Салат з оливками і сиром
Не можна назвати маслини продуктом гаряче улюбленим багатьма, але все ж прихильників у цього плоду достатня кількість. Маслини хороші як в самостійному вигляді, в якості закуски, так і у вигляді доповнення до супів, салатів і гарячих страв. У цій статті ми поділимося з вами кількома рецептами салатів з оливками і сиром.
Інгредієнти:
Для салату:
салат латук - 1 пучок;
маслини - 10 шт.;
томати черрі - 6-8 шт.;
червоний цибуля - 1 шт.;
огірок - 1 шт.;
сир фета - 100 г;
сіль, перець - за смаком.
Для заправки:
оливкова олія - 6 ст. ложок;
сік 1/2 лимона;
часник - 2 зубчики;
червоний винний оцет - 2 ч. ложки;
сушений орегано -1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Латук промиваємо холодною водою, обсушуємо і рвемо руками. Укладаємо подушку із зелені на дно сервіровки страви. З маслин видаляємо кісточки. Зверніть увагу, що бажано завжди вибирати маслини з кісточкою, в іншому випадку, плоди наскрізь просочуються розсолом з банки і втрачають свій природний смак. Червоний цибулю ріжемо тонкими кільцями, помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки, а огірок ріжемо спершу навпіл вздовж, а потім поперек. Розкладаємо підготовлені інгредієнти на подушці з салатного листя і посипаємо раскрошенным сиром фета.
Для заправки оливкове масло збиваємо з соком лимона і винним оцтом. Часник пропускаємо через прес і додаємо в соус разом з чебрецем. Солимо і перчимо за смаком. Поливаємо салат заправкою прямо перед подачею.
Інгредієнти:
огірки - 3 шт.;
сіль - за смаком;
твердий сир - 100 г;
сік 1 лимона;
цукор - щіпка;
маслини - 8-9 шт.;
оливкова олія - 1 1/2 ст. ложка;
чорний перець - за смаком;
листя м'яти - пучок;
томати черрі - 10-12 шт.
Приготування
Огірки розрізаємо вздовж навпіл, після чого ріжемо півколами поперек. Поливаємо шматочки огірків лимонним соком і посипаємо сіллю. У блендері пюрируем більшу частину маслин разом з оливковою олією. Помідори ріжемо навпіл і перемішуємо з отриманим пюре. Додаємо суміш до огірків і прикрашаємо салат маслинами у довершенні. Посипаємо блюдо м'ятним листям і кубиками твердого сиру.
Інгредієнти:
Для салату:
салатний мікс - 1 пакет;
яблуко - 1 шт.;
авокадо - 1 шт.;
маслини - 1 жменя;
мигдаль очищений - 1 жменя;
салатний цибуля - 1 шт.;
креветки - 200 р.
Для заправки:
майонез - 1 /4 ст.;
яблучне пюре - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчки;
оцет - 1 ч. ложка;
гірчиця - 1 ч. ложка.
Приготування
Яблуко нарізаємо тонкими скибочками і скроплюємо лимонним соком. Авокадо чистимо і нарізаємо скибочками. З маслин виймаємо кісточки. Салатний цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Креветки відварюємо в підсоленій воді, після чого очищаємо і змішати з іншими інгредієнтами.
Майонез змішуємо з яблучним пюре , оцтом і гірчицею (солодкої). Пропускаємо через прес зубчик часнику і додаємо його до готової заправці. Заправляємо соусом салатні інгредієнти і перемішуємо. Викладаємо готове блюдо на листя міксу зелені і подаємо до столу.
Інгредієнти:
базилік, петрушка;
спаржа - 10-15 шт.;
відварений кіноа - 2 ст.;
козячий сир - 160 г;
маслини - 1 жменя;
оливкова олія - 1/4 ст.;
сік 1 лимона;
гірчиця - 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Спаржу бланшеруем і нарізаємо, після чого змішуємо з відвареної крупою кіноа. Додаємо нарізані маслини і заправляємо салат сумішшю з масла і лимонного соку. Додаємо за смаком сіль з перцем і посипаємо салат козячим сиром. Подаємо до столу відразу після приготування.
Салат з оливками і сиром фета
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Латук промиваємо холодною водою, обсушуємо і рвемо руками. Укладаємо подушку із зелені на дно сервіровки страви. З маслин видаляємо кісточки. Зверніть увагу, що бажано завжди вибирати маслини з кісточкою, в іншому випадку, плоди наскрізь просочуються розсолом з банки і втрачають свій природний смак. Червоний цибулю ріжемо тонкими кільцями, помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки, а огірок ріжемо спершу навпіл вздовж, а потім поперек. Розкладаємо підготовлені інгредієнти на подушці з салатного листя і посипаємо раскрошенным сиром фета.
Для заправки оливкове масло збиваємо з соком лимона і винним оцтом. Часник пропускаємо через прес і додаємо в соус разом з чебрецем. Солимо і перчимо за смаком. Поливаємо салат заправкою прямо перед подачею.
Огірковий салат з оливками і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Огірки розрізаємо вздовж навпіл, після чого ріжемо півколами поперек. Поливаємо шматочки огірків лимонним соком і посипаємо сіллю. У блендері пюрируем більшу частину маслин разом з оливковою олією. Помідори ріжемо навпіл і перемішуємо з отриманим пюре. Додаємо суміш до огірків і прикрашаємо салат маслинами у довершенні. Посипаємо блюдо м'ятним листям і кубиками твердого сиру.
Салат з оливками, сиром і яблуком
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Яблуко нарізаємо тонкими скибочками і скроплюємо лимонним соком. Авокадо чистимо і нарізаємо скибочками. З маслин виймаємо кісточки. Салатний цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Креветки відварюємо в підсоленій воді, після чого очищаємо і змішати з іншими інгредієнтами.
Майонез змішуємо з яблучним пюре , оцтом і гірчицею (солодкої). Пропускаємо через прес зубчик часнику і додаємо його до готової заправці. Заправляємо соусом салатні інгредієнти і перемішуємо. Викладаємо готове блюдо на листя міксу зелені і подаємо до столу.
Рецепт салату з оливками і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спаржу бланшеруем і нарізаємо, після чого змішуємо з відвареної крупою кіноа. Додаємо нарізані маслини і заправляємо салат сумішшю з масла і лимонного соку. Додаємо за смаком сіль з перцем і посипаємо салат козячим сиром. Подаємо до столу відразу після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з огірків і помідорів
Салат з огірків і помідорів - це річна класика, яка з'являється на кожному столі. Як урізноманітнити дане поєднання, ви можете дізнатися в цій
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат з маслинами і куркою
Маслини - надають стравам особливу родзинку і пікантність. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий салатик з маслинами і куркою. Таку закуску
Літній салат з овочів - рецепт
У теплу пору на прилавках багато свіжих овочів і фруктів, з яких можна приготувати все, що душі завгодно. І сьогодні ми поговоримо про цікавих
Грецький салат з пекінської капустою
Грецький салат вважається однією з найбільш вишуканих і смачних закусок. А якщо до нього додати пекінську капусту, то блюдо придбає незвичайний
Грецький салат - рецепт з сухариками
Зазвичай, до складу традиційного грецького салату не входять грінки, однак, якщо ви вирішили урізноманітнити текстуру страви подібним чином, ми