Салат з гранатом і волоським горіхом
Якщо в літню пору задаватися пошуками овочів для приготування салатів не доводиться, то взимку, коли прилавки порожніють і наповнюються сезонними коренеплодами, про свіжої закуски залишається лише мріяти. Ми пропонуємо вам альтернативу – і яскравий апетитний салат з гранатом і волоським горіхом, який можливо приготувати навіть з мізерного зимового асортименту.
Інгредієнти:
оливкова олія - 45 мл;
куряче філе - 790 г;
діжонська гірчиця - 35 г;
лимонний сік - 15 мл;
мед - 5 мл;
яблуко - 45 г;
жменю зерен граната;
цибулю-шалот - 25 г;
жменя волоських горіхів.
Приготування
Обидві половинки курячого філе ледь відбийте так, щоб вирівняти поверхню. Приправити м'ясо птиці сіллю, а потім підрум'яньте її в розігрітому маслі. Охолодивши курятину, наріжте її на кубики. На кубики аналогічного розміру розділіть і яблука. Змішайте курку з яблуками, гранатовими зернами і тонкими кільцями шалот (можна замінити червоним цибулею або білим салатним). Довільно волоські горіхи подрібніть і посипте ними вміст салатника. Заправте все сумішшю соку лимона і діжонської гірчиці.
Інгредієнти:
гарбуз - 870 м;
сушений часник, кориця, імбир - по щіпці;
мед - 25 мл;
листя шпинату - 670 г;
буженина з свинини - 370 г;
жменю зерен граната;
жменя волоських горіхів;
тертий сир - на смак;
рослинне масло - 45 мл
Приготування
Очищений гарбуз наріжте невеликими скибочками і посипте сумішшю з сушеного часнику, кориці та імбиру. Помістіть гарбузове шматочки в духовку, розігріту до 190 градусів до розм'якшення. Шинку наріжте соломкою. Листя шпинату промийте і обсушіть, після чого нарвете їх руками прямо в салатник. Зверху розкладіть гарбуз, буженину, посипте все горіхами, гранатом і тертим сиром. Готову страву полийте рослинним маслом.
Один з найбільш розповсюджених зимових коренеплодів (буряк, хороша як в гарячих стравах, так і в закусках, в тому числі в салатах. Один з варіантів – салат з горіхами і гранатом в основі.
Інгредієнти:
буряк - 610 г;
йогурт - 430 мл;
зубок часнику;
зерна одного граната;
жменя кропу;
жменя чорносливу;
жменя волоських горіхів.
Приготування
Позбавивши буряк від зовнішніх забруднень, очистіть його від шкірки, розділіть на невеликі кубики. Запечіть коренеплід до м'якості, попередньо сбризнув шматочки маслом. Дайте буряках охолонути, а потім викладіть її в салатник, доповніть чорносливом, гранатовими зернами і волоськими горіхами. Порцію йогурту посоліть і змішайте з пастою з часникових зубков. Заправте салат з буряка з гранатом і горіхами йогуртовим соусом і відразу ж сервіруйте.
Одним з інгредієнтів цього салату знову стане курятина. Ви можете купити філе сире і приготувати його на пару або в духовій шафі, а можете використовувати копчений продукт, з метою скоротити витрачений на приготування час.
Інгредієнти:
куряче філе - 255 г;
жменю зерен граната;
жменя волоських горіхів;
зелена цибуля - 2-3 пера;
сметана - 115 мл;
солодка гірчиця - 5 г;
листя салату або салатний мікс - за смаком.
Приготування
Готове куряче філе розберіть на волокна або наріжте кубиками. Промийте листя салату, а обсушивши їх, нарвете. Викладіть листя в салатник і змішайте з курятиною. Приготуйте просту заправку з солодкої гірчиці зі сметаною. Полийте соусом готові салатні листя, посипте все зернами граната, горіхами і подрібненою зеленню цибулі. Сервірувати салат слід відразу по закінченні приготування.
Салат з куркою, гранатом і волоським горіхом
Інгредієнти:
Приготування
Обидві половинки курячого філе ледь відбийте так, щоб вирівняти поверхню. Приправити м'ясо птиці сіллю, а потім підрум'яньте її в розігрітому маслі. Охолодивши курятину, наріжте її на кубики. На кубики аналогічного розміру розділіть і яблука. Змішайте курку з яблуками, гранатовими зернами і тонкими кільцями шалот (можна замінити червоним цибулею або білим салатним). Довільно волоські горіхи подрібніть і посипте ними вміст салатника. Заправте все сумішшю соку лимона і діжонської гірчиці.
М'ясний салат з гранатом і волоським горіхом
Інгредієнти:
Приготування
Очищений гарбуз наріжте невеликими скибочками і посипте сумішшю з сушеного часнику, кориці та імбиру. Помістіть гарбузове шматочки в духовку, розігріту до 190 градусів до розм'якшення. Шинку наріжте соломкою. Листя шпинату промийте і обсушіть, після чого нарвете їх руками прямо в салатник. Зверху розкладіть гарбуз, буженину, посипте все горіхами, гранатом і тертим сиром. Готову страву полийте рослинним маслом.
Салат з гранатом, чорносливом і волоським горіхом
Один з найбільш розповсюджених зимових коренеплодів (буряк, хороша як в гарячих стравах, так і в закусках, в тому числі в салатах. Один з варіантів – салат з горіхами і гранатом в основі.
Інгредієнти:
Приготування
Позбавивши буряк від зовнішніх забруднень, очистіть його від шкірки, розділіть на невеликі кубики. Запечіть коренеплід до м'якості, попередньо сбризнув шматочки маслом. Дайте буряках охолонути, а потім викладіть її в салатник, доповніть чорносливом, гранатовими зернами і волоськими горіхами. Порцію йогурту посоліть і змішайте з пастою з часникових зубков. Заправте салат з буряка з гранатом і горіхами йогуртовим соусом і відразу ж сервіруйте.
Салат з зернами граната і волоським горіхом
Одним з інгредієнтів цього салату знову стане курятина. Ви можете купити філе сире і приготувати його на пару або в духовій шафі, а можете використовувати копчений продукт, з метою скоротити витрачений на приготування час.
Інгредієнти:
Приготування
Готове куряче філе розберіть на волокна або наріжте кубиками. Промийте листя салату, а обсушивши їх, нарвете. Викладіть листя в салатник і змішайте з курятиною. Приготуйте просту заправку з солодкої гірчиці зі сметаною. Полийте соусом готові салатні листя, посипте все зернами граната, горіхами і подрібненою зеленню цибулі. Сервірувати салат слід відразу по закінченні приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Легкі салати на новорічний стіл
Найчастіше, у багатьох будинках новорічний стіл ломиться від різноманітних ситних гарячих страв і для приготування салатів не вистачає часу, та й
Салат з гранатом і куркою
Якщо ви знаходитесь в пошуку цікавих рецептів салату до святкового столу, наша стаття для вас! Ми розповімо кілька рецептів салатів з цікавим
Салат з капусти з морквою
Здоровий перекус у вигляді овочевих салатів - це неодмінна основа меню будь-якої людини, який піклуватися про своє здоров'я. І сьогодні ми поговоримо
Салат з буряком, чорносливом і волоським горіхом
Буряк - корисний і смачний продукт. І сьогодні ми поговоримо про живильному салаті з буряком, чорносливом і волоським горіхом. Страва вийде вишуканим
Парфе з гранатом
Парфе - популярний французький десерт, який являє собою повітряну вершкову суміш, змішану з ягодами. І сьогодні ми підкажемо вам кілька рецептиков,