Овочевий салат – рецепт
Ми всі з нетерпінням чекаємо настання літнього сезону, в рамках якого наше меню буде буяти свіжими овочами. Підготуватися до цього щасливого часу рекомендуємо вже зараз, записавши кілька оригінальних рецептів овочевих салатів. Детальніше про кожного з них – в цьому матеріалі.
Салати – відомі джерела складних вуглеводів, які йдуть на благо нашого організму не тільки в період міжсезонної нестачі вітамінів, але і в період дієти. В цьому салаті, компанію композиції з складних вуглеводів складе курятина, а точніше куряче філе, є ідеальним джерел білка і не містить жирів.
Інгредієнти:
Для салату:
філе індички - 320 г;
качан пекінської капусти;
червона капуста - 135 г;
морква - 95 г;
солодкий перець - 1 шт.;
зелена цибуля - 4-5 пір'я;
жменя мигдалевих пелюсток.
Для заправки:
арахісове масло - 35 г;
соєвий соус - 45 мл;
рисовий оцет - 25 мл;
мед - 15 г;
оливкова масло - 35 г;
вода - 15 мл;
часникові зубки - 2 шт.;
щіпка меленого імбиру.
Приготування
Відваріть філе індички і розберіть його на тонкі волокна. Нашаткуйте пекінську і червонокачанну капусту. Можете натерти моркву або вчинити більш оригінальним чином, розділивши коренеплоди на тонкі стрічки з допомогою «економки». Перець наріжте соломкою і змішати всі овочі разом. Доповніть салат зеленню і горіхами.
Заправка готується і того простіше. Часникові зубки розтираються в пасту з дрібкою солі. Отриману пасту далі доповнюють іншими компонентами і добре збивають. Після, заправляють і подають страву.
Інгредієнти:
томати черрі - 2 ст.;
спаржа - 10 шт.;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;
рукола - 115 г;
сир моцарелла - 145 г;
бальзамічний оцет і масло - для заправки.
Приготування
Розігрів сковороду гриль з краплею олії, обсмажте на ній половинки томатів черрі, паростки спаржі і скибочки цибулі. Коли овочі розм'якшаться, а цибуля стане солодким і покриється карамелізованою скоринкою, перекладіть овочі на тарілку по сусідству з подушкою з руколи. Слідом і покладіть шматочки моцарели. Приготуйте заправку, змішавши масло з бальзамічним оцтом в пропорції по своєму смаку. Не забудьте про сіль. Заправте салат і відразу ж подавайте.
Інгредієнти:
молоді кукурудзяні качани - 2 шт.;
авокадо - 2 шт.;
великий огірок - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 65 г;
томати черрі - 190 г;
жменя зелені кінзи;
сік одного лимона;
оливкова олія - 55 мл
Приготування
Збийте останню пару інгредієнтів з сіллю до утворення однорідної емульсії. Авокадо розділіть на кубики однакового розміру. Зріжте зерна з молодих качанів кукурудзи і змішайте їх з авокадо, нарізаним кружечками огірком, півкільцями цибулі, половинками помідорів і зеленню. Заправте салат і відразу ж подавайте.
Черговий відповідь знаменитому грецькому салату – болгарський шопський салат, який готується з дуже схожого набору овочів і з додаванням бринзи замість фети.
Інгредієнти:
томати - 380 г;
зелена цибуля - 3-4 пера;
огірок - 1 шт.;
солодкі перці (зелений, червоний) - по 1 шт.;
жменя зелені петрушки;
маслини - 15 шт.;
бринза - 95 г;
винний оцет - 45 мл;
оливкова олія - 30 мл
Приготування
Томати розділіть на кубики. Огірки можна також нарізати кубиками або розділити на кружечки. Солодкі перці ріжемо кільцями, або соломкою і змішати компоненти страви разом. Поливаємо овочі оцтом з маслом, приправляємо пучкою солі, а після перемішування посипаємо раскрошенной бринзою і зеленню.
Овочевий салат з пекінської капустою – рецепт
Салати – відомі джерела складних вуглеводів, які йдуть на благо нашого організму не тільки в період міжсезонної нестачі вітамінів, але і в період дієти. В цьому салаті, компанію композиції з складних вуглеводів складе курятина, а точніше куряче філе, є ідеальним джерел білка і не містить жирів.
Інгредієнти:
Для салату:
Для заправки:
Приготування
Відваріть філе індички і розберіть його на тонкі волокна. Нашаткуйте пекінську і червонокачанну капусту. Можете натерти моркву або вчинити більш оригінальним чином, розділивши коренеплоди на тонкі стрічки з допомогою «економки». Перець наріжте соломкою і змішати всі овочі разом. Доповніть салат зеленню і горіхами.
Заправка готується і того простіше. Часникові зубки розтираються в пасту з дрібкою солі. Отриману пасту далі доповнюють іншими компонентами і добре збивають. Після, заправляють і подають страву.
Смачний овочевий салат з руколою – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів сковороду гриль з краплею олії, обсмажте на ній половинки томатів черрі, паростки спаржі і скибочки цибулі. Коли овочі розм'якшаться, а цибуля стане солодким і покриється карамелізованою скоринкою, перекладіть овочі на тарілку по сусідству з подушкою з руколи. Слідом і покладіть шматочки моцарели. Приготуйте заправку, змішавши масло з бальзамічним оцтом в пропорції по своєму смаку. Не забудьте про сіль. Заправте салат і відразу ж подавайте.
Простий овочевий салат без майонезу з авокадо – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Збийте останню пару інгредієнтів з сіллю до утворення однорідної емульсії. Авокадо розділіть на кубики однакового розміру. Зріжте зерна з молодих качанів кукурудзи і змішайте їх з авокадо, нарізаним кружечками огірком, півкільцями цибулі, половинками помідорів і зеленню. Заправте салат і відразу ж подавайте.
Овочевий салат з бринзою – рецепт
Черговий відповідь знаменитому грецькому салату – болгарський шопський салат, який готується з дуже схожого набору овочів і з додаванням бринзи замість фети.
Інгредієнти:
Приготування
Томати розділіть на кубики. Огірки можна також нарізати кубиками або розділити на кружечки. Солодкі перці ріжемо кільцями, або соломкою і змішати компоненти страви разом. Поливаємо овочі оцтом з маслом, приправляємо пучкою солі, а після перемішування посипаємо раскрошенной бринзою і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з копченою рибою
Надати особливу ароматну нотку звичайного салату можна, доповнивши основний склад копченою рибкою. Закуска виходить настільки незвичайною, що і на
Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів
З баклажанів готують безліч різних кулінарних витворів, починаючи з рататуя і закінчуючи оладками. А ще з них вийде чудовий теплий салат. Це винахід
Салат з мандаринами і куркою
Не секрет, що м'ясо птиці чудово поєднується з різними, іноді зовсім несподіваними компонентами і цитрусовими також. Тому рецепти, представлені далі,
Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою
Для любителів легких салатів ми зібрали три варіанти такої неймовірної закуски на основі рукколи, помідорів чері і моцарелли. Доповнивши блюдо
Салат з кунжутом
Що може бути простіше і швидше в приготуванні, ніж салати. Варіантів їх створення з різними інгредієнтами досить багато. І сьогодні ми поговоримо про
Салат з авокадо і куркою
Легкий салат з авокадо і куркою - корисне блюдо, яке наситить ваш організм білком. Таку універсальну закуску можна подати як повсякденний, так і