Лосось, запечений в духовці
Зіпсувати лосось, запечений в духовці, можна тільки недосвідченими руками, у всіх інших випадках ця жирна риба настільки смачна, що вийде ідеальної навіть у скромній компанії солі і перцю. Зрозуміло, однією лише сіллю з перцем ми не збираємося обмежуватися, інакше не було б і цього матеріалу, тому поспішаємо вам запропонувати одразу кілька способів приготування червоної риби в духовій шафі.
Цей простий рецепт включає в себе лише трійку інгредієнтів, що утворюють універсальний соус, відповідний для будь-якого м'яса і риби. Ця трійка знайома кожному: гірчиця, мед і лимонний сік. Після запікання суміш карамелізується і придбає приємну солодкість.
Інгредієнти:
філе лосося - 760 г;
діжонська гірчиця - 65 г;
лимонний сік - 10 мл;
мед - 25 мл
Приготування
Переконавшись у тому, що філе очищене від кісток, викладіть його на лист промасленого пергаменту, обсушіть і добре приправити сумішшю солі з білим перцем. Приготуйте простий соус, збивши мед разом з лимонним соком і гірчицею. Розподіліть соус по поверхні всього філе і залиште рибу запікати 12-15 хвилин при 200 градусах.
Після важкого трудового дня особливо цінні ті рецепти, в рамках яких і основне страву, гарнір до нього можна приготувати одночасно і бесхлопотно. Цей рецепт як раз один з тих, що виручить вас тоді, коли приготуванням їжі хочеться займатися в останню чергу.
Інгредієнти:
картопляні бульби - 430 г;
стручкова квасоля - 165 г;
часник сушений - 2 ч. ложки;
жменя зелені петрушки;
медова гірчиця - 115 г;
суха гірчиця - 15 г;
філе лосося - 4 шт. (по 180 г);
томати черрі - 180 г;
хлібна крихта - 1 ст.;
тертий пармезан - 45 р.
Приготування
Розділіть картопляні бульби навпіл або натроє (залежно від розміру), викладіть їх на деко разом зі стручками квасолі і томатами. Посипте все сіллю з сушеним часником і відправте запікатися на 10 хвилин при 165 градусах.
Філе лосося також приправте, а потім розподіліть суміш сухої та медової гірчиці по всій поверхні м'якоті, не зачіпаючи шкірку. Змішайте зелень з хлібною крихтою і сиром, після чого опустіть змащену гірчицею поверхню в отриману суміш. Розташуйте шматочки філе на сковорідці разом з овочами і запікайте ще 15-18 хвилин.
Приготування лосося, запеченого в духовці у фользі, дозволяє не тільки зберегти максимальну соковитість риби, уберігаючи ніжну м'якоть від пересушування, але і варити соус до риби одночасно з її запіканням. В даному випадку доповненням до риби стане соус на основі вершків та сухого вина, проварений з пореєм.
Інгредієнти:
стейки лосося - 4 шт.;
жменя зелені петрушки;
листя лавра - 2 шт.;
порей - 1 шт.;
лимон - 1 шт.;
вершкове масло - 45 г;
сухе вино - 230 мл;
вершки - 230 мл;
жменя зелені кропу.
Приготування
Стейки лосося викладіть на подвійний аркуш фольги, покритий часточками лимона. Покладіть лимон зверху, посипте все нарізаним пореєм (біла частина) і зеленню петрушки. Слідом відправте шматочок масла і зберіть краю фольги разом. У час, що залишився отвір влийте сухе вино з вершками і запечатайте конверт. Залиште всі нудитися при 180 градусах 20 хвилин (точний час того, скільки запікати лосось в духовці, залежить від розмірів конкретного стейка), а потім обережно розгорніть конверт і викладіть рибу на блюдо. Лимон викиньте, а соус вилийте на сковороду разом з пореєм. Дайте надлишків рідини випаруватися, щоб соус загус, а потім поливайте їм готову рибу. Перед подачею доповніть страву зеленню кропу.
Як запекти лосось в духовці – рецепт
Цей простий рецепт включає в себе лише трійку інгредієнтів, що утворюють універсальний соус, відповідний для будь-якого м'яса і риби. Ця трійка знайома кожному: гірчиця, мед і лимонний сік. Після запікання суміш карамелізується і придбає приємну солодкість.
Інгредієнти:
Приготування
Переконавшись у тому, що філе очищене від кісток, викладіть його на лист промасленого пергаменту, обсушіть і добре приправити сумішшю солі з білим перцем. Приготуйте простий соус, збивши мед разом з лимонним соком і гірчицею. Розподіліть соус по поверхні всього філе і залиште рибу запікати 12-15 хвилин при 200 градусах.
Лосось, запечений в духовці з картоплею і овочами
Після важкого трудового дня особливо цінні ті рецепти, в рамках яких і основне страву, гарнір до нього можна приготувати одночасно і бесхлопотно. Цей рецепт як раз один з тих, що виручить вас тоді, коли приготуванням їжі хочеться займатися в останню чергу.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть картопляні бульби навпіл або натроє (залежно від розміру), викладіть їх на деко разом зі стручками квасолі і томатами. Посипте все сіллю з сушеним часником і відправте запікатися на 10 хвилин при 165 градусах.
Філе лосося також приправте, а потім розподіліть суміш сухої та медової гірчиці по всій поверхні м'якоті, не зачіпаючи шкірку. Змішайте зелень з хлібною крихтою і сиром, після чого опустіть змащену гірчицею поверхню в отриману суміш. Розташуйте шматочки філе на сковорідці разом з овочами і запікайте ще 15-18 хвилин.
Стейки лосося запечені в духовці з вершками
Приготування лосося, запеченого в духовці у фользі, дозволяє не тільки зберегти максимальну соковитість риби, уберігаючи ніжну м'якоть від пересушування, але і варити соус до риби одночасно з її запіканням. В даному випадку доповненням до риби стане соус на основі вершків та сухого вина, проварений з пореєм.
Інгредієнти:
Приготування
Стейки лосося викладіть на подвійний аркуш фольги, покритий часточками лимона. Покладіть лимон зверху, посипте все нарізаним пореєм (біла частина) і зеленню петрушки. Слідом відправте шматочок масла і зберіть краю фольги разом. У час, що залишився отвір влийте сухе вино з вершками і запечатайте конверт. Залиште всі нудитися при 180 градусах 20 хвилин (точний час того, скільки запікати лосось в духовці, залежить від розмірів конкретного стейка), а потім обережно розгорніть конверт і викладіть рибу на блюдо. Лимон викиньте, а соус вилийте на сковороду разом з пореєм. Дайте надлишків рідини випаруватися, щоб соус загус, а потім поливайте їм готову рибу. Перед подачею доповніть страву зеленню кропу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лосось в духовці у фользі
Приготувати прекрасне блюдо, яке напевно всім сподобається, дуже просто, особливо скориставшись нашими рецептами. Розповімо, як оригінально запекти
Лосось у вершковому соусі
Лосось зовсім не бюджетна рибка, однак її смак, ніжна консистенція і шикарний вибір рецептів з її участю виправдовує досить високу вартість.
Лосось, запечений у фользі
Способів приготування червоної риби безліч, але, запікаючи лосось у фользі, ви зможете насолодитися справді натуральним смаком риби. Блюдо виходить
Маринований лосось
Шведський маринований лосось (гравлакс) - екзотичне блюдо для нашої країни, адже за автентичним рецептом рибу прямо в буряковому маринаді закопують
Стейк з лосося
Лосось - дивно смачна і корисна риба. Її запікають у духовці, смажать на грилі і сковороді, використовують як начинку для пирогів. І сьогодні ми
Лосось з овочами
У правильне і збалансоване харчування для нашого організму обов'язково повинні входити м'ясо, риба, овочі. І в сьогоднішній статті ми поговоримо про