До недавніх пір креветки вважалися рідкісним делікатесом, привезеним з морського берега. Тепер же цей продукт можна купити в будь-якому супермаркеті або навіть невеликому магазині, що робить його доступним для кожного. З креветками готується безліч страв, від супів до різноманітних канапе і тарталеток. Сьогодні ми пропонуємо рецепти простих, але дуже смачних салатів з креветками на будь-який смак.
Найпростіший салат з креветками, кукурудзою і помідорами
Для приготування цього салату ви витратите не більше чверті години, що абсолютно несумірно з його найніжнішим смаком.
Інгредієнти: креветки – 300 г; кукурудза цукрова – 250 г; помідори – 2 шт.; яйце варене – 3 шт.; сир – 200 г; пекінська капуста – 200 г; майонез. Приготування Пекінську капусту нарізаємо тонкими смужками, помідори і яйця – кубиками, сир подрібнюємо на тертці. Всі нарізані інгредієнти висипаємо в салатник, додаємо очищені креветки і кукурудзу і заправляємо майонезом. За бажанням можна присолити і поперчити.
Простий рецепт салату «Цезар» з креветками
У цьому популярному салаті головну роль виконують, звичайно ж креветки, але найважливіший після креветок тут соус. Звичайно, можна взяти і звичайний майонез, але краще трохи постаратися і приготувати, максимально наближену до соусу «Цезар» заправку. Повірте, ви не пошкодуєте витраченого часу і коштів. У цьому рецепті соус злегка спрощено, оскільки за основу взято вже готовий майонез.
Інгредієнти: креветки – 200 г; майонез – 6 ст. ложок; салат айсберг або будь-який інший – 6 аркушів помідори черрі – 7 шт.; хліб білий – 4 скибочки; сир пармезан – 100 г; часник – 4 зубчики; лимон – 1/2 шт.; вустерський соус – 1 ст. ложка; анчоус – 2 шт.; оливкова олія, перець, соєвий соус. Приготування Листя салату необхідно помити і обсушити.
Креветки очищаємо і маринуємо в суміші оливкової олії, одного зубчики подрібненого часнику і соєвого соусу.
З хліба знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками. На сковороду наливаємо оливкову олію і видавлюємо 1 зубочек часнику, обсмажуємо буквально 30 секунд і висипаємо туди сухарики. Дуже важливо відразу їх добре перемішати, щоб рівномірно розподілити масло. Готуємо поки сухарики не подзолотятся.
У додаємо майонез 4 ст. ложки оливкової олії, два зубчики порубаного часнику. Сік половинки лимона, вустерський соус (можна замінити на соєвий), розтерте філе анчоусів (можна замінити на 1 ч. ложку рибного соусу), перець. Все це добре перемішуємо, консистенція повинна нагадувати нежирну сметану.
Обсмажуємо Креветки, якщо у вас креветки сирі, їм до готовності потрібно 3-4 хвилини, як тільки вони стануть рожеві і втратять свою прозорість. Якщо ж вже відварені креветки, то не варто їх готувати довго, інакше вони стануть занадто жорсткими, досить пари хвилин.
Листя салату рвемо на великі пелюстки, додаємо половину сухариків і натертого пармезану, заправляємо соусом і гарненько перемішуємо. Викладаємо зверху креветки, помідори черрі, порізані навпіл, залишилися сухарики і пармезан. До речі пармезан теж можна замінити будь-яким твердим сиром. Ще один секрет: креветки не повинні охолонути, інакше вони стануть гумовими.
Простий салат з авокадо і креветками
Інгредієнти: креветки – 300 г; кунжут – 3 ст. ложки яблуко зелене – 1 шт.; огірок – 2 шт.; твердий сир – 150 г; авокадо – 1 шт.; лимон – 1/2 шт.; олія оливкова – 4 ст. ложки; перець, соєвий соус, сіль. Приготування Кунжут підсмажуємо на сухій сковороді і відставляємо в сторону остигати. Яблуко рубаємо в дрібний кубик. З огірка знімаємо шкірку, ріжемо навпіл і ложкою видаляємо насіння. Ріжемо на часточки товщиною пів сантиметра. Авокадо надрізаємо, видаляємо кісточку і позбавляємося від шкірки. Ріжемо його досить крупно, шматочки повинні бути близько 2 див. Сир дрібно трьом на тертці. Для соусу сік половинки лимона змішаємо з оливковою олією, чорним перцем і сіллю. Можна додати по трохи бальзамічного оцту і соєвого соусу. Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо соусом і посипаємо підсмаженою кунжутом.