Не можна назвати маслини продуктом гаряче улюбленим багатьма, але все ж прихильників у цього плоду достатня кількість. Маслини хороші як в самостійному вигляді, в якості закуски, так і у вигляді доповнення до супів, салатів і гарячих страв. У цій статті ми поділимося з вами кількома рецептами салатів з оливками і сиром.
Салат з оливками і сиром фета
Інгредієнти: Для салату:
салат латук - 1 пучок; маслини - 10 шт.; томати черрі - 6-8 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; огірок - 1 шт.; сир фета - 100 г; сіль, перець - за смаком. Для заправки:
оливкова олія - 6 ст. ложок; сік 1/2 лимона; часник - 2 зубчики; червоний винний оцет - 2 ч. ложки; сушений орегано -1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування Латук промиваємо холодною водою, обсушуємо і рвемо руками. Укладаємо подушку із зелені на дно сервіровки страви. З маслин видаляємо кісточки. Зверніть увагу, що бажано завжди вибирати маслини з кісточкою, в іншому випадку, плоди наскрізь просочуються розсолом з банки і втрачають свій природний смак. Червоний цибулю ріжемо тонкими кільцями, помідори розрізаємо навпіл або на четвертинки, а огірок ріжемо спершу навпіл вздовж, а потім поперек. Розкладаємо підготовлені інгредієнти на подушці з салатного листя і посипаємо раскрошенным сиром фета.
Для заправки оливкове масло збиваємо з соком лимона і винним оцтом. Часник пропускаємо через прес і додаємо в соус разом з чебрецем. Солимо і перчимо за смаком. Поливаємо салат заправкою прямо перед подачею.
Огірковий салат з оливками і сиром
Інгредієнти: огірки - 3 шт.; сіль - за смаком; твердий сир - 100 г; сік 1 лимона; цукор - щіпка; маслини - 8-9 шт.; оливкова олія - 1 1/2 ст. ложка; чорний перець - за смаком; листя м'яти - пучок; томати черрі - 10-12 шт. Приготування Огірки розрізаємо вздовж навпіл, після чого ріжемо півколами поперек. Поливаємо шматочки огірків лимонним соком і посипаємо сіллю. У блендері пюрируем більшу частину маслин разом з оливковою олією. Помідори ріжемо навпіл і перемішуємо з отриманим пюре. Додаємо суміш до огірків і прикрашаємо салат маслинами у довершенні. Посипаємо блюдо м'ятним листям і кубиками твердого сиру.
Салат з оливками, сиром і яблуком
Інгредієнти: Для салату:
салатний мікс - 1 пакет; яблуко - 1 шт.; авокадо - 1 шт.; маслини - 1 жменя; мигдаль очищений - 1 жменя; салатний цибуля - 1 шт.; креветки - 200 р. Для заправки:
майонез - 1 /4 ст.; яблучне пюре - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчки; оцет - 1 ч. ложка; гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Яблуко нарізаємо тонкими скибочками і скроплюємо лимонним соком. Авокадо чистимо і нарізаємо скибочками. З маслин виймаємо кісточки. Салатний цибулю нарізаємо тонкими кільцями. Креветки відварюємо в підсоленій воді, після чого очищаємо і змішати з іншими інгредієнтами.
Майонез змішуємо з яблучним пюре , оцтом і гірчицею (солодкої). Пропускаємо через прес зубчик часнику і додаємо його до готової заправці. Заправляємо соусом салатні інгредієнти і перемішуємо. Викладаємо готове блюдо на листя міксу зелені і подаємо до столу.
Рецепт салату з оливками і сиром
Інгредієнти: базилік, петрушка; спаржа - 10-15 шт.; відварений кіноа - 2 ст.; козячий сир - 160 г; маслини - 1 жменя; оливкова олія - 1/4 ст.; сік 1 лимона; гірчиця - 1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування Спаржу бланшеруем і нарізаємо, після чого змішуємо з відвареної крупою кіноа. Додаємо нарізані маслини і заправляємо салат сумішшю з масла і лимонного соку. Додаємо за смаком сіль з перцем і посипаємо салат козячим сиром. Подаємо до столу відразу після приготування.