Навіть якщо ви не є особливим шанувальником печінки, обов'язково спробуйте приготувати з неї салат, скориставшись запропонованими рецептами. У такому блюді субпродукт зовсім по новому проявляє свій смак і в поєднанні з овочами і спеціями створює неймовірне за смаком страва.
Як приготувати листковий печінковий салат - класичний рецепт
Інгредієнти: печінка яловича – 320 г; дві моркви середнього розміру; дві ріпчасті цибулини; олія рослинна рафінована – 95 мл; твердий сир – 160 г; чотири курячих яйця; майонез – 190 г; мелений чорний перець – щіпка; сіль – за смаком; свіжа зелень; яблучний оцет . Приготування Для початку зваримо до готовності яловичу печінку, вимиту моркву і яйця, а потім очищаємо і пропускаємо через тертку. Яйця перед цим поділяємо на жовтки і білки. Очищений ріпчасту цибулю нарізаємо тонкими чвертькільцями або кубиками, збризкуємо яблучним оцтом і ретельно розминаємо руками.
З назви рецепта вже ясно, що оформляти салатик ми будемо шарами. Для цього підготовлені компоненти поділяємо на дві частини. Першу частину перетертої печінки першим шаром викладаємо в салатник і покриваємо майонезом. Слідом розподіляємо половину цибулі, майонез і шар моркви. Знову присмачую майонезом, викладаємо сир і білки. Тепер притрушиваем страву трохи перчиком, видавлюємо ще кілька крапель майонезу і притрушиваем жовтками. Далі повторюємо шари, викладаючи по черзі другу половину компонентів і промазуючи кожен шар майонезом. Далі прикрашаємо салат по своєму смаку і можемо подавати.
Як робити простий печінковий салат - класичний рецепт
Інгредієнти: печінка яловича – 320 г; одна велика морква; одна велика цибулина; олія рослинна рафінована – 45 мл; невеликий огірок маринований (за бажанням); зубчик часнику (за бажанням); майонез – за смаком; мелений чорний перець – щіпка; сіль – за смаком. Приготування Попередньо вимиту й очищену від судин і плівок печінка занурюємо в киплячу воду і проварюємо протягом п'яти хвилин. Перед нами стоїть завдання не зварити до повної готовності, а тільки ущільнити її структуру, щоб потім легко нарізати. Після цього трохи охолоджуємо продукт, нарізаємо соломкою і трохи підрум'янюємо на сковороді з рафінованим рослинним маслом.
Намагаємося не перетримати печінка на вогні, інакше вона стане жорсткою.
Після цього викладаємо печінку в миску, а в сковорідку наливаємо ще маслечка і пасеруємо в ньому нарізану цибульку півкільцями і оброблену моркву. Овочі спочатку трохи обсмажуємо, а потім потомим протягом декількох хвилин під кришкою до м'якості. В кінці приправляємо масу сіллю і перчиком і перемішуємо.
Перекладаємо овочеву піджарку до печінки, додаємо за бажанням подрібнений часник і нарізаний маринований огірочок, заправляємо майонезом і доводимо до бажаного смаку сіллю. Перемішуємо салат і можемо подавати, переклавши на блюдо або в салатник.