Гарбузовий сік на зиму

Як приготувати гарбузовий сік на зиму?
Перший рецепт стане базовим, його список інгредієнтів, крім самої гарбуза, включає лише цукровий пісок за смаком, і по щіпці меленої кориці, мускату.
Візьміть гарбуз середнього розміру, очистіть її від насіння з шкірою і наріжте на невеликі кубики. Тепер ви можете піти двома шляхами: відварити гарбузове шматочки або запекти їх в духовій шафі. Останній спосіб дозволяє зберегти максимум аромату і кольору плода. Запікати гарбуз слід близько 40 хвилин при 200 градусах, після чого м'які гарбузове шматочки пропускають через м'ясорубку або пюрируют блендером. Готове пюре повертаємо в каструлю і розводимо водою. Кількість рідини визначайте на свій розсуд: хтось любить більш густий сік, хтось навпаки – рідкий. Після додавання рідини напій повторно кип'ятять, доповнюють цукром зі спеціями, і розливають по стерильної тарі, після чого закочують.
Гарбузовий сік в соковарці на зиму
Гарбузовий сік можна готувати і з допомогою кухонних помічників, в якості останніх в цьому рецепті виступить скороварка, з допомогою якій вариться напій практично без вашої участі.
Вимиті і очищені шматочки гарбуза викладіть у верхній контейнер пристрою, а в контейнер нижче налийте води до позначки. Закрийте скороварку, поставте на вогонь і додайте її трубку над другою каструлею, в яку і буде капати сік. Через півгодини перші краплі соку почнуть витікати з пристрою, а коли процес виділення рідини завершиться, поставте готовий сік на плиту, всипте в нього цукор за смаком і доведіть майже до кипіння. Розлийте напій по стерильним банкам і закатайте.
Гарбузовий сік - рецепт приготування на зиму через соковижималку
Інгредієнти:
Приготування
Відокремивши гарбузову м'якоть від шкірки і насіння, пропустіть її через соковижималку разом з м'якоттю манго. Манго додавати не обов'язково, але якщо є можливість, доповніть сік цим тропічним фруктом, навіть однієї штуки буде достатньо для того, щоб наситити його смаком весь сік. Напій практично готовий, залишається лише розбавити його соком цитрусових і можна приступати до стерилізації. Доведіть сік до кипіння, але не кип'ятіть, після чого розлийте його по стерильним банкам і закатайте.
Гарбузово-морквяний сік на зиму – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
В рамках цього рецепта ключову роль буде грати соковижималка, з її допомогою слід віджати сік з очищених від насіння гарбузових шматочків банана і моркви. Готовий напій поставте на вогонь і витримуйте в межах 90 градусів близько 5 хвилин. Після, розливаємо сік по стерильним банкам і закатуємо.
Яблучно-гарбузовий сік на зиму

Інгредієнти:
Приготування
Звільніть гарбуз і яблука від шкірки і насіння, після чого пропустіть плоди через соковижималку разом з коренем імбиру. Додайте в напій цитрусовий сік, щоб гарбуз та яблуко не втратили колір, а потім доведіть напій до кипіння. Кип'ятити сік не слід, щоб не розгубити всі вітамінне багатство. Гарячий гарбузовий сік розливаємо по стерильної тарі і закатуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Компот з гарбуза на зиму
Багато господині в осінню пору займаються заготовками на зиму. Готують варення, соління, соки, компоти. Сьогодні ми хочемо вам розповісти про рецепти

Сік з гарбуза
Любителям овочевих соків, пропонуємо зробити сік з гарбуза - дуже корисного вітамінного плода. Ми для вас підібрали кілька цікавих, але в теж час

Морквяний сік на зиму
На зиму можна заготовляти не тільки соління, консервацію, варення, але і зробити чудовий і корисний морквяний сік. А наші цікаві ті рецепти, які

Гарбузово-морквяний сік на зиму
Гарбузово-морквяний сік - це чудовий напій, в якому міститься велика кількість вітамінів. Він корисний для зору, крові, покращує травні процеси.

Як приготувати гарбузовий сік?
Гарбузовий сік - багатюще джерело вітамінів. Можливо, саме тому учні чарівної школи Хогвартс з творів про Гаррі Поттера пили його кожен день. А що

Сік з кабачків
Якщо вам набридли звички соки з яблук, цитрусових та інших фруктів, рекомендуємо приготувати незвичайний сік з кабачків. Ми впевнені такий корисний