Домашня ковбаса з свинини в кишках
![Домашня ковбаса з свинини в кишках Домашня ковбаса з свинини в кишках](/uploads/posts/2016-07/domashnya-kovbasa-z-svinini-v-kishkah_711.jpeg)
Рецепт домашньої ковбаси з свинини в кишці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування домашньої ковбаси нам знадобляться свинячі кишки, які можна придбати вже підготовлені належним чином або ж купити на ринку за символічну ціну у торговців у вихідному їх вигляді. В останньому випадку кишки необхідно буде спочатку замочити в ненасиченому розчині солі і харчової соди хвилин на сорок, після чого промити і вичистити до прозорості тильною стороною ножа. Зробити це потрібно буде з внутрішньої і зовнішньої сторони, вивернувши кишки навиворіт. На завершення поміщаємо оболонки для ковбаси в холодну воду, яку в ідеалі краще трохи посолити. Залишаємо кишки вимочуватися, поки ми будемо готувати для них начинку.
Свинячу м'якоть промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими скибочками. Ще дрібніше намагаємося нарізати свиняче сало, позбавивши його від шкури. Тепер очищаємо і видавлюємо через прес часникові зубці, а горошини чорного перцю і за бажанням коріандру поміщаємо в ступку і перетираємо добряче. Додаємо спеції до м'яса з салом, присмачую масу також великої кухонної сіллю і за бажанням меленим мускатним горіхом і ретельно вимішуємо.
Тепер приступаємо безпосередньо до формування ковбас. Наповнювати кишки начинкою можна за допомогою спеціальної насадки вручну або ж скористатися такою для реалізації ідеї за допомогою м'ясорубки, прибравши з неї попередньо ножі і сітку. Зав'язуємо один кінець кишки ниткою і приступаємо до наповнення. Довжину виробів і їх форму визначаємо самостійно. Можна згорнути ковбасу равликом або укласти будь-яким іншим способом, перев'язуючи і скріплюючи завитки в декількох місцях ниткою. Не варто занадто щільно набивати вироби, щоб уникнути розривів під час теплової обробки. З тією ж метою проколюємо ковбасу в декількох місцях зубочисткою.
Залишилося лише довести домашню ковбасу до готовності. Для цього відварюємо заготовки в підсоленій воді зі спеціями протягом тридцяти хвилин, після чого виймаємо з води, обсушуємо, укладаємо на деко, промазанный смальцем, і відправляємо підрум'янюватися в прогріту до максимальних температур духовку.
Перед вживанням домашню ковбасу слід охолодити в холодильнику.
Як приготувати домашню ковбасу в кишках з свинини і яловичини?
Інгредієнти:
Приготування
Приготування домашньої ковбаси з свинини і яловичини починаємо з підготовки продуктів. Очищені і промиті свинячі кишки заливаємо холодною, бажано підсоленій, водою і залишаємо хвилин на тридцять-сорок вимочуватися. В цей час свинину і яловичину промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Зручніше працювати з м'ясом, якщо його заздалегідь підготувати і трохи підморозити в морозильній камері. Нарізаємо також дрібненько свиняче сало, попередньо позбавивши його від шкури. Змішуємо підготовлені компоненти у великій мисці, додаємо очищені і продавлені через прес часникові зубці і перемелені в ступці горошини
![Домашня ковбаса з свинини в кишках Домашня ковбаса з свинини в кишках](/uploads/posts/2016-07/domashnya-kovbasa-z-svinini-v-kishkah_612.jpeg)
Наповнюємо ковбасу з урахуванням наведених рекомендацій у попередньому рецепті, скориставшись спеціальною насадкою.
По готовності перев'язуємо заготовки ниткою, проколюємо в декількох місцях зубочисткою, бланшируем протягом двадцяти-тридцяти хвилин при температурі 80-90 градусів, після чого даємо виробів підрум'янитися в духовці при максимальній температурі.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Домашня ковбаса печінкова](/uploads/posts/2016-02/domashnya-kovbasa-pechnkova_491.jpeg)
Домашня ковбаса печінкова
Сьогодні майже неможливо купити якісну ковбасу, тим більше печінкову. Тому рекомендуємо зробити її самостійно, адже це не складно. Використовуючи
![Домашні ковбаски в кишці на м'ясорубці - рецепт](/uploads/posts/2015-12/domashn-kovbaski-v-kishc-na-myasorubc-recept_951.jpeg)
Домашні ковбаски в кишці на м'ясорубці - рецепт
Сьогодні, напевно, кожен замислювався про якість ковбаси, купуючи готовий продукт в магазині. Щоб не виникало подібних сумнівів пропонуємо зробити
![Домашня ковбаса в кишках – рецепт](http://womanadvice.ru/sites/default/files/imagecache/width_250/domashnyaya_kolbasa_v_kishkah_0.jpg)
Домашня ковбаса в кишках – рецепт
Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
![Ковбаса печінкова в домашніх умовах](http://womanadvice.ru/sites/default/files/imagecache/width_250/pechenochnaya_kolbasa_v_domashnih_usloviyah_0.jpg)
Ковбаса печінкова в домашніх умовах
Якщо ви не проти іноді поласувати печінкової ковбаскою, то наші рецепти стануть вам у нагоді! Не пошкодуйте часу, для приготування домашньої
![Ліверна ковбаса](/uploads/posts/2015-03/lverna-kovbasa_671.jpeg)
Ліверна ковбаса
Ліверна ковбаса - це смачний продукт, виготовлений із печінки, легенів, серця і нирок. І сьогодні ми розповімо, як її правильно зробити в домашніх
![Ковбаса в домашніх умовах](/uploads/posts/2015-03/kovbasa-v-domashnh-umovah_631.jpeg)
Ковбаса в домашніх умовах
Останнім часом ми все частіше замислюємося про якості покупних продуктів, і висновки невтішні. Але так іноді хочеться побалувати себе і близьких