Всім відомий салат Цезар з'явився в Росії зовсім недавно, але вже встиг завоювати любов і почесне місце на наших столах. Існує безліч варіацій його приготування, але ми розповімо вам, як приготувати смачний салат «Цезар» з креветками.
Рецепт салату «Цезар» з креветками
Інгредієнти: сир чеддер – 65 г; креветки – 615 м; помідор черрі – 55 г; зелені листя салату – 1 пучок; сухарики зі смаком часнику – по смаку. Для маринаду:
сік лимонний – 10 мл; олія оливкова – 15 мл; мед рідкий – 5 г; спеції. Для соусу:
олія оливкова – 25 мл; олія рафінована – 45 мл; часник – 1 зубчик; яйце – 1 шт.; гірчиця негостра – 5 мл; лимонний сік – на смак; спеції; вустерський соус. Приготування Класичний рецепт салату «Цезар» з креветками досить простий. Першим ділом відварюємо морепродукти, а потім очищаємо їх від панцира. Для маринаду змішуємо лимонний сік з рідким медом, додаємо оливкова масло і спеції. Всі інгредієнти збиваємо до однорідності і заливаємо ароматною сумішшю креветки.
Не гаючи часу, готуємо заправку для салату «Цезар» з креветками. Часник чистимо і видавлюємо через прес в рослинне масло. Яйце відварюємо близько 10 хвилин некруто, чистимо, акуратно витягаємо жовток і змішуємо його з гірчицею, соком лимона, оливковою і часниковим маслом. Все ретельно збиваємо, вводимо вустерський соус і солимо за смаком.
Замариновані креветки обсмажуємо кілька хвилин на сковороді. Листя салату обполіскуємо, обсушуємо, подрібнюємо руками на шматочки і кидаємо в салатницю. Поллємо приготованим соусом, викладаємо остиглі креветки і посипаємо щільним шаром тертого сиру. Далі розподіляємо сухарики, знову поливаємо соусом і прикрашаємо готовий салат помідорками черрі, розрізаними на четвертинки.
Салат «Цезар» з рибою і креветками
Інгредієнти: листя салату – 50 г; креветки королівські – 205 г; олія оливкова; сьомга малосолоний – 155 г; сир пармезан - 185 г; помідори черрі – за смаком; соус «Цезар» - для заправки. Приготування Перед тим, як почати готувати салат «Цезар», креветки обробляємо, а потім злегка обсмажуємо на оливковій олії. Салат обполіскуємо, розриваємо на великі шматочки і викладаємо на тарілку. Сьомгу шаткуємо тонкими скибочками і розподіляємо поверх зелені. Далі кидаємо остиглі креветки і прикрашаємо помідорками черрі, нарізані на половинки. Поливаємо салат зверху соусом і посипаємо тертим сиром.
Салат «Цезар» з куркою і креветками
Інгредієнти: куряче філе – 405 г; креветки – 205 г; салат свіжий – 1 пучок; сир твердих сортів – 105 г; хліб білий – 205 г; сушений базилік і чебрець – щіпка; спеції. Для соусу:
яйце – 90 г; олія оливкова – 155 мл; гірчиця негостра – 1 ст. ложка; цукор – 10 г; оцет – 15 мл Приготування На курячому м'ясі робимо ножем кілька надрізів, натираємо спеціями, оливковим маслом і відправляємо в розігріту духовку. Запікаємо спочатку 20 хвилин у фользі, а потім знімаємо її, посипаємо курку базиліком, чебрецем і
залишаємо ще на 10 хвилин.
У сковороду наливаємо трохи оливкової олії, розігріваємо його, кидаємо подрібнені зубчики часнику і обсмажуємо кілька хвилин. Потім виймаємо часник шумівкою і викладаємо білий хліб, нарізаний кубиками. Яйця відварюємо круто, чистимо, виймаємо жовтки і змішуємо їх з негострої гірчицею, оцтом, цукром і оливковим маслом. Салат розбираємо на листя, обполіскуємо і нарываем шматочками. Викладаємо зелень в салатницю, збризкуємо соусом, додаємо подрібнене куряче філе, креветки, посипаємо домашніми часниковими грінками та стружкою тертого сиру.