Журавлинний морс - рецепт
![Журавлинний морс - рецепт Журавлинний морс - рецепт](/uploads/posts/2016-01/zhuravlinniy-mors-recept_731.jpeg)
Протизапальні властивості цього напою дозволяють не тільки боротися з вірусами, але також сприяють поліпшенню стану при нефритах, циститах та інших захворювань сечостатевої сфери. Однак його слід з обережністю вживати людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту.
Простий рецепт приготування журавлинного морсу із замороженої журавлини
Інгредієнти:
Приготування
Заморожену журавлину споліскують холодною водою і даємо повністю відтанути. Далі подрібнюємо ягідки в ємності блендера або ж розминаємо за допомогою дерев'яної ложки або товкачика. Додаємо в ягідне пюре приблизно сто мілілітрів кип'яченої води і віджимаємо за допомогою марлевого відрізу сік. Вичавки складаємо в емальовану ємність, додаємо воду і цукровий пісок, проварюємо протягом п'яти хвилин, а потім закутуємо на п'ятнадцять хвилин чим-небудь теплим. Коли відвар настоїться, змішуємо його з соком і можемо подавати. Якщо ви використовуєте замість цукру мед, то додайте його разом з відваром до соку перед подачею.
Такий морс хороший як в теплом, так і в холодному вигляді. Цінність його полягає в тому, що сік не піддається тепловій обробці, зберігаючи тим самим максимум вітамінів і корисних властивостей.
Рецепт журавлино-брусничного морсу
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди журавлини і брусниці гарненько промиваємо, подрібнюємо будь-яким зручним способом до отримання ягідного пюре, покласти в емальовану або скляну тару, заливаємо прогрітій до кипіння водичкою, закутуємо грунтовно і даємо настоятися протягом двох годин. Після закінчення часу проціджуємо морс через два шари марлі, злегка віджимаємо, додаємо мед і перемішуємо.
Рецепт приготування журавлинного морсу із заморожених ягід і м'яти
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди журавлини моєму і залишаємо на деякий час, щоб вони повністю розморозилися. Потім розбиваємо ягідну масу блендером або розминаємо за допомогою товкачика або ложки, змішуємо зі склянкою кип'яченої води і віджимаємо сік. М'ятні гілочки промиваємо, обсушуємо, розтираємо трохи в ступці, змішати з вичавками, заливаємо крутим окропом, додаємо цукровий пісок, знову даємо закипіти на середньому вогні, помішуючи, а потім знімаємо з вогню і закутуємо на тридцять хвилин. Настоявшийся відвар проціджуємо через кілька шарів марлі, додаємо сік, перемішуємо і можемо подавати.
При бажанні можна цукровий пісок замінити медом, тільки додавати його слід разом з соком перед подачею.
Простий рецепт приготування журавлинного морсу зі смородиною
Інгредієнти:
![Журавлинний морс - рецепт Журавлинний морс - рецепт](/uploads/posts/2016-01/zhuravlinniy-mors-recept_772.jpeg)
Приготування
Журавлинний морс зі смородиною готується традиційним способом. Промиті ягоди журавлини і смородини (можна взяти суміш червоної, білої і чорної смородини) подрібнюємо до стану пюре, додаємо склянку кип'яченої води і віджимаємо сік. Потім проварюємо вичавки з цукровим піском і водою протягом п'яти хвилин, даємо настоятися хвилин десять, віджимаємо і змішуємо з отриманим раніше соком.
Рекомендуємо добрі рецепти
![Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?](/uploads/posts/2016-01/yak-prigotuvati-zhuravlinniy-mors-z-zamorozhenoyi-zhuravlini_671.jpeg)
Як приготувати журавлинний морс із замороженої журавлини?
Більшість господинь намагаються заготовити журавлину самими різними способами, наприклад, заморозити ягоди, щоб пізніше з них готувати всілякі
![Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт](/uploads/posts/2016-01/zhuravlinniy-mors-z-zamorozhenih-yagd-recept_331.png)
Журавлинний морс із заморожених ягід - рецепт
Приготовлений правильно журавлинний морс здатний допомогти вам упоратися з різними недугами. Тому дуже важливо зварити його за всіма правилами, про
![Морс із замороженої журавлини - рецепт](/uploads/posts/2015-07/mors-z-zamorozhenoyi-zhuravlini-recept_311.jpeg)
Морс із замороженої журавлини - рецепт
Журавлину досить широко використовують в кулінарії. На її основі створюють різні соуси або використовують як начинку для ароматної випічки.
![Морси для дітей](/uploads/posts/2015-03/morsi-dlya-dtey_551.jpeg)
Морси для дітей
Морс - це вітамінний освіжаючий напій із соку фруктів, ягід, овочів і води з додаванням меду або цукру. Представляємо вашій увазі декілька цікавих
![Морс з чорної смородини](/uploads/posts/2015-03/mors-z-chornoyi-smorodini_961.jpeg)
Морс з чорної смородини
Морс з чорної смородини - відмінний напій, особливо в осінню та зимову пору, коли застуда підстерігає на кожному кроці. Приготувати це чудодійний
![Як приготувати журавлинний морс?](/uploads/posts/2015-03/yak-prigotuvati-zhuravlinniy-mors_901.jpeg)
Як приготувати журавлинний морс?
Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і