Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Вино з журавлини

Вино з журавлини

5-07-2015, 18:19
817
Вино з журавлини
В домашніх умовах можна приготувати вино з багатьох ягід, ми вам зараз розповімо, як зробити вино з журавлини. Ця ягода вважається не самим кращим варіантом для виноробства, адже в ній багато кислоти і зовсім трішки цукру. Саме тому в журавлинний сік вливають воду. З цієї ягоди готують міцні й солодкі вина.

Рецепт вина з журавлини


Інгредієнти:

  • журавлина – 1 кг;

  • спирт 96% - 1 л;

  • вода – 1 л;

  • цукор – 17 ст. ложок.


  • Приготування
    Ягоди журавлини промиваємо, обсушуємо, а потім пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо за допомогою блендера. Перекладаємо отримане пюре в трилітрову банку, вливаємо спирт і залишаємо на тиждень настоюватися. Потім вливаємо воду і знову залишаємо на тиждень. Тепер розчиняємо цукор в 2 л води і з'єднуємо з отриманою настоянкою. Тепер все це ретельно розмішуємо, нагріваємо суміш приблизно до температури 60-70 градусів, даємо їй охолонути і проціджуємо. Отримане вино розливаємо по пляшках і наполягаємо ще близько доби. Після цього напій готовий до вживання.

    Домашнє вино з журавлини


    Інгредієнти:

  • сік журавлинний – 8 л;

  • цукор – 5 кг;

  • вода – 25 л.


  • Приготування
    Для вина нам бажано відібрати тільки самі спілі ягоди. Промиваємо їх і замочуємо в холодній воді приблизно на годину. Потім ягоди обполіскуємо, а рідину зливаємо. Журавлину мнемо, щоб вона пустила сік, і залишаємо масу днів на 15 бродити. Після цього додаємо цукор і воду, все розмішуємо і знову ставимо для бродіння ще мінімум на місяць. Після цього брагу проціджують через кілька шарів марлі. Рідина розливаємо по чистим бутлях і відправляємо в прохолодне місце настоюватися ще днів на 30-40.

    Рецепт вина з журавлини


    Інгредієнти:

  • журавлина – 15 склянки;

  • цукор – 1 склянка;

  • горілка – 05 л.


  • Приготування
    Журавлину расталкиваем з цукром, перекладаємо масу в банку і вливаємо горілку. Закриваємо банку кришкою і залишаємо
    Вино з журавлини
    при кімнатній температурі на 2 тижні. Періодично настій збовтуємо. А після цього на 1 ніч ставимо в холодильник, а потім проціджуємо через 3-4 шари марлі. Вичавки викидаємо, а настій знову проціджуємо. В принципі, напій готовий до вживання, але він виходить дуже міцним. Якщо ж хочете отримати більш м'яке вино з більш солодким смаком, то працюємо далі. З 2 склянок води і 2 склянок цукру готуємо сироп, охолодити його і вливаємо в приготований напій.
    З журавлини можна також приготувати кисіль або морс , вийде дуже смачно, а головне корисно.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Настоянка з журавлини на спирту
    Настоянка з журавлини на спирту
    Журавлина на спирту - дуже приємний напій, який більше полюбляють жінки, ніж чоловіки. Зробити його легко, треба тільки мати під рукою пару
    Домашнє вино з смородини
    Домашнє вино з смородини
    Чорна і червона смородина - дуже корисна ягода, і це відомо всім. З неї роблять безліч смачних заготовок: соки, варення, компоти. Сьогодні ми з вами
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино - рецепт
    Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс?
    Як приготувати журавлинний морс? Цим питанням господині задаються дуже часто, оскільки цей напій неймовірно смачний і корисний, причому і дорослим, і