Овочева пора не за горами, а тому запасайтеся різноманітними рецептами їх приготування, щоб складати корисне меню протягом усього літа. Варіативність смаків, текстур і квітів різноманітних плодів допоможе вам створити неповторне блюдо кожен раз, а наші рекомендації щодо того, як запекти овочі в духовці, зроблять процес приготування легким.
Кабачки, фаршировані овочами, запечені в духовці
Кабачкові човники – одне з найпростіших страв, які виглядають незвично. В порожнину розрізаного навпіл кабачка можна помістити практично будь-які добавки, ми ж зупинимося на овочевому асорті.
Інгредієнти: кабачки - 4 шт.; кукурудза заморожена - 95 г; йогурт - 65 мл; ріпчаста цибуля - 75 г; солодкий перець - 75 г; жменя зелені кінзи; сік і цедра одного лайма. Приготування Перед тим, як смачно запекти овочі в духовці, розріжте кабачки навпіл, ложкою видалити з них серцевину з насінням, залишаючи на шкірці плоду невелику кількість кабачкової м'якоті. Подрібніть цибулю і солодкий перець. Шматочки овочів змішайте з кукурудзяними зернами і наповніть готовою сумішшю порожнини в кабачкового човниках. Полийте все добре приправленим йогуртом, доповненим зеленню кінзи і цедрою цитруса. Залиште овочі в духовці на півгодини при 200 градусах. Подавайте з скибочками лайма.
Овочі, запечені в духовці з сиром
Навіть ті, кого важко зарахувати до прихильників овочів з задоволенням уплетут їх суміш у компанії сиру. У нашому випадку овочі будуть наповнювати порожнину половинки солодкого перцю, а доповнювати їх суміш буде класичний сир чеддер.
Інгредієнти: солодкий перець - 3 шт.; квасоля консервована - 230 г; чеддер - 45 г; сушений часник і чилі - по щіпці; томат - 130 г; лук фіолетовий - 45 р. Приготування Видаливши серцевину з солодких перців, бланшируйте їх протягом 10 хвилин. Спасеруйте шматочки цибулі і змішайте засмажку з томатами і квасолею. Додайте суміш сушеного чилі і часнику, після чого розкласти овочі по порожнинах м'яких перців і посипте тертим чеддером. Залиште все запікати при 200 градусах 15 хвилин.
Салат з запечених овочів в духовці
Доповнити блюдо з запечених овочів білком можна за допомогою додавання м'яса. У нашому випадку добавкою стане курятина, яку можна запікати разом з овочами або просто відварити окремо.
Інгредієнти: куряче філе - 460 м; жменю маслин; кабачки - 280 м; головка брокколі; томати черрі - 95 г; жменя волоських горіхів; базилік - 55 г; часникові зубки - 3 шт.; оливкова олія - 25 мл Приготування Рецепт запечених овочів гриль в духовці для даного салату елементарний. Кабачки розрізають уздовж або поперек на шматочки рівної товщини, томати можна залишити цілими, а ось брокколі розбирають на суцвіття. Після, всі складові збризкують маслом, солять і залишають запікати при 220 градусах 20 хвилин.
Тепер до соусу. Пюрируйте часник разом з базиліком і волоськими горіхами. Отримане пюре розведіть оливковою олією.
Відварити куряче філе і розділіть його на шматочки потрібного розміру. Змішайте все з ще теплими овочами, після чого полийте заправкою у вигляді песто з базиліка.
Картопля, запечена з овочами в духовці
Інгредієнти: картопля - 11 кг; ріпчаста цибуля - 135 г; часник - 1 зубок; солодкий перець - 160 г; вершкове масло - 25 г; оливкова олія - 15 мл Приготування Поки духовка доходить до 220 градусів, розділіть всі овочі на рівні кубики і заправте сумішшю вершкового і оливкового масел. Посипте все гарною пучкою солі, а потім додайте в духовці 15 хвилин. Протягом приготування вміст листа слід помішувати кожні 5 хвилин.