В домашніх умовах можна приготувати вино з багатьох ягід, ми вам зараз розповімо, як зробити вино з журавлини. Ця ягода вважається не самим кращим варіантом для виноробства, адже в ній багато кислоти і зовсім трішки цукру. Саме тому в журавлинний сік вливають воду. З цієї ягоди готують міцні й солодкі вина.
Рецепт вина з журавлини
Інгредієнти: журавлина – 1 кг; спирт 96% - 1 л; вода – 1 л; цукор – 17 ст. ложок. Приготування Ягоди журавлини промиваємо, обсушуємо, а потім пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо за допомогою блендера. Перекладаємо отримане пюре в трилітрову банку, вливаємо спирт і залишаємо на тиждень настоюватися. Потім вливаємо воду і знову залишаємо на тиждень. Тепер розчиняємо цукор в 2 л води і з'єднуємо з отриманою настоянкою. Тепер все це ретельно розмішуємо, нагріваємо суміш приблизно до температури 60-70 градусів, даємо їй охолонути і проціджуємо. Отримане вино розливаємо по пляшках і наполягаємо ще близько доби. Після цього напій готовий до вживання.
Домашнє вино з журавлини
Інгредієнти: сік журавлинний – 8 л; цукор – 5 кг; вода – 25 л. Приготування Для вина нам бажано відібрати тільки самі спілі ягоди. Промиваємо їх і замочуємо в холодній воді приблизно на годину. Потім ягоди обполіскуємо, а рідину зливаємо. Журавлину мнемо, щоб вона пустила сік, і залишаємо масу днів на 15 бродити. Після цього додаємо цукор і воду, все розмішуємо і знову ставимо для бродіння ще мінімум на місяць. Після цього брагу проціджують через кілька шарів марлі. Рідина розливаємо по чистим бутлях і відправляємо в прохолодне місце настоюватися ще днів на 30-40.
Рецепт вина з журавлини
Інгредієнти: журавлина – 15 склянки; цукор – 1 склянка; горілка – 05 л. Приготування Журавлину расталкиваем з цукром, перекладаємо масу в банку і вливаємо горілку. Закриваємо банку кришкою і залишаємо
при кімнатній температурі на 2 тижні. Періодично настій збовтуємо. А після цього на 1 ніч ставимо в холодильник, а потім проціджуємо через 3-4 шари марлі. Вичавки викидаємо, а настій знову проціджуємо. В принципі, напій готовий до вживання, але він виходить дуже міцним. Якщо ж хочете отримати більш м'яке вино з більш солодким смаком, то працюємо далі. З 2 склянок води і 2 склянок цукру готуємо сироп, охолодити його і вливаємо в приготований напій.
З журавлини можна також приготувати кисіль або морс , вийде дуже смачно, а головне корисно.