Вернуться назад Распечатать

Овочевий салат – рецепт

Овочевий салат – рецепт
Ми всі з нетерпінням чекаємо настання літнього сезону, в рамках якого наше меню буде буяти свіжими овочами. Підготуватися до цього щасливого часу рекомендуємо вже зараз, записавши кілька оригінальних рецептів овочевих салатів. Детальніше про кожного з них – в цьому матеріалі.

Овочевий салат з пекінської капустою – рецепт


Салати – відомі джерела складних вуглеводів, які йдуть на благо нашого організму не тільки в період міжсезонної нестачі вітамінів, але і в період дієти. В цьому салаті, компанію композиції з складних вуглеводів складе курятина, а точніше куряче філе, є ідеальним джерел білка і не містить жирів.
Інгредієнти:
Для салату:

  • філе індички - 320 г;

  • качан пекінської капусти;

  • червона капуста - 135 г;

  • морква - 95 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 4-5 пір'я;

  • жменя мигдалевих пелюсток.


  • Для заправки:

  • арахісове масло - 35 г;

  • соєвий соус - 45 мл;

  • рисовий оцет - 25 мл;

  • мед - 15 г;

  • оливкова масло - 35 г;

  • вода - 15 мл;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • щіпка меленого імбиру.


  • Приготування
    Відваріть філе індички і розберіть його на тонкі волокна. Нашаткуйте пекінську і червонокачанну капусту. Можете натерти моркву або вчинити більш оригінальним чином, розділивши коренеплоди на тонкі стрічки з допомогою «економки». Перець наріжте соломкою і змішати всі овочі разом. Доповніть салат зеленню і горіхами.
    Заправка готується і того простіше. Часникові зубки розтираються в пасту з дрібкою солі. Отриману пасту далі доповнюють іншими компонентами і добре збивають. Після, заправляють і подають страву.

    Смачний овочевий салат з руколою – рецепт


    Інгредієнти:

  • томати черрі - 2 ст.;

  • спаржа - 10 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.;

  • рукола - 115 г;

  • сир моцарелла - 145 г;

  • бальзамічний оцет і масло - для заправки.


  • Приготування
    Розігрів сковороду гриль з краплею олії, обсмажте на ній половинки томатів черрі, паростки спаржі і скибочки цибулі. Коли овочі розм'якшаться, а цибуля стане солодким і покриється карамелізованою скоринкою, перекладіть овочі на тарілку по сусідству з подушкою з руколи. Слідом і покладіть шматочки моцарели. Приготуйте заправку, змішавши масло з бальзамічним оцтом в пропорції по своєму смаку. Не забудьте про сіль. Заправте салат і відразу ж подавайте.

    Простий овочевий салат без майонезу з авокадо – рецепт


    Інгредієнти:

  • молоді кукурудзяні качани - 2 шт.;

  • авокадо - 2 шт.;

  • великий огірок - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • томати черрі - 190 г;

  • жменя зелені кінзи;

  • сік одного лимона;

  • оливкова олія - 55 мл


  • Приготування
    Збийте останню пару інгредієнтів з сіллю до утворення однорідної емульсії. Авокадо розділіть на кубики однакового розміру. Зріжте зерна з молодих качанів кукурудзи і змішайте їх з авокадо, нарізаним кружечками огірком, півкільцями цибулі, половинками помідорів і зеленню. Заправте салат і відразу ж подавайте.

    Овочевий салат з бринзою – рецепт


    Черговий відповідь знаменитому грецькому салату – болгарський шопський салат, який готується з дуже схожого набору овочів і з додаванням бринзи замість фети.
    Інгредієнти:

  • томати - 380 г;

  • зелена цибуля - 3-4 пера;

  • огірок - 1 шт.;

  • солодкі перці (зелений, червоний) - по 1 шт.;

  • жменя зелені петрушки;

  • маслини - 15 шт.;
  • Овочевий салат – рецепт

  • бринза - 95 г;

  • винний оцет - 45 мл;

  • оливкова олія - 30 мл


  • Приготування
    Томати розділіть на кубики. Огірки можна також нарізати кубиками або розділити на кружечки. Солодкі перці ріжемо кільцями, або соломкою і змішати компоненти страви разом. Поливаємо овочі оцтом з маслом, приправляємо пучкою солі, а після перемішування посипаємо раскрошенной бринзою і зеленню.