Печінковий салат - класичний рецепт
Навіть якщо ви не є особливим шанувальником печінки, обов'язково спробуйте приготувати з неї салат, скориставшись запропонованими рецептами. У такому блюді субпродукт зовсім по новому проявляє свій смак і в поєднанні з овочами і спеціями створює неймовірне за смаком страва.
Інгредієнти:
печінка яловича – 320 г;
дві моркви середнього розміру;
дві ріпчасті цибулини;
олія рослинна рафінована – 95 мл;
твердий сир – 160 г;
чотири курячих яйця;
майонез – 190 г;
мелений чорний перець – щіпка;
сіль – за смаком;
свіжа зелень;
яблучний оцет .
Приготування
Для початку зваримо до готовності яловичу печінку, вимиту моркву і яйця, а потім очищаємо і пропускаємо через тертку. Яйця перед цим поділяємо на жовтки і білки. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими чвертькільцями або кубиками, збризкуємо яблучним оцтом і ретельно розминаємо руками.
З назви рецепта вже ясно, що оформляти салатик ми будемо шарами. Для цього підготовлені компоненти поділяємо на дві частини. Першу частину перетертої печінки першим шаром викладаємо в салатник і покриваємо майонезом. Слідом розподіляємо половину цибулі, майонез і шар моркви. Знову присмачую майонезом, викладаємо сир і білки. Тепер притрушиваем страву трохи перчиком, видавлюємо ще кілька крапель майонезу і притрушиваем жовтками. Далі повторюємо шари, викладаючи по черзі другу половину компонентів і промазуючи кожен шар майонезом. Далі прикрашаємо салат по своєму смаку і можемо подавати.
Інгредієнти:
печінка яловича – 320 г;
одна велика морква;
одна велика цибулина;
олія рослинна рафінована – 45 мл;
невеликий огірок маринований (за бажанням);
зубчик часнику (за бажанням);
майонез – за смаком;
мелений чорний перець – щіпка;
сіль – за смаком.
Приготування
Попередньо вимиту й очищену від судин і плівок печінка занурюємо в киплячу воду і проварюємо протягом п'яти хвилин. Перед нами стоїть завдання не зварити до повної готовності, а тільки ущільнити її структуру, щоб потім легко нарізати. Після цього трохи охолоджуємо продукт, нарізаємо соломкою і трохи підрум'янюємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом. Намагаємося не перетримати печінка на вогні, інакше вона стане жорсткою.
Після цього викладаємо печінку в миску, а в сковорідку наливаємо ще маслечка і пасеруємо в ньому нарізану цибульку півкільцями і оброблену моркву. Овочі спочатку трохи обсмажуємо, а потім потомим протягом декількох хвилин під кришкою до м'якості. В кінці приправляємо масу сіллю і перчиком і перемішуємо.
Перекладаємо овочеву піджарку до печінки, додаємо за бажанням подрібнений часник і нарізаний маринований огірочок, заправляємо майонезом і доводимо до бажаного смаку сіллю. Перемішуємо салат і можемо подавати, переклавши на блюдо або в салатник.
Як приготувати листковий печінковий салат - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для початку зваримо до готовності яловичу печінку, вимиту моркву і яйця, а потім очищаємо і пропускаємо через тертку. Яйця перед цим поділяємо на жовтки і білки. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими чвертькільцями або кубиками, збризкуємо яблучним оцтом і ретельно розминаємо руками.
З назви рецепта вже ясно, що оформляти салатик ми будемо шарами. Для цього підготовлені компоненти поділяємо на дві частини. Першу частину перетертої печінки першим шаром викладаємо в салатник і покриваємо майонезом. Слідом розподіляємо половину цибулі, майонез і шар моркви. Знову присмачую майонезом, викладаємо сир і білки. Тепер притрушиваем страву трохи перчиком, видавлюємо ще кілька крапель майонезу і притрушиваем жовтками. Далі повторюємо шари, викладаючи по черзі другу половину компонентів і промазуючи кожен шар майонезом. Далі прикрашаємо салат по своєму смаку і можемо подавати.
Як робити простий печінковий салат - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо вимиту й очищену від судин і плівок печінка занурюємо в киплячу воду і проварюємо протягом п'яти хвилин. Перед нами стоїть завдання не зварити до повної готовності, а тільки ущільнити її структуру, щоб потім легко нарізати. Після цього трохи охолоджуємо продукт, нарізаємо соломкою і трохи підрум'янюємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом. Намагаємося не перетримати печінка на вогні, інакше вона стане жорсткою.
Після цього викладаємо печінку в миску, а в сковорідку наливаємо ще маслечка і пасеруємо в ньому нарізану цибульку півкільцями і оброблену моркву. Овочі спочатку трохи обсмажуємо, а потім потомим протягом декількох хвилин під кришкою до м'якості. В кінці приправляємо масу сіллю і перчиком і перемішуємо.
Перекладаємо овочеву піджарку до печінки, додаємо за бажанням подрібнений часник і нарізаний маринований огірочок, заправляємо майонезом і доводимо до бажаного смаку сіллю. Перемішуємо салат і можемо подавати, переклавши на блюдо або в салатник.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печінковий салат шарами
Якщо ви ще не ввели в своє повсякденне меню страви з печінки, пропонуємо почати з простих і досить оригінальних салатів. Розповімо, як приготувати
Печінковий салат з морквою і цибулею
Салати на основі печінки відрізняються досить оригінальним смаком і завжди виходять досить поживними. Далі запропонуємо три цікавих рецепта такої
Салат з грибами і печінкою
Ніжна печінка чудово поєднується з грибами. Пропонуємо вам приготувати дуже смачний і оригінальний салат з печінки і грибів. Він досить простий, але
Салат з печінкою і огірками
Якщо у вас планується святкове застілля, або ви просто чекаєте приходу гостей і не знаєте, чим їх здивувати і вразити, в цьому випадку вам неодмінно
Салат з печінки з морквою
Салат з печінки з морквою - смачне і ситне блюдо, яке можна подати як повсякденний, так і святковий стіл. У нашій статті ми зібрали для вас найбільш
Салат з печінки з яйцем
Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових