Салат «Цезар» з креветками
Всім відомий салат Цезар з'явився в Росії зовсім недавно, але вже встиг завоювати любов і почесне місце на наших столах. Існує безліч варіацій його приготування, але ми розповімо вам, як приготувати смачний салат «Цезар» з креветками.
Інгредієнти:
сир чеддер – 65 г;
креветки – 615 м;
помідор черрі – 55 г;
зелені листя салату – 1 пучок;
сухарики зі смаком часнику – по смаку.
Для маринаду:
сік лимонний – 10 мл;
олія оливкова – 15 мл;
мед рідкий – 5 г;
спеції.
Для соусу:
олія оливкова – 25 мл;
олія рафінована – 45 мл;
часник – 1 зубчик;
яйце – 1 шт.;
гірчиця негостра – 5 мл;
лимонний сік – на смак;
спеції;
вустерський соус.
Приготування
Класичний рецепт салату «Цезар» з креветками досить простий. Першим ділом відварюємо морепродукти, а потім очищаємо їх від панцира. Для маринаду змішуємо лимонний сік з рідким медом, додаємо оливкова масло і спеції. Всі інгредієнти збиваємо до однорідності і заливаємо ароматною сумішшю креветки.
Не гаючи часу, готуємо заправку для салату «Цезар» з креветками. Часник чистимо і видавлюємо через прес в рослинне масло. Яйце відварюємо близько 10 хвилин некруто, чистимо, акуратно витягаємо жовток і змішуємо його з гірчицею, соком лимона, оливковою і часниковим маслом. Все ретельно збиваємо, вводимо вустерський соус і солимо за смаком.
Замариновані креветки обсмажуємо кілька хвилин на сковороді. Листя салату обполіскуємо, обсушуємо, подрібнюємо руками на шматочки і кидаємо в салатницю. Поллємо приготованим соусом, викладаємо остиглі креветки і посипаємо щільним шаром тертого сиру. Далі розподіляємо сухарики, знову поливаємо соусом і прикрашаємо готовий салат помідорками черрі, розрізаними на четвертинки.
Інгредієнти:
листя салату – 50 г;
креветки королівські – 205 г;
олія оливкова;
сьомга малосолоний – 155 г;
сир пармезан - 185 г;
помідори черрі – за смаком;
соус «Цезар» - для заправки.
Приготування
Перед тим, як почати готувати салат «Цезар», креветки обробляємо, а потім злегка обсмажуємо на оливковій олії. Салат обполіскуємо, розриваємо на великі шматочки і викладаємо на тарілку. Сьомгу шаткуємо тонкими скибочками і розподіляємо поверх зелені. Далі кидаємо остиглі креветки і прикрашаємо помідорками черрі, нарізані на половинки. Поливаємо салат зверху соусом і посипаємо тертим сиром.
Інгредієнти:
куряче філе – 405 г;
креветки – 205 г;
салат свіжий – 1 пучок;
сир твердих сортів – 105 г;
хліб білий – 205 г;
сушений базилік і чебрець – щіпка;
спеції.
Для соусу:
яйце – 90 г;
олія оливкова – 155 мл;
гірчиця негостра – 1 ст. ложка;
цукор – 10 г;
оцет – 15 мл
Приготування
На курячому м'ясі робимо ножем кілька надрізів, натираємо спеціями, оливковим маслом і відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо спочатку 20 хвилин у фользі, а потім знімаємо її, посипаємо курку базиліком, чебрецем і залишаємо ще на 10 хвилин.
У сковороду наливаємо трохи оливкової олії, розігріваємо його, кидаємо подрібнені зубчики часнику і обсмажуємо кілька хвилин. Потім виймаємо часник шумівкою і викладаємо білий хліб, нарізаний кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо, виймаємо жовтки і змішуємо їх з негострої гірчицею, оцтом, цукром і оливковим маслом. Салат розбираємо на листя, обполіскуємо і нарываем шматочками. Викладаємо зелень в салатницю, збризкуємо соусом, додаємо подрібнене куряче філе, креветки, посипаємо домашніми часниковими грінками та стружкою тертого сиру.
Рецепт салату «Цезар» з креветками
Інгредієнти:
Для маринаду:
Для соусу:
Приготування
Класичний рецепт салату «Цезар» з креветками досить простий. Першим ділом відварюємо морепродукти, а потім очищаємо їх від панцира. Для маринаду змішуємо лимонний сік з рідким медом, додаємо оливкова масло і спеції. Всі інгредієнти збиваємо до однорідності і заливаємо ароматною сумішшю креветки.
Не гаючи часу, готуємо заправку для салату «Цезар» з креветками. Часник чистимо і видавлюємо через прес в рослинне масло. Яйце відварюємо близько 10 хвилин некруто, чистимо, акуратно витягаємо жовток і змішуємо його з гірчицею, соком лимона, оливковою і часниковим маслом. Все ретельно збиваємо, вводимо вустерський соус і солимо за смаком.
Замариновані креветки обсмажуємо кілька хвилин на сковороді. Листя салату обполіскуємо, обсушуємо, подрібнюємо руками на шматочки і кидаємо в салатницю. Поллємо приготованим соусом, викладаємо остиглі креветки і посипаємо щільним шаром тертого сиру. Далі розподіляємо сухарики, знову поливаємо соусом і прикрашаємо готовий салат помідорками черрі, розрізаними на четвертинки.
Салат «Цезар» з рибою і креветками
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як почати готувати салат «Цезар», креветки обробляємо, а потім злегка обсмажуємо на оливковій олії. Салат обполіскуємо, розриваємо на великі шматочки і викладаємо на тарілку. Сьомгу шаткуємо тонкими скибочками і розподіляємо поверх зелені. Далі кидаємо остиглі креветки і прикрашаємо помідорками черрі, нарізані на половинки. Поливаємо салат зверху соусом і посипаємо тертим сиром.
Салат «Цезар» з куркою і креветками
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
На курячому м'ясі робимо ножем кілька надрізів, натираємо спеціями, оливковим маслом і відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо спочатку 20 хвилин у фользі, а потім знімаємо її, посипаємо курку базиліком, чебрецем і залишаємо ще на 10 хвилин.
У сковороду наливаємо трохи оливкової олії, розігріваємо його, кидаємо подрібнені зубчики часнику і обсмажуємо кілька хвилин. Потім виймаємо часник шумівкою і викладаємо білий хліб, нарізаний кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо, виймаємо жовтки і змішуємо їх з негострої гірчицею, оцтом, цукром і оливковим маслом. Салат розбираємо на листя, обполіскуємо і нарываем шматочками. Викладаємо зелень в салатницю, збризкуємо соусом, додаємо подрібнене куряче філе, креветки, посипаємо домашніми часниковими грінками та стружкою тертого сиру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Класичний салат «Цезар» з креветками - простий рецепт
Якщо вам складно обійтися в свято без закусок, то нехай це будуть неймовірні, дуже смачні салати, які стануть справжнім ефектною прикрасою застілля.
Самий смачний салат з креветками
Саме прості салати з креветок користуються особливою популярністю, найчастіше вони не вимагають зусиль у приготуванні, але в той же час — це страва
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат «Цезар» з куркою і сухариками
Салат «Цезар» - популярне блюдо північноамериканської кухні. В даний час існує безліч рецептів його приготування. І сьогодні ми розповімо, як його
Салат Цезар
Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,