Вернуться назад Распечатать

Гарбузовий сік на зиму

Гарбузовий сік на зиму
В коморі неодмінно повинно знайтися місце не тільки для фруктових і ягідних соків , але і для напоїв на овочевій основі. Серед останніх, незаперечним народним фаворитом є гарбузовий сік, сезон заготівлі якого зараз у самому розпалі. Не пропустіть шанс закрити баночку-другу гарбузового соку на зиму, поки плоди сконцентрували в собі максимальну кількість вітамінів.

Як приготувати гарбузовий сік на зиму?


Перший рецепт стане базовим, його список інгредієнтів, крім самої гарбуза, включає лише цукровий пісок за смаком, і по щіпці меленої кориці, мускату.
Візьміть гарбуз середнього розміру, очистіть її від насіння з шкірою і наріжте на невеликі кубики. Тепер ви можете піти двома шляхами: відварити гарбузове шматочки або запекти їх в духовій шафі. Останній спосіб дозволяє зберегти максимум аромату і кольору плода. Запікати гарбуз слід близько 40 хвилин при 200 градусах, після чого м'які гарбузове шматочки пропускають через м'ясорубку або пюрируют блендером. Готове пюре повертаємо в каструлю і розводимо водою. Кількість рідини визначайте на свій розсуд: хтось любить більш густий сік, хтось навпаки – рідкий. Після додавання рідини напій повторно кип'ятять, доповнюють цукром зі спеціями, і розливають по стерильної тарі, після чого закочують.

Гарбузовий сік в соковарці на зиму


Гарбузовий сік можна готувати і з допомогою кухонних помічників, в якості останніх в цьому рецепті виступить скороварка, з допомогою якій вариться напій практично без вашої участі.
Вимиті і очищені шматочки гарбуза викладіть у верхній контейнер пристрою, а в контейнер нижче налийте води до позначки. Закрийте скороварку, поставте на вогонь і додайте її трубку над другою каструлею, в яку і буде капати сік. Через півгодини перші краплі соку почнуть витікати з пристрою, а коли процес виділення рідини завершиться, поставте готовий сік на плиту, всипте в нього цукор за смаком і доведіть майже до кипіння. Розлийте напій по стерильним банкам і закатайте.

Гарбузовий сік - рецепт приготування на зиму через соковижималку


Інгредієнти:

  • невелика гарбуз - 1 шт.;

  • апельсини - 4 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • манго - 1 шт.


  • Приготування
    Відокремивши гарбузову м'якоть від шкірки і насіння, пропустіть її через соковижималку разом з м'якоттю манго. Манго додавати не обов'язково, але якщо є можливість, доповніть сік цим тропічним фруктом, навіть однієї штуки буде достатньо для того, щоб наситити його смаком весь сік. Напій практично готовий, залишається лише розбавити його соком цитрусових і можна приступати до стерилізації. Доведіть сік до кипіння, але не кип'ятіть, після чого розлийте його по стерильним банкам і закатайте.

    Гарбузово-морквяний сік на зиму – рецепт


    Інгредієнти:

  • гарбузова м'якоть - 540 г;

  • банан - 1 шт.;

  • морква - 3-4 шт.;

  • щіпка кориці.


  • Приготування
    В рамках цього рецепта ключову роль буде грати соковижималка, з її допомогою слід віджати сік з очищених від насіння гарбузових шматочків банана і моркви. Готовий напій поставте на вогонь і витримуйте в межах 90 градусів близько 5 хвилин. Після, розливаємо сік по стерильним банкам і закатуємо.

    Яблучно-гарбузовий сік на зиму

    Гарбузовий сік на зиму

    Інгредієнти:

  • гарбузова м'якоть - 490 г;

  • яблуко - 210 г;

  • корінь імбиру - 25 см;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Звільніть гарбуз і яблука від шкірки і насіння, після чого пропустіть плоди через соковижималку разом з коренем імбиру. Додайте в напій цитрусовий сік, щоб гарбуз та яблуко не втратили колір, а потім доведіть напій до кипіння. Кип'ятити сік не слід, щоб не розгубити всі вітамінне багатство. Гарячий гарбузовий сік розливаємо по стерильної тарі і закатуємо.