Сидр в домашніх умовах
Сидр – слабоалкогольний напій, який став особливо популярним останнім часом. Це, по суті, яблучне ароматне, газоване, легке вино. Зараз ми розповімо, як же все-таки приготувати сидр в домашніх умовах і для цього розглянемо кілька рецептів.
Домашній сидр з яблук
Для приготування сидру з яблук в домашніх умовах існує безліч простих рецептів. Можна використовувати абсолютно будь-які плоди, головне стиглі та соковиті.
Інгредієнти:
яблука;
цукор;
вода.
Приготування
З немитих яблук зрізаємо шкірку і складаємо в трилітровий бутель шаром в 2-3 див. Яблука повинні бути немиті, тому що зверху на шкірці знаходяться дикі дріжджі, вони запустять процес бродіння. А ось всі використовувані ємності навпаки повинні бути ідеально чисті, ще краще стерилізовані. Очищені яблука пропускаємо через соковижималку (м'ясорубку), віджимаємо сік і розбавляємо водою: 2 частини соку на 1 частину води. Вода повинна бути обов'язково не з крана, тобто артезіанська, джерельна або добре очищена. Заливаємо шкурки отриманим нектаром, недоливши на два пальці до верху. Ставимо бутлі під гідрозатвор з допомогою спеціальної кришки або надягаємо одноразову гумову рукавичку на шийку і поміщаємо в тепле темне місце.
Через кілька днів почнеться процес бродіння, який буде тривати від місяця до двох. Через це час осядуть на дно дріжджі і сидр очиститься, шкурки спливуть наверх. З допомогою трубочки необхідно акуратно злити чистий шар рідини, яка знаходиться посередині, не зачіпаючи осад на дні. Розливаємо сидр в тару, в якій він буде дозрівати (цей процес називають карбонізацією). Розливаючи можна додати цукор, якщо за смаком вам його не вистачає (на 3 літри – 100-200 г цукру). Тепер ставимо щільно закриті пляшки або бутель в холодне місце (льох або холодильник) на 15-2 місяці.
За цей час знову осядуть дріжджі і тоді можна буде акуратно розлити сидр в пляшки, в яких він буде зберігатися. Це повинно бути прохолодне місце.
За таким же рецептом у домашніх умовах можна приготувати і сидр з груш. Тільки треба враховувати, що груші часто солодше яблук і головне не перестаратися з цукром.
Це найпростіший рецепт яблучного сидру в домашніх умовах
Інгредієнти:
сік яблучний 100% прояснений – 2 л;
дріжджі сухі – 05 ч. ложки;
цукор – 6 ст. ложок.
Приготування
У чистий посуд (трилітровий бутель) виливаємо яблучний сік, дріжджі заливаємо теплою водою (півчарки) і залишаємо на 15 хвилин. Коли дріжджі розчинилися виливаємо їх у сік і ставимо під водяний затвор, залишаємо бродити в теплому місці. Днів за 6-7 сидр перебродить і ще за пару днів дріжджі випадуть в осад. Обережно зливаємо його з допомогою трубочки і розливаємо в чисті пляшки. Додаємо цукор - 3 ст. ложки на один літр. Пляшки добре закорковуємо і залишаємо для карбонізації днів на 10 у прохолодне місце. Залишилися в сидрі дріжджі вступлять в реакцію з цукром, виділяючи вуглекислий газ, тим самим насичуючи рідина, т. к. пляшки щільно закриті, а вийти йому нікуди. При цьому може з'явитися ще невелика кількість осаду, тому наливати сидр потрібно акуратно - осад не повинен потрапити в склянку, або перелити його в графин або інші чисті пляшки з щільно закриваються кришками. Такий сидр може зберігатися близько року.
Інгредієнти:
яблука сушені – 1 кг;
вода – 10 л;
цукор – 08 кг;
родзинки – за смаком;
кориця – за смаком.
Приготування
У підготовлену чисту ємність (бочонок або бутель) висипаємо сушку і цукор і заливаємо теплою кип'яченою водою. Накриваємо його тканиною і ставимо в прохолодне приміщення дня на два-три. Як тільки рідина почне бродити, додаємо туди родзинки і трохи кориці. Переносимо сидр для бродіння в тепле місце і ставимо під водяний затвор. Так він блукає кілька тижнів. Як тільки ви помітите, що процес бродіння закінчився, можна розлити сидр в чисті пляшки і щільно закупорити їх. До вживання напій буде готовий через пару тижнів. Фортеця готового продукту залежить від кількості цукру, тому якщо ви хочете напій міцніше, то можна додати більше цукру - 200 грам на літр.
Домашній сидр з яблук
Для приготування сидру з яблук в домашніх умовах існує безліч простих рецептів. Можна використовувати абсолютно будь-які плоди, головне стиглі та соковиті.
Інгредієнти:
Приготування
З немитих яблук зрізаємо шкірку і складаємо в трилітровий бутель шаром в 2-3 див. Яблука повинні бути немиті, тому що зверху на шкірці знаходяться дикі дріжджі, вони запустять процес бродіння. А ось всі використовувані ємності навпаки повинні бути ідеально чисті, ще краще стерилізовані. Очищені яблука пропускаємо через соковижималку (м'ясорубку), віджимаємо сік і розбавляємо водою: 2 частини соку на 1 частину води. Вода повинна бути обов'язково не з крана, тобто артезіанська, джерельна або добре очищена. Заливаємо шкурки отриманим нектаром, недоливши на два пальці до верху. Ставимо бутлі під гідрозатвор з допомогою спеціальної кришки або надягаємо одноразову гумову рукавичку на шийку і поміщаємо в тепле темне місце.
Через кілька днів почнеться процес бродіння, який буде тривати від місяця до двох. Через це час осядуть на дно дріжджі і сидр очиститься, шкурки спливуть наверх. З допомогою трубочки необхідно акуратно злити чистий шар рідини, яка знаходиться посередині, не зачіпаючи осад на дні. Розливаємо сидр в тару, в якій він буде дозрівати (цей процес називають карбонізацією). Розливаючи можна додати цукор, якщо за смаком вам його не вистачає (на 3 літри – 100-200 г цукру). Тепер ставимо щільно закриті пляшки або бутель в холодне місце (льох або холодильник) на 15-2 місяці.
За цей час знову осядуть дріжджі і тоді можна буде акуратно розлити сидр в пляшки, в яких він буде зберігатися. Це повинно бути прохолодне місце.
За таким же рецептом у домашніх умовах можна приготувати і сидр з груш. Тільки треба враховувати, що груші часто солодше яблук і головне не перестаратися з цукром.
Рецепт домашнього сидру з магазинного соку
Це найпростіший рецепт яблучного сидру в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У чистий посуд (трилітровий бутель) виливаємо яблучний сік, дріжджі заливаємо теплою водою (півчарки) і залишаємо на 15 хвилин. Коли дріжджі розчинилися виливаємо їх у сік і ставимо під водяний затвор, залишаємо бродити в теплому місці. Днів за 6-7 сидр перебродить і ще за пару днів дріжджі випадуть в осад. Обережно зливаємо його з допомогою трубочки і розливаємо в чисті пляшки. Додаємо цукор - 3 ст. ложки на один літр. Пляшки добре закорковуємо і залишаємо для карбонізації днів на 10 у прохолодне місце. Залишилися в сидрі дріжджі вступлять в реакцію з цукром, виділяючи вуглекислий газ, тим самим насичуючи рідина, т. к. пляшки щільно закриті, а вийти йому нікуди. При цьому може з'явитися ще невелика кількість осаду, тому наливати сидр потрібно акуратно - осад не повинен потрапити в склянку, або перелити його в графин або інші чисті пляшки з щільно закриваються кришками. Такий сидр може зберігатися близько року.
Рецепт домашнього сидру з сушених яблук з корицею
Інгредієнти:
Приготування
У підготовлену чисту ємність (бочонок або бутель) висипаємо сушку і цукор і заливаємо теплою кип'яченою водою. Накриваємо його тканиною і ставимо в прохолодне приміщення дня на два-три. Як тільки рідина почне бродити, додаємо туди родзинки і трохи кориці. Переносимо сидр для бродіння в тепле місце і ставимо під водяний затвор. Так він блукає кілька тижнів. Як тільки ви помітите, що процес бродіння закінчився, можна розлити сидр в чисті пляшки і щільно закупорити їх. До вживання напій буде готовий через пару тижнів. Фортеця готового продукту залежить від кількості цукру, тому якщо ви хочете напій міцніше, то можна додати більше цукру - 200 грам на літр.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сидр - рецепт
Для тих, хто віддає перевагу домашні алкогольні напої магазинним аналогам, запропоновані далі відмінні і вельми докладні рецепти приготування
Яблучний сидр в домашніх умовах - простий рецепт
З безлічі нескладних рецептів домашніх напоїв варто виділити смачний і неймовірно ароматний сидр на класичній основі з яблук. Розповімо, як правильно
Яблучний сидр в домашніх умовах – рецепт
Для любителів домашніх алкогольних напоїв у статті зібрані докладні рецепти неймовірно смачного яблучного сидру. Згодні, процедура його створення не
Як приготувати сидр?
Сидр – це популярний слабоалкогольний напій, який традиційно готують із яблук шляхом зброджування, без додавання дріжджів. Але також є варіанти його
Сидр яблучний - рецепт
Яблучний сидр - вино дуже давнє, та й до того ж вельми поширене. З цих причин рецептів приготування цього напою дуже багато. Ми розповімо вам
Домашнє яблучне вино - рецепт
Вино - це смачний і вишуканий напій, а якщо воно ще й домашнє - то подвійно. Його роблять з різноманітних фруктів і ягід: вишні, смородини, малини,