Простий салат з креветками
До недавніх пір креветки вважалися рідкісним делікатесом, привезеним з морського берега. Тепер же цей продукт можна купити в будь-якому супермаркеті або навіть невеликому магазині, що робить його доступним для кожного. З креветками готується безліч страв, від супів до різноманітних канапе і тарталеток. Сьогодні ми пропонуємо рецепти простих, але дуже смачних салатів з креветками на будь-який смак.
Для приготування цього салату ви витратите не більше чверті години, що абсолютно несумірно з його найніжнішим смаком.
Інгредієнти:
креветки – 300 г;
кукурудза цукрова – 250 г;
помідори – 2 шт.;
яйце варене – 3 шт.;
сир – 200 г;
пекінська капуста – 200 г;
майонез.
Приготування
Пекінську капусту нарізаємо тонкими смужками, помідори і яйця – кубиками, сир подрібнюємо на тертці. Всі нарізані інгредієнти висипаємо в салатник, додаємо очищені креветки і кукурудзу і заправляємо майонезом. За бажанням можна присолити і поперчити.
У цьому популярному салаті головну роль виконують, звичайно ж креветки, але найважливіший після креветок тут соус. Звичайно, можна взяти і звичайний майонез, але краще трохи постаратися і приготувати, максимально наближену до соусу «Цезар» заправку. Повірте, ви не пошкодуєте витраченого часу і коштів. У цьому рецепті соус злегка спрощено, оскільки за основу взято вже готовий майонез.
Інгредієнти:
креветки – 200 г;
майонез – 6 ст. ложок;
салат айсберг або будь-який інший – 6 аркушів
помідори черрі – 7 шт.;
хліб білий – 4 скибочки;
сир пармезан – 100 г;
часник – 4 зубчики;
лимон – 1/2 шт.;
вустерський соус – 1 ст. ложка;
анчоус – 2 шт.;
оливкова олія, перець, соєвий соус.
Приготування
Листя салату необхідно помити і обсушити.
Креветки очищаємо і маринуємо в суміші оливкової олії, одного зубчики подрібненого часнику і соєвого соусу.
З хліба знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. На сковороду наливаємо оливкову олію і видавлюємо 1 зубочек часнику, обсмажуємо буквально 30 секунд і висипаємо туди сухарики. Дуже важливо відразу їх добре перемішати, щоб рівномірно розподілити масло. Готуємо поки сухарики не подзолотятся.
У додаємо майонез 4 ст. ложки оливкової олії, два зубчики порубаного часнику. Сік половинки лимона, вустерський соус (можна замінити на соєвий), розтерте філе анчоусів (можна замінити на 1 ч. ложку рибного соусу), перець. Все це добре перемішуємо, консистенція повинна нагадувати нежирну сметану.
Обсмажуємо Креветки, якщо у вас креветки сирі, їм до готовності потрібно 3-4 хвилини, як тільки вони стануть рожеві і втратять свою прозорість. Якщо ж вже відварені креветки, то не варто їх готувати довго, інакше вони стануть занадто жорсткими, досить пари хвилин.
Листя салату рвемо на великі пелюстки, додаємо половину сухариків і натертого пармезану, заправляємо соусом і гарненько перемішуємо. Викладаємо зверху креветки, помідори черрі, порізані навпіл, залишилися сухарики і пармезан. До речі пармезан теж можна замінити будь-яким твердим сиром. Ще один секрет: креветки не повинні охолонути, інакше вони стануть гумовими.
Інгредієнти:
креветки – 300 г;
кунжут – 3 ст. ложки
яблуко зелене – 1 шт.;
огірок – 2 шт.;
твердий сир – 150 г;
авокадо – 1 шт.;
лимон – 1/2 шт.;
олія оливкова – 4 ст. ложки;
перець, соєвий соус, сіль.
Приготування
Кунжут підсмажуємо на сухій сковороді і відставляємо в сторону остигати. Яблуко рубаємо в дрібний кубик. З огірка знімаємо шкірку, ріжемо навпіл і ложкою видаляємо насіння. Ріжемо на часточки товщиною пів сантиметра. Авокадо надрізаємо, видаляємо кісточку і позбавляємося від шкірки. Ріжемо його досить крупно, шматочки повинні бути близько 2 див. Сир дрібно трьом на тертці. Для соусу сік половинки лимона змішаємо з оливковою олією, чорним перцем і сіллю. Можна додати по трохи бальзамічного оцту і соєвого соусу. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо соусом і посипаємо підсмаженою кунжутом.
Найпростіший салат з креветками, кукурудзою і помідорами
Для приготування цього салату ви витратите не більше чверті години, що абсолютно несумірно з його найніжнішим смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Пекінську капусту нарізаємо тонкими смужками, помідори і яйця – кубиками, сир подрібнюємо на тертці. Всі нарізані інгредієнти висипаємо в салатник, додаємо очищені креветки і кукурудзу і заправляємо майонезом. За бажанням можна присолити і поперчити.
Простий рецепт салату «Цезар» з креветками
У цьому популярному салаті головну роль виконують, звичайно ж креветки, але найважливіший після креветок тут соус. Звичайно, можна взяти і звичайний майонез, але краще трохи постаратися і приготувати, максимально наближену до соусу «Цезар» заправку. Повірте, ви не пошкодуєте витраченого часу і коштів. У цьому рецепті соус злегка спрощено, оскільки за основу взято вже готовий майонез.
Інгредієнти:
Приготування
Листя салату необхідно помити і обсушити.
Креветки очищаємо і маринуємо в суміші оливкової олії, одного зубчики подрібненого часнику і соєвого соусу.
З хліба знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. На сковороду наливаємо оливкову олію і видавлюємо 1 зубочек часнику, обсмажуємо буквально 30 секунд і висипаємо туди сухарики. Дуже важливо відразу їх добре перемішати, щоб рівномірно розподілити масло. Готуємо поки сухарики не подзолотятся.
У додаємо майонез 4 ст. ложки оливкової олії, два зубчики порубаного часнику. Сік половинки лимона, вустерський соус (можна замінити на соєвий), розтерте філе анчоусів (можна замінити на 1 ч. ложку рибного соусу), перець. Все це добре перемішуємо, консистенція повинна нагадувати нежирну сметану.
Обсмажуємо Креветки, якщо у вас креветки сирі, їм до готовності потрібно 3-4 хвилини, як тільки вони стануть рожеві і втратять свою прозорість. Якщо ж вже відварені креветки, то не варто їх готувати довго, інакше вони стануть занадто жорсткими, досить пари хвилин.
Листя салату рвемо на великі пелюстки, додаємо половину сухариків і натертого пармезану, заправляємо соусом і гарненько перемішуємо. Викладаємо зверху креветки, помідори черрі, порізані навпіл, залишилися сухарики і пармезан. До речі пармезан теж можна замінити будь-яким твердим сиром. Ще один секрет: креветки не повинні охолонути, інакше вони стануть гумовими.
Простий салат з авокадо і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Кунжут підсмажуємо на сухій сковороді і відставляємо в сторону остигати. Яблуко рубаємо в дрібний кубик. З огірка знімаємо шкірку, ріжемо навпіл і ложкою видаляємо насіння. Ріжемо на часточки товщиною пів сантиметра. Авокадо надрізаємо, видаляємо кісточку і позбавляємося від шкірки. Ріжемо його досить крупно, шматочки повинні бути близько 2 див. Сир дрібно трьом на тертці. Для соусу сік половинки лимона змішаємо з оливковою олією, чорним перцем і сіллю. Можна додати по трохи бальзамічного оцту і соєвого соусу. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо соусом і посипаємо підсмаженою кунжутом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з креветками і крабовими паличками
Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати кілька варіантів салату з креветок і крабових паличок, які підійдуть як для звичайного легкого перекусу на
Самий смачний салат з креветками
Саме прості салати з креветок користуються особливою популярністю, найчастіше вони не вимагають зусиль у приготуванні, але в той же час — це страва
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат з креветками і сиром
Салати - це страви, без яких не обходиться жодне свято. І сьогодні ми поговоримо про цікавий і оригінальний салат з креветками і сиром. Знайомимося з
Морський салат з креветками
Ще один рецепт в скарбничку салатів з морепродуктів салат з креветками. Креветки поєднуються з широким різноманіттям продуктів, а від того рецептів