Корейка в духовці
Корейка – відруб свинячого або яловичого м'яса зі спинної частини туші, широко використовується в кулінарії для приготування різних страв і для копчення.
Розповімо, як приготувати корейку з свинини або телятини в духовці. Цей м'ясний делікатес чудово підходить для святкового меню або як закуска під пиво, а також для ситного обіду або вечері.
Вибирайте тільки свіже охолоджене, а не заморожене м'ясо молодих тварин.
Інгредієнти:
корейка – близько 13-15 кг;
часник – 5 зубчиків;
перець червоний пекучий;
перець чорний запашний мелений;
зелень свіжа (петрушка, кінза та ін);
сіль крупна;
жир свинячий протоплений;
насіння фенхелю, кмину та коріандру.
Приготування
Ретельно стовкти в ступці часник з червоним перцем, зеленню і сіллю. Додати чорний перець. Шматок м'яса не мити водою, натерти з усіх боків рівномірно приготованою сумішшю. Обсипати насінням фенхеля, кмину та коріандру. Шматок фольги потрібного розміру змастити жиром і запакувати в нього м'ясо. Для надійності можна повторити пакування.
Викладаємо м'ясо у фользі на штатний деко або решітку і запікаємо в духовці протягом не менше 1 години. Після вимкнення вогню, злегка відкриваємо дверцята і остуджуємо приблизно півгодини. Тепер розпаковуємо корейку і можна нарізати її. М'ясо вийде соковитим і смачним, завдяки тому, що повільно хололо в фользі.
Свинячу корейку, запечену в духовці, добре подати з картоплею або бобовими, в принципі, підійде і будь-який інший гарнір. Це розкішне м'ясне блюдо буде чудово гармоніювати з білим або рожевим вином, плодовим бренді або пивом. Не забудьте також про гострі соуси (хрін, гірчиця кисло-солодкі фруктові, часниково-томатні та інші подібні).
Інгредієнти:
корейка на кістці (молода телятина або яловичина) – 1-15 кг;
корінь хрону;
лимон;
плодове бренді – 30 мл;
спеції мелені (перець, коріандр, гвоздика і ін);
гірчиця готова – 1 ч. ложка;
сіль;
оливкова або топлене вершкове масло;
часник.
Приготування
Натираємо корінь хрону, використовуючи дрібній тертці або подрібнюємо іншим зручним способом, додаємо гірчицю, сік лимона, бренді, спеції, сіль. Вливаємо олію і злегка збиваємо. М'ясо шпигуємо часником, кладемо в невисоку вогнетривку форму, рясно обмазуємо приготованою сумішшю і залишаємо мінімум на 1 годину.
Через годину відправляємо м'ясо в духовку і запікаємо приблизно протягом 1 години (можливо + 20 хвилин, залежить від віку тварини). В ході процесу запікання можна збризкувати м'ясо водою або залишками процідженого маринаду. Подаємо з червоним столовим вином.
Розповімо, як приготувати корейку з свинини або телятини в духовці. Цей м'ясний делікатес чудово підходить для святкового меню або як закуска під пиво, а також для ситного обіду або вечері.
Вибирайте тільки свіже охолоджене, а не заморожене м'ясо молодих тварин.
Свиняча корейка на кістці запечена в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Ретельно стовкти в ступці часник з червоним перцем, зеленню і сіллю. Додати чорний перець. Шматок м'яса не мити водою, натерти з усіх боків рівномірно приготованою сумішшю. Обсипати насінням фенхеля, кмину та коріандру. Шматок фольги потрібного розміру змастити жиром і запакувати в нього м'ясо. Для надійності можна повторити пакування.
Викладаємо м'ясо у фользі на штатний деко або решітку і запікаємо в духовці протягом не менше 1 години. Після вимкнення вогню, злегка відкриваємо дверцята і остуджуємо приблизно півгодини. Тепер розпаковуємо корейку і можна нарізати її. М'ясо вийде соковитим і смачним, завдяки тому, що повільно хололо в фользі.
Свинячу корейку, запечену в духовці, добре подати з картоплею або бобовими, в принципі, підійде і будь-який інший гарнір. Це розкішне м'ясне блюдо буде чудово гармоніювати з білим або рожевим вином, плодовим бренді або пивом. Не забудьте також про гострі соуси (хрін, гірчиця кисло-солодкі фруктові, часниково-томатні та інші подібні).
Теляча корейка на кістці в духовці в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Натираємо корінь хрону, використовуючи дрібній тертці або подрібнюємо іншим зручним способом, додаємо гірчицю, сік лимона, бренді, спеції, сіль. Вливаємо олію і злегка збиваємо. М'ясо шпигуємо часником, кладемо в невисоку вогнетривку форму, рясно обмазуємо приготованою сумішшю і залишаємо мінімум на 1 годину.
Через годину відправляємо м'ясо в духовку і запікаємо приблизно протягом 1 години (можливо + 20 хвилин, залежить від віку тварини). В ході процесу запікання можна збризкувати м'ясо водою або залишками процідженого маринаду. Подаємо з червоним столовим вином.
Рекомендуємо добрі рецепти
Страви з свинячої корейки
Корейка - це так звані спинні м'язи тварини, що проходять уздовж хребта з зовнішніх сторін. У м'ясі корейки міститься дуже мало жиру, воно є пісним.
Свиняча корейка, запечена у фользі
З м'яса корейки можна приготувати безліч цікавих і вишуканих страв. І сьогодні ми розповімо, як смачно запекти свинячу корейку у фользі. Вийде чудова
Бараняча корейка - рецепт
Бараняча корейка, запечена в духовці або приготовані на мангалі, може стати справжнім коронною стравою вашого столу! Ніжне й ароматне м'ясо,
Свиняча корейка в духовці
Свиняча корейка - дуже ніжна і нежирна частину свинини, тому так улюблена багатьма господинями. Готувати корейку можна різними способами, але ми вам
Корейка на кістці на сковороді
Корейка на кістці - одна з найсмачніших частин свинини, яку можна приготувати різними способами. Один з них - обсмажити на сковороді. Така корейка
Корейка в мультиварці - рецепт
Корейка прекрасно піддається запікання і гасіння, її можна готувати на кістки або без. Давайте детально розберемося, як зробити свинячу і баранячу