Вегетаріанська окрошка
Хоч в спекотний літній день, хоч зимовими святами - окрошка хороша у будь-який час року. І навіть якщо ви вегетаріанець, це не привід відмовитися від такого чудового, освіжаючого, легкого, але тим не менш ситного страви. Ось такі рецепти ми підготували для вас.
Цей рецепт підійде тим вегетаріанцям, які їдять і яйця, і сир. Незважаючи на те, що в такому варіанті немає м'яса і ковбаси, все ж окрошка ситна і дуже смачна.
Інгредієнти:
огірок – 2 шт.;
сир адигейський – 130 г;
картопля – 3 шт.;
яйце – 3 шт.;
редис – 4 шт.;
помідор – 1 шт.;
рослинна олія, квас, хрін, гірчиця , сіль, зелень.
Приготування
На самому початку підготуємо сир, для цього поріжемо його на кубики і будемо обсмажувати на дуже гарячій сковороді з маслом. Це займе трохи часу, основний показник готовності – це золотава скоринка. Картоплю і яйця заздалегідь відварюємо і охолоджуємо. Помідори позбавляємо від скоринки з допомогою бланшування. Тобто тримаємо в окропі пару хвилин, а потім чистимо, видаляємо насіння і ріжемо соломкою. Якщо у огірка шкурка не товста, його можна не чистити, також ріжемо соломкою, як і картоплю, і редис.
Яйця поділяємо, білки теж ріжуться, як і всі овочі, а ось жовтки в окремій піалі змішуємо з гірчицею, хріном і сіллю. Кількість цих смакових добавок вибирайте самі по своєму смаку. Перетираємо все в пасту і перемішуємо з нарізаними інгредієнтами. Нарубим зелень і будемо подавати.
У тарілку викладаємо основу окрошки, заливаємо квасом і посипаємо зеленню. Можна додати кілька кубиків льоду, щоб гарненько охолодити блюдо.
Цей варіант швидкий і зручний завдяки незвичайному приготування коренеплодів.
Інгредієнти:
морква – 1 шт.;
селера – 2 стебла;
картопля – 4 шт.;
огірок – 2 шт.;
редис – 5 шт.;
кефір 25 % - 0 5 л;
оцет – 20 мл;
газована столова води – 05 л;
куркума, перець, гірчиця, зелень, сіль.
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо кубиком і промиваємо щоб позбутися від крохмалю. З морквою також чинимо. Варимо їх разом у підсоленій воді 5 хвилин після закипання, додаємо оцет, щоб кубики не розварилися і варимо ще 5 хвилин.
Селера, один огірок і половину редиски ріжемо кубиками. Залишився огірок і редис натремо на крупній тертці. Охолоджену картоплю і моркву змішуємо з іншими овочами. Змішаємо гірчицю, перець, куркуму, сіль і січену зелень, трохи додамо кефіру і отримаємо концентровану заправку. Для того щоб при подачі окрошка була холодною, посуд можна заздалегідь охолодити в морозилці. Розкладаємо основу в тарілки, поливаємо заправкою, кефіром і трохи газованою водою для різкості.
Рецепт вегетаріанської окрошки на квасі
Цей рецепт підійде тим вегетаріанцям, які їдять і яйця, і сир. Незважаючи на те, що в такому варіанті немає м'яса і ковбаси, все ж окрошка ситна і дуже смачна.
Інгредієнти:
Приготування
На самому початку підготуємо сир, для цього поріжемо його на кубики і будемо обсмажувати на дуже гарячій сковороді з маслом. Це займе трохи часу, основний показник готовності – це золотава скоринка. Картоплю і яйця заздалегідь відварюємо і охолоджуємо. Помідори позбавляємо від скоринки з допомогою бланшування. Тобто тримаємо в окропі пару хвилин, а потім чистимо, видаляємо насіння і ріжемо соломкою. Якщо у огірка шкурка не товста, його можна не чистити, також ріжемо соломкою, як і картоплю, і редис.
Яйця поділяємо, білки теж ріжуться, як і всі овочі, а ось жовтки в окремій піалі змішуємо з гірчицею, хріном і сіллю. Кількість цих смакових добавок вибирайте самі по своєму смаку. Перетираємо все в пасту і перемішуємо з нарізаними інгредієнтами. Нарубим зелень і будемо подавати.
У тарілку викладаємо основу окрошки, заливаємо квасом і посипаємо зеленню. Можна додати кілька кубиків льоду, щоб гарненько охолодити блюдо.
Рецепт вегетаріанської окрошки на кефірі
Цей варіант швидкий і зручний завдяки незвичайному приготування коренеплодів.
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, нарізаємо кубиком і промиваємо щоб позбутися від крохмалю. З морквою також чинимо. Варимо їх разом у підсоленій воді 5 хвилин після закипання, додаємо оцет, щоб кубики не розварилися і варимо ще 5 хвилин.
Селера, один огірок і половину редиски ріжемо кубиками. Залишився огірок і редис натремо на крупній тертці. Охолоджену картоплю і моркву змішуємо з іншими овочами. Змішаємо гірчицю, перець, куркуму, сіль і січену зелень, трохи додамо кефіру і отримаємо концентровану заправку. Для того щоб при подачі окрошка була холодною, посуд можна заздалегідь охолодити в морозилці. Розкладаємо основу в тарілки, поливаємо заправкою, кефіром і трохи газованою водою для різкості.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати окрошку на кефірі?
Неймовірно популярну окрошку готують на абсолютно різній основі. Однак найпоширенішим є цей легкий прохолодний супчик саме на кефірі. І далі
Класична окрошка на кефірі – рецепт
Складно визначити класичний варіант окрошки, якщо деякі вважають правильною основу на квасі, інші на воді. Ми ж розповімо, як зробити цей улюблений
Як приготувати окрошку?
Більшість рецептів окрошки подібні один одному, суттєва різниця спостерігається лише у виборі основи. І далі опишемо найбільш популярні рецепти цього
Пісна окрошка
Любимейшую багатьма окрошку можна приготувати і в піст, замінивши м'ясні компоненти рибою або зовсім виключивши їх зі складу. Вийде чудове, легке
Окрошка на квасі
Окрошка - знамените блюдо, яке швидко готується і швидко з'їдається. Якщо ви вирішили зробити цей чудовий суп своїй родині, то варто переглянути наші
Окрошка на бульйоні
Основою для окрошки може виступати квас, айран, сироватка, або мінеральна вода, однак найбільш прижившимся і звичним рецептом вважається заснований