курку дуже складно. Так, цей процес займе деякий