Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепти салатів на святковий стіл

Рецепти салатів на святковий стіл

1-01-2016, 23:46
901
Рецепти салатів на святковий стіл
З року в рік на святковий стіл ми ставимо давно полюбилися всім салати: мімозу , шубу, олів'є Зрозуміло, що без них і свято не свято. Але все має властивість набридати, тим більше що попереду довга низка свят. Тому для того щоб урізноманітнити ваш раціон, а також здивувати ваших гостей, ми пропонуємо кілька рецептів нових салатів на святковий стіл.

Рецепт смачного м'ясного салату на святковий стіл


Інгредієнти:

  • свинина – 400 г;

  • морква – 2 шт.;

  • огірок солоний - 3 шт.;

  • цибуля – 2 головки;

  • горошок зелений - 250 г;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • майонез;

  • сіль, зерна коріандру, перець, лавровий лист.


  • Приготування
    Свинину необхідно відварити, а щоб прискорити цей процес – ріжемо її на більш дрібні шматки. У воду кидаємо спеції і солимо. Варити м'ясо будемо десь хвилин 20. За цей час моркву ріжемо дуже тонкою соломкою або трьом як для моркви по-корейськи на спеціальній тертці. Обсмажуємо овочі, спочатку моркву, потім додаємо дрібно нарізану цибулю, солимо, перчимо. Смажимо не до повної готовності, овочі повинні бути трохи тверденькими, щоб їх можна було пожувати, а не як звична нам зажарка в борщ. Огірки і вже зварене м'ясо нарізаємо також як і моркву – соломкою. Тепер з'єднуємо всі компоненти, заправляємо їх майонезом і, за бажанням, лимонним соком.
    Виходить незвичайний і дуже смачний салатик!

    Святковий листковий салат з майонезом


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 середніх бульби;

  • телятина – 400 г;

  • цибуля – 2 головки;

  • огірок консервований – 3 шт.;

  • горіхи волоські – 80 г;

  • яйце варене – 2 шт.;

  • сир – 200 г;

  • майонез;

  • цукор, сіль – 15 ч. ложки;

  • оцет – 3 ст. ложки;

  • перець.


  • Приготування
    У підсоленій воді відварюємо телятину (або яловичину). Цибулю ріжемо на полуколечки і заливаємо маринадом (гаряча вода, оцет, цукор, перець і 05 ч. ложки солі). Картоплю очищаємо і нарізаємо дрібним-дрібною соломкою. По черзі, невеликими порціями обсмажуємо її на рослинній олії до скоринки і прибираємо на серветку, щоб позбутися залишків олії. Соломка має вийти розсипчастим і засмаженою, як фрі. Солимо і перчимо.
    Солоні огірки, сир, яйця, тремо на крупній тертці. Телятину нарізаємо дрібним кубиком. Волоські горіхи дробимо з допомогою ступки або качалкою. Всі компоненти салату ділимо на 2 частини. Спочатку половину смаженої картоплі викладаємо і поливаємо майонезом, посипаємо огірком, викладаємо телятину, цибулю і знову майонез. Наступними йдуть яйця политі майонезом, зверху сир. Потім всі верстви ще раз повторимо, а зверху прикрасимо волоським горіхом. Майонез краще взяти в трубочці або упаковці, де потрібно відрізати куточок. Або ж перелити в пляшку з тонким носиком, для того, щоб його можна було видавлювати тонкою цівкою і таким чином робити легкої сіточкою поверх шарів. Інакше, якщо викладати ложкою і розмазувати, шари спрессуются і салат втратить свою легкість.

    Легкий салат на святковий стіл без майонезу


    У свята на наших столах давно вважається нормою велика кількість майонезних салатів. Вони по праву займають перше місце в рейтингу улюблених, т. к. вони досить ситні і смачні. Але іноді хочеться з'їсти щось легке (щоб не перевантажити шлунок), але не менш смачне. Зараз ми розповімо вам рецепт саме такого легкого і смачного салату з курячою печінкою.
    Інгредієнти:

  • печінка куряча – 300 г;

  • груша тверда – 1 шт.;

  • салат айсберг або пекінська капуста – 1/2 головки;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • сир – 150 г;

  • кукурудза солодка – 200 г;

  • олія оливкова, соєвий соус, лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • гірчиця зернова – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Печінка добре промиваємо, позбавляємося від «тельбуха», кожен шматочок ріжемо навпіл, якщо печінка зовсім дрібна не розрізаємо. Грушу чистимо від насіння і ріжемо пластинками. На сковороді розтоплюємо мед і на дуже
    Рецепти салатів на святковий стіл
    великому вогні карамелізуємо грушу в меду близько 2-х хвилин. Вона не повинна стати м'якою або розповзтися. Мед повинен як би обволікати кожен шматочок. Прибираємо готову грушу на тарілку. На ту ж сковороду капніть трохи олії і так само швидко обсмажимо печінку. Її також приберемо остигати. У салатник рвемо листя основи (салат або капуста), висипаємо кукурудзу, натираємо сир, додаємо грушу і печінку. Так салат повинен постояти хвилин п'ять, для того щоб сік з груші і печінки просочив інші продукти. Для соусу змішуємо масло, гірчицю, соєвий соус і лимонний сік. Поливаємо соусом перед подачею і перемішуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат зі свинячим язиком
    Салат зі свинячим язиком
    Якщо ви хочете приготувати ситний салат, то радимо вам почитати цю статтю. У ній описані рецепти створення салатів зі свинячого язика. Кожен з них
    Салат з печінкою і огірками
    Салат з печінкою і огірками
    Якщо у вас планується святкове застілля, або ви просто чекаєте приходу гостей і не знаєте, чим їх здивувати і вразити, в цьому випадку вам неодмінно
    Салат з печінки з морквою
    Салат з печінки з морквою
    Салат з печінки з морквою - смачне і ситне блюдо, яке можна подати як повсякденний, так і святковий стіл. У нашій статті ми зібрали для вас найбільш
    Салат з печінки з яйцем
    Салат з печінки з яйцем
    Салати є прикрасою будь-якого столу, хоч повсякденного, хоч святкового. Варіантів їх створення безліч. І зараз ми вам підкажемо декілька нових
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Салат Олів'є з куркою
    Салат Олів'є з куркою
    Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у