Як запекти овочі в духовці?
Овочева пора не за горами, а тому запасайтеся різноманітними рецептами їх приготування, щоб складати корисне меню протягом усього літа. Варіативність смаків, текстур і квітів різноманітних плодів допоможе вам створити неповторне блюдо кожен раз, а наші рекомендації щодо того, як запекти овочі в духовці, зроблять процес приготування легким.
Кабачкові човники – одне з найпростіших страв, які виглядають незвично. В порожнину розрізаного навпіл кабачка можна помістити практично будь-які добавки, ми ж зупинимося на овочевому асорті.
Інгредієнти:
кабачки - 4 шт.;
кукурудза заморожена - 95 г;
йогурт - 65 мл;
ріпчаста цибуля - 75 г;
солодкий перець - 75 г;
жменя зелені кінзи;
сік і цедра одного лайма.
Приготування
Перед тим, як смачно запекти овочі в духовці, розріжте кабачки навпіл, ложкою видалити з них серцевину з насінням, залишаючи на шкірці плоду невелику кількість кабачкової м'якоті. Подрібніть цибулю і солодкий перець. Шматочки овочів змішайте з кукурудзяними зернами і наповніть готовою сумішшю порожнини в кабачкового човниках. Полийте все добре приправленим йогуртом, доповненим зеленню кінзи і цедрою цитруса. Залиште овочі в духовці на півгодини при 200 градусах. Подавайте з скибочками лайма.
Навіть ті, кого важко зарахувати до прихильників овочів з задоволенням уплетут їх суміш у компанії сиру. У нашому випадку овочі будуть наповнювати порожнину половинки солодкого перцю, а доповнювати їх суміш буде класичний сир чеддер.
Інгредієнти:
солодкий перець - 3 шт.;
квасоля консервована - 230 г;
чеддер - 45 г;
сушений часник і чилі - по щіпці;
томат - 130 г;
лук фіолетовий - 45 р.
Приготування
Видаливши серцевину з солодких перців, бланшируйте їх протягом 10 хвилин. Спасеруйте шматочки цибулі і змішайте засмажку з томатами і квасолею. Додайте суміш сушеного чилі і часнику, після чого розкласти овочі по порожнинах м'яких перців і посипте тертим чеддером. Залиште все запікати при 200 градусах 15 хвилин.
Доповнити блюдо з запечених овочів білком можна за допомогою додавання м'яса. У нашому випадку добавкою стане курятина, яку можна запікати разом з овочами або просто відварити окремо.
Інгредієнти:
куряче філе - 460 м;
жменю маслин;
кабачки - 280 м;
головка брокколі;
томати черрі - 95 г;
жменя волоських горіхів;
базилік - 55 г;
часникові зубки - 3 шт.;
оливкова олія - 25 мл
Приготування
Рецепт запечених овочів гриль в духовці для даного салату елементарний. Кабачки розрізають уздовж або поперек на шматочки рівної товщини, томати можна залишити цілими, а ось брокколі розбирають на суцвіття. Після, всі складові збризкують маслом, солять і залишають запікати при 220 градусах 20 хвилин.
Тепер до соусу. Пюрируйте часник разом з базиліком і волоськими горіхами. Отримане пюре розведіть оливковою олією.
Відварити куряче філе і розділіть його на шматочки потрібного розміру. Змішайте все з ще теплими овочами, після чого полийте заправкою у вигляді песто з базиліка.
Інгредієнти:
картопля - 11 кг;
ріпчаста цибуля - 135 г;
часник - 1 зубок;
солодкий перець - 160 г;
вершкове масло - 25 г;
оливкова олія - 15 мл
Приготування
Поки духовка доходить до 220 градусів, розділіть всі овочі на рівні кубики і заправте сумішшю вершкового і оливкового масел. Посипте все гарною пучкою солі, а потім додайте в духовці 15 хвилин. Протягом приготування вміст листа слід помішувати кожні 5 хвилин.
Кабачки, фаршировані овочами, запечені в духовці
Кабачкові човники – одне з найпростіших страв, які виглядають незвично. В порожнину розрізаного навпіл кабачка можна помістити практично будь-які добавки, ми ж зупинимося на овочевому асорті.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як смачно запекти овочі в духовці, розріжте кабачки навпіл, ложкою видалити з них серцевину з насінням, залишаючи на шкірці плоду невелику кількість кабачкової м'якоті. Подрібніть цибулю і солодкий перець. Шматочки овочів змішайте з кукурудзяними зернами і наповніть готовою сумішшю порожнини в кабачкового човниках. Полийте все добре приправленим йогуртом, доповненим зеленню кінзи і цедрою цитруса. Залиште овочі в духовці на півгодини при 200 градусах. Подавайте з скибочками лайма.
Овочі, запечені в духовці з сиром
Навіть ті, кого важко зарахувати до прихильників овочів з задоволенням уплетут їх суміш у компанії сиру. У нашому випадку овочі будуть наповнювати порожнину половинки солодкого перцю, а доповнювати їх суміш буде класичний сир чеддер.
Інгредієнти:
Приготування
Видаливши серцевину з солодких перців, бланшируйте їх протягом 10 хвилин. Спасеруйте шматочки цибулі і змішайте засмажку з томатами і квасолею. Додайте суміш сушеного чилі і часнику, після чого розкласти овочі по порожнинах м'яких перців і посипте тертим чеддером. Залиште все запікати при 200 градусах 15 хвилин.
Салат з запечених овочів в духовці
Доповнити блюдо з запечених овочів білком можна за допомогою додавання м'яса. У нашому випадку добавкою стане курятина, яку можна запікати разом з овочами або просто відварити окремо.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт запечених овочів гриль в духовці для даного салату елементарний. Кабачки розрізають уздовж або поперек на шматочки рівної товщини, томати можна залишити цілими, а ось брокколі розбирають на суцвіття. Після, всі складові збризкують маслом, солять і залишають запікати при 220 градусах 20 хвилин.
Тепер до соусу. Пюрируйте часник разом з базиліком і волоськими горіхами. Отримане пюре розведіть оливковою олією.
Відварити куряче філе і розділіть його на шматочки потрібного розміру. Змішайте все з ще теплими овочами, після чого полийте заправкою у вигляді песто з базиліка.
Картопля, запечена з овочами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Поки духовка доходить до 220 градусів, розділіть всі овочі на рівні кубики і заправте сумішшю вершкового і оливкового масел. Посипте все гарною пучкою солі, а потім додайте в духовці 15 хвилин. Протягом приготування вміст листа слід помішувати кожні 5 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Прості салати на святковий стіл
Сьогодні складно уявити святковий стіл з повною відсутністю салатів. Однак буває, що на їх створення має часу чи фінансів, а урізноманітнити застілля
Овочі на сковороді-гриль
Запросто урізноманітнити повсякденне зимове меню можна, використовуючи рецепти представлені далі. Розповімо, як приготувати оригінальне і
Кабачки на мангалі
На багатті виходять чи не найбільш смачні страви. Пропонуємо вам приготувати дивовижні, легкі, але в теж час ситні кабачки на мангалі. Вони хороші як
Баклажани, фаршировані м'ясом
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати баклажани, фаршировані м'ясом. Це блюдо просто унікальне за своїм смаком і виглядом. Такі фаршировані запечені
Баклажани в духовці з помідорами і сиром
C приходом літа починається сезон свіжих овочів. Якщо ви вирішили приготувати смачний і корисний обід, обов'язково запасіться баклажанами. Вони
Кабачки з фаршем в духовці
Фаршировані кабачки є одним з найпопулярніших страв у багатьох будинках. Особливо вони смачні в духовці з фаршем. Така закуска відмінно підійде і для