Салат з ковбасою вареною, копченої, з квасолею, кукурудзою і капустою
Салат з ковбасою – універсальна холодна закуска. Для нього не треба спеціально варити м'ясну складову, тому для кухаря таке блюдо – справжня знахідка і економія часу. Крім того, ковбасу дуже люблять діти, тому таким салатом їх буде легко нагодувати.
Ковбасні салати зручні і вдалі тому, що, як правило, компоненти для них не вимагають варіння. Ковбаса замінює собою, як правило, м'ясо в страві. З мінімального набору продуктів практично завжди можна зробити смачний салат з ковбасою, який сподобається дітям, яким легко пригостити нежданих гостей. Можна зробити кілька видів таких страв:
Ковбаса добре поєднується з будь-якими овочами – капустою, паприкою, огірком.
Ситні салати виходять з ковбаси з додаванням сухариків, квасолі або інших бобових.
Салати з маринованими огірками, грибами, капустою, корейською морквою можна заправляти олією, так що такі страви можуть стати прекрасною заміною майонезні салати на святкових столах.
Традиційний ситний салат з вареною ковбасою вже практично став візитною карткою будь-якого застілля. Готують «Олів'є» і для повсякденних обідів, але на святі майже кожен шукає на столі цей салат. Овочі треба варити кожен в окремому посуді. Якщо є машинка, нарезающая кубиками, то це зробить страву більш красивим і скоротить час приготування. Сіль в салат «Олів'є» з ковбасою можна не додавати, адже мариновані огірки самі по собі солоні.
Інгредієнти:
ковбаса варена – 350 г;
картопля – 250 г;
морква – 100 г;
консервований горошок – 300-350 м;
яйце – 6 шт.;
огірок солоний – 150 г;
майонез – за смаком.
Приготування
Відварити моркву, картоплю, яйця. Нарізати ці компоненти і скласти в миску.
Додати нарізану ковбасу.
Горошок промити і додати до страви.
Дрібно нарізані огірки додати в останню чергу.
Заправити салат майонезом за смаком. При бажанні можна покласти у «Олів'є» і свіжий лук.
Ситний салат з квасолею і копченою ковбасою ідеально підходить для святкового обіду в холодну пору року. Квасоля сама по собі дуже ситна, тому можна їсти такий салат як основне блюдо. Щоб не нашкодити фігурі, замість майонезу можна використовувати оливкову олію. Квасоля в банку можна замінити відвареною стручкової квасолею.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 350 г;
квасоля консервована – 1 банка;
яйце – 2 шт.;
морква – 150 г;
цибуля – 150 г;
часник – 1 зубець;
майонез – за смаком.
Приготування
Ковбасу нашаткувати тонкою довгою соломкою. Додати до неї варені нарізані яйця.
Цибулю і моркву натерти, обсмажити. Покласти в салатницю.
Додати квасолю і натертий часник. Залити олією.
Елементарний у приготуванні салат з капустою і копченою ковбасою вимагає від кухаря всього 10 хвилин роботи. Адже продукти для нього не потрібно варити й смажити, а потрібно тільки їх нарізати. Їли нарізати соломкою ковбасу, як і капусту, то буде більш красиво. Заправити найкраще майонезом, але можна і йогуртом або маслом.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 150 г;
капуста – 350 г;
часник – 2 зубці;
петрушка пучок;
майонез – за смаком.
Приготування
Капусту нарізати соломкою, посолити, розтерти.
Додати до неї нарізану ковбасу.
Часник дрібно натерти і додати в миску.
Прикрасити салат з ковбасою і капустою петрушкою.
Максимально простий і швидкий у нарізці представляється салат з ковбасою і сухариками. Його дуже люблять діти, адже в страві є все те, що їм подобається – ковбаса та хрусткі сухарики. Можна урізноманітнити рецепт обсмаженими морквою та цибулею, а для користі і посилення яскравості смаку додається іноді свіжий селера.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 300-350 м;
сухарі житні – 1 пачка;
огірок – 1 шт.;
зелень – за смаком;
майонез – 50-70 р.
Приготування
Ковбасу і огірки нарізати дрібними кубиками.
Замішати з майонезом. Після додати сухарі (вже перед подачею).
Прикрасити зеленню.
Салат з корейською морквою і ковбасою з прекрасною назвою «Венеція» приваблює тим, що для нього нічого не потрібно попередньо відварювати. Сухарики можна взяти зі смаком сиру, а можна і покласти в страва натертий твердий сир. Щоб блюдо вийшло соковитіше, можна додати свіжий огірок. Від сухариків можна відмовитися (це відноситься до тих, хто стежить за фігурою і уникає мучного).
Інгредієнти:
ковбаса - 200 г;
сухарики – 1 пачка;
кукурудза – 1/2 банки;
морква корейська – 150 г;
майонез – за смаком.
Приготування
Ковбасу нарізати соломкою, змішати з морквою, кукурудзою.
Залити майонезом і перемішати.
Перед подачею сухарі покласти в салат і знову перемішати.
Апетитний салат з кукурудзою і ковбасою приваблює тим, що робиться без додавання майонезу, а тому низькокалорійний. При цьому ковбаса додає ситості. Деякі кладуть з страва також свіжий огірок або варене яйце. Нарізати інгредієнти суворо соломкою, тому і відповідну назву. Капусту можна взяти пекінську, а можна просту білокачанну.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 250 г;
кукурудза – 1/2 банки;
капуста – 250 г;
зелень – за смаком;
олія оливкова – 2-3 ст. л.
Приготування
Нарізати соломкою ковбасу, нашаткувати дрібно капусту. Скласти все в миску.
Додати кукурудзу, попередньо злив воду.
Промаслить салат з капустою і ковбасою , прикрасити зеленню.
Якщо гості несподівано з'явилися на порозі, а з нічим пригостити, то можна швидко зробити на швидку руку салат з копченою ковбасою і помідорами. Крім цих двох основних компонентів в нього можна додавати і іншу зелень і овочі (солодкий перець, огірки), гриби, варені яйця. Замість майонезу салат можна залити соусом зі сметани, рубаного часнику й оливкової олії (берлінський соус).
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 350 г;
томат – 3-4 шт.;
сир твердий – 150 г;
гриби мариновані – 100 р.
Приготування
Всі компоненти нарізати і змішати в глибокій мисці.
Полити майонезом або іншим соусом на вибір.
Незвичайним вишуканим смаком відрізняється салат з печерицями і ковбасою, адже в його складі є біле вино. Ковбасу краще вибирати посочнее, помясистее, тоді страва отримає більш насичений смак. Гриби краще взяти свіжі, а не куповані, вони ароматні. Вино найбільше для приготування підійде сухе.
Інгредієнти:
ковбаса варена – 250 г;
гриби – 250 г;
вино – 120 мл;
цибуля ріпчаста – 100 г;
масло – 2-3 ст. л.
Приготування
Дрібно нарізану цибулю обсмажити разом з нарізаними грибами.
Влити в сковороду вино і дати йому випаруватися.
Остудити і змішати з нарізаною кубиками ковбасою.
Додати в салат з ковбасою зелень і спеції на вибір.
Млинцевий салат з ковбасою – цікаве рішення для господині. Всього з двох компонентів можна зробити цікаве незвичайна страва. Яєчні млинці можна придбати в магазині, але можна і зробити самостійно. Яйця перед приготуванням слід обдати холодною водою. Частування можна урізноманітнити за бажанням і іншими продуктами, наприклад, вдалими виходять млинцевий салат з ковбасою та сиром, кукурудзою, огірками, червоним перцем.
Інгредієнти:
ковбаса копчена – 350-400 г;
яйце – 3-4 шт.;
крохмаль – 3 ст. л.
майонез – за смаком.
Приготування
Яйця змішати з сіллю, крохмалем, водою, збити.
Вилити суміш на розігріту сковорідку і з двох сторін добре обсмажити.
Після охолодження млинчиків нарізати їх соломкою. Так само нарізати соломкою ковбасу.
Можна зробити як звичайний, так і листковий салат з ковбасою і яєчними млинцями.
Який салат можна приготувати з ковбасою?
Ковбасні салати зручні і вдалі тому, що, як правило, компоненти для них не вимагають варіння. Ковбаса замінює собою, як правило, м'ясо в страві. З мінімального набору продуктів практично завжди можна зробити смачний салат з ковбасою, який сподобається дітям, яким легко пригостити нежданих гостей. Можна зробити кілька видів таких страв:
Класичний салат «Олів'є» з ковбасою - простий рецепт
Традиційний ситний салат з вареною ковбасою вже практично став візитною карткою будь-якого застілля. Готують «Олів'є» і для повсякденних обідів, але на святі майже кожен шукає на столі цей салат. Овочі треба варити кожен в окремому посуді. Якщо є машинка, нарезающая кубиками, то це зробить страву більш красивим і скоротить час приготування. Сіль в салат «Олів'є» з ковбасою можна не додавати, адже мариновані огірки самі по собі солоні.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з квасолею та ковбасою
Ситний салат з квасолею і копченою ковбасою ідеально підходить для святкового обіду в холодну пору року. Квасоля сама по собі дуже ситна, тому можна їсти такий салат як основне блюдо. Щоб не нашкодити фігурі, замість майонезу можна використовувати оливкову олію. Квасоля в банку можна замінити відвареною стручкової квасолею.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з капустою і ковбасою
Елементарний у приготуванні салат з капустою і копченою ковбасою вимагає від кухаря всього 10 хвилин роботи. Адже продукти для нього не потрібно варити й смажити, а потрібно тільки їх нарізати. Їли нарізати соломкою ковбасу, як і капусту, то буде більш красиво. Заправити найкраще майонезом, але можна і йогуртом або маслом.
Інгредієнти:
Приготування
Салат «Обжорка» з ковбасою і сухариками
Максимально простий і швидкий у нарізці представляється салат з ковбасою і сухариками. Його дуже люблять діти, адже в страві є все те, що їм подобається – ковбаса та хрусткі сухарики. Можна урізноманітнити рецепт обсмаженими морквою та цибулею, а для користі і посилення яскравості смаку додається іноді свіжий селера.
Інгредієнти:
Приготування
Салат «Венеція» - рецепт з ковбасою
Салат з корейською морквою і ковбасою з прекрасною назвою «Венеція» приваблює тим, що для нього нічого не потрібно попередньо відварювати. Сухарики можна взяти зі смаком сиру, а можна і покласти в страва натертий твердий сир. Щоб блюдо вийшло соковитіше, можна додати свіжий огірок. Від сухариків можна відмовитися (це відноситься до тих, хто стежить за фігурою і уникає мучного).
Інгредієнти:
Приготування
Салат «Соломка» з кукурудзою і ковбасою
Апетитний салат з кукурудзою і ковбасою приваблює тим, що робиться без додавання майонезу, а тому низькокалорійний. При цьому ковбаса додає ситості. Деякі кладуть з страва також свіжий огірок або варене яйце. Нарізати інгредієнти суворо соломкою, тому і відповідну назву. Капусту можна взяти пекінську, а можна просту білокачанну.
Інгредієнти:
Приготування
Салат з ковбасою і помідорами
Якщо гості несподівано з'явилися на порозі, а з нічим пригостити, то можна швидко зробити на швидку руку салат з копченою ковбасою і помідорами. Крім цих двох основних компонентів в нього можна додавати і іншу зелень і овочі (солодкий перець, огірки), гриби, варені яйця. Замість майонезу салат можна залити соусом зі сметани, рубаного часнику й оливкової олії (берлінський соус).
Інгредієнти:
Приготування
Салат з грибами та ковбасою
Незвичайним вишуканим смаком відрізняється салат з печерицями і ковбасою, адже в його складі є біле вино. Ковбасу краще вибирати посочнее, помясистее, тоді страва отримає більш насичений смак. Гриби краще взяти свіжі, а не куповані, вони ароматні. Вино найбільше для приготування підійде сухе.
Інгредієнти:
Приготування
Млинцевий салат з копченою ковбасою
Млинцевий салат з ковбасою – цікаве рішення для господині. Всього з двох компонентів можна зробити цікаве незвичайна страва. Яєчні млинці можна придбати в магазині, але можна і зробити самостійно. Яйця перед приготуванням слід обдати холодною водою. Частування можна урізноманітнити за бажанням і іншими продуктами, наприклад, вдалими виходять млинцевий салат з ковбасою та сиром, кукурудзою, огірками, червоним перцем.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з кириешки і копченою ковбасою
Шалено смачний, апетитний салат можна зробити з непересічних компонентів. Таке частування неодмінно всім сподобається, а його зовнішній вигляд

Салат з квасолею і копченою ковбасою
Кращий спосіб швидко вгамувати голод, не пересичуючись - зробити шалено смачний салат. Спробуйте поєднувати в одному блюді насичену пікантним смаком

Салат з сухариками і копченою ковбасою
Перетворити навіть самий незвичайний салат з мізерним складом допоможуть хрусткі грінки і копчена ковбаска. Далі розповімо, як створити таку закуску

Салат з капустою і копченою ковбасою
Капуста володіє прекрасними смаковими якостями і чудово поєднується з багатьма продуктами. Яскравий приклад тому – надзвичайно простий і швидкий у

Салат з горошком і ковбасою
Будь-який святковий стіл, та й не тільки, завжди прикрашають різноманітні салати, варіантів, приготування яких досить багато. І сьогодні ми зробили

Салат з капустою і ковбасою
Салати - це, безумовно, відмінна закуска на будь-якому столі. Та й готувати їх досить просто і швидко. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий