Ми всі з нетерпінням чекаємо настання літнього сезону, в рамках якого наше меню буде буяти свіжими овочами. Підготуватися до цього щасливого часу рекомендуємо вже зараз, записавши кілька оригінальних рецептів овочевих салатів. Детальніше про кожного з них – в цьому матеріалі.
Овочевий салат з пекінської капустою – рецепт
Салати – відомі джерела складних вуглеводів, які йдуть на благо нашого організму не тільки в період міжсезонної нестачі вітамінів, але і в період дієти. В цьому салаті, компанію композиції з складних вуглеводів складе курятина, а точніше куряче філе, є ідеальним джерел білка і не містить жирів.
Інгредієнти: Для салату:
філе індички - 320 г; качан пекінської капусти; червона капуста - 135 г; морква - 95 г; солодкий перець - 1 шт.; зелена цибуля - 4-5 пір'я; жменя мигдалевих пелюсток. Для заправки:
арахісове масло - 35 г; соєвий соус - 45 мл; рисовий оцет - 25 мл; мед - 15 г; оливкова масло - 35 г; вода - 15 мл; часникові зубки - 2 шт.; щіпка меленого імбиру. Приготування Відваріть філе індички і розберіть його на тонкі волокна. Нашаткуйте пекінську і червонокачанну капусту. Можете натерти моркву або вчинити більш оригінальним чином, розділивши коренеплоди на тонкі стрічки з допомогою «економки». Перець наріжте соломкою і змішати всі овочі разом. Доповніть салат зеленню і горіхами.
Заправка готується і того простіше. Часникові зубки розтираються в пасту з дрібкою солі. Отриману пасту далі доповнюють іншими компонентами і добре збивають. Після, заправляють і подають страву.
Смачний овочевий салат з руколою – рецепт
Інгредієнти: томати черрі - 2 ст.; спаржа - 10 шт.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; рукола - 115 г; сир моцарелла - 145 г; бальзамічний оцет і масло - для заправки. Приготування Розігрів сковороду гриль з краплею олії, обсмажте на ній половинки томатів черрі, паростки спаржі і скибочки цибулі. Коли овочі розм'якшаться, а цибуля стане солодким і покриється карамелізованою скоринкою, перекладіть овочі на тарілку по сусідству з подушкою з руколи. Слідом і покладіть шматочки моцарели. Приготуйте заправку, змішавши масло з бальзамічним оцтом в пропорції по своєму смаку. Не забудьте про сіль. Заправте салат і відразу ж подавайте.
Простий овочевий салат без майонезу з авокадо – рецепт
Інгредієнти: молоді кукурудзяні качани - 2 шт.; авокадо - 2 шт.; великий огірок - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 65 г; томати черрі - 190 г; жменя зелені кінзи; сік одного лимона; оливкова олія - 55 мл Приготування Збийте останню пару інгредієнтів з сіллю до утворення однорідної емульсії. Авокадо розділіть на кубики однакового розміру. Зріжте зерна з молодих качанів кукурудзи і змішайте їх з авокадо, нарізаним кружечками огірком, півкільцями цибулі, половинками помідорів і зеленню. Заправте салат і відразу ж подавайте.
Овочевий салат з бринзою – рецепт
Черговий відповідь знаменитому грецькому салату – болгарський шопський салат, який готується з дуже схожого набору овочів і з додаванням бринзи замість фети.
Інгредієнти: томати - 380 г; зелена цибуля - 3-4 пера; огірок - 1 шт.; солодкі перці (зелений, червоний) - по 1 шт.; жменя зелені петрушки; маслини - 15 шт.; бринза - 95 г; винний оцет - 45 мл; оливкова олія - 30 мл Приготування Томати розділіть на кубики. Огірки можна також нарізати кубиками або розділити на кружечки. Солодкі перці ріжемо кільцями, або соломкою і змішати компоненти страви разом. Поливаємо овочі оцтом з маслом, приправляємо пучкою солі, а після перемішування посипаємо раскрошенной бринзою і зеленню.