Салат з баклажанів з яйцем і цибулею
Салат – мабуть, найпоширеніше блюдо. Відомо, що його можна приготувати майже з нічого, що цим найпростішим частуванням можна нагодувати цілу армію, що вони бувають тисячі видів і мільйони підвидів. І все ж, чому б не пофантазувати ще трохи і не скласти незвичайний салатик на ходу.
Інгредієнти:
яйце велике – 3-4 шт.;
батон – 3-4 скибочки;
олія рослинна нерафінована (соняшникова) – 50 мл;
баклажани – 1-2 шт.;
цибуля (який знайдеться: салатний, ріпчаста, зелений) – за смаком;
сіль – 1 щіпка.
Приготування
Рецепт салату, в який ідуть баклажани з яйцями і цибулею, можна варіювати. Почнемо з самого простого. Відварюємо яйця, охолоджуємо і дрібно кришимо. Баклажани ріжемо кубиками, витримуємо півгодини в холодній воді, потім на великому вогні обсмажуємо в половині олії до золотистого відтінку. Батон ріжемо кубиками і підсушуємо в духовій шафі, злегка окропивши маслом. Цибулю чистимо, миємо і дрібно шаткуємо. Перемішуємо, солимо, відразу подаємо. У цей салат баклажани заважаємо з вареними яйцями і цибулею, а можна підсмажити збиті яйця і нарізати їх тонкими смужками – теж буде дуже смачно.
Якщо в холодильнику є ще продукти
Добре, коли вибір більш багатий, можна скласти салат з незвичайними смаковими відтінками.
Інгредієнти:
маленький баклажан – 1 шт.;
яйце куряче невелика – 1-2 шт.;
цибулю білий довгастий – 1 шт.;
лимон – 1/2 шт.;
консервована біла квасоля – 1/2 банки;
мариновані оливки – 10-12 шт.;
олія нерафінована з соняшнику – 3 ст. ложки;
солодкий перець («Паприка» або «Болгарський») – 1 шт.;
зелень (петрушка, базилік, кінза) – 1 маленький пучок;
морська сіль – за смаком;
горіхи (волоські, лісові, арахіс) – 1 жменю ядер.
Приготування
Особливо смачний салат, в якому поєднуються баклажани з яйцем і маринованою цибулею з горішками. Готуємо знову поетапно. Баклажан ріжемо кубиками, залишаємо у воді на чверть години, потім обсушуємо шматочки і вбиваємо в них пару яєць. Отриману суміш обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Цибулю чистимо, шаткуємо четвертинками кілець і заливаємо соком лимона. Щоб замаринувати, цибулі потрібно хвилин 10. За цей час відкриваємо квасоля і зливаємо рідину, ріжемо кубиками перець, шаткуємо зелень і нарізаємо кільцями оливки. А там і баклажани охолонуть. Змішуємо все в салатниці, солимо і відразу подаємо, посипавши рубаними горіхами.
Про варіанти
Якщо маринований лук ви не любите, готуємо салат, в якому поєднуються смажені баклажани з цибулею і яйцем. Просто баклажани обсмажуємо з цибулею, яйця варимо, а лимонним соком поливаємо салат.
Ну, і звичайно, якщо треба приготувати дуже ситне блюдо, використовуємо цей же рецепт салату: баклажани, яйця, цибулю – і додаємо майонез . Щоб салат не вийшов занадто жирним, після обсмажування викладаємо баклажани на паперові серветки.
Салат з баклажанів з яйцем і цибулею
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт салату, в який ідуть баклажани з яйцями і цибулею, можна варіювати. Почнемо з самого простого. Відварюємо яйця, охолоджуємо і дрібно кришимо. Баклажани ріжемо кубиками, витримуємо півгодини в холодній воді, потім на великому вогні обсмажуємо в половині олії до золотистого відтінку. Батон ріжемо кубиками і підсушуємо в духовій шафі, злегка окропивши маслом. Цибулю чистимо, миємо і дрібно шаткуємо. Перемішуємо, солимо, відразу подаємо. У цей салат баклажани заважаємо з вареними яйцями і цибулею, а можна підсмажити збиті яйця і нарізати їх тонкими смужками – теж буде дуже смачно.
Якщо в холодильнику є ще продукти
Добре, коли вибір більш багатий, можна скласти салат з незвичайними смаковими відтінками.
Інгредієнти:
Приготування
Особливо смачний салат, в якому поєднуються баклажани з яйцем і маринованою цибулею з горішками. Готуємо знову поетапно. Баклажан ріжемо кубиками, залишаємо у воді на чверть години, потім обсушуємо шматочки і вбиваємо в них пару яєць. Отриману суміш обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Цибулю чистимо, шаткуємо четвертинками кілець і заливаємо соком лимона. Щоб замаринувати, цибулі потрібно хвилин 10. За цей час відкриваємо квасоля і зливаємо рідину, ріжемо кубиками перець, шаткуємо зелень і нарізаємо кільцями оливки. А там і баклажани охолонуть. Змішуємо все в салатниці, солимо і відразу подаємо, посипавши рубаними горіхами.
Про варіанти
Якщо маринований лук ви не любите, готуємо салат, в якому поєднуються смажені баклажани з цибулею і яйцем. Просто баклажани обсмажуємо з цибулею, яйця варимо, а лимонним соком поливаємо салат.
Ну, і звичайно, якщо треба приготувати дуже ситне блюдо, використовуємо цей же рецепт салату: баклажани, яйця, цибулю – і додаємо майонез . Щоб салат не вийшов занадто жирним, після обсмажування викладаємо баклажани на паперові серветки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат «Баклажани з яйцем і маринованою цибулею»
Закуска, про яку піде мова далі, просто чудова і стане чудовим доповненням до урочистого меню або ідеальним ситним блюдом для домашнього вечері.
Салат з баклажанів з яйцем і майонезом
Баклажани можуть стати частиною практично будь-якого страви: найрізноманітніших закусок, а також гарячих та холодних страв. У сезон ці прекрасні
Теплий салат з баклажанами
Смачний і неймовірно ароматний теплий салат допоможе чудово впоратися з голодом, коли не хочеться навантажувати організм важкою їжею. Це чудове блюдо
Курка з баклажанами
Куряче м'ясо - чудовий дієтичний продукт, який чудово поєднується з будь-якими інгредієнтами. І сьогодні ми для вас приготували цікаві рецепти курки
Смажені баклажани
Баклажан - дивовижний продукт, який широко застосовується в кулінарії різних кухонь світу. І сьогодні ми поговоримо про найбільш простих варіантах
Печені баклажани
Баклажани, запечені в духовці, можна подавати до столу як самостійне блюдо, так і додавати їх різні салати і закуски. Давайте розглянемо кілька