Вино з обліпихи
З обліпихи багато господині варять смачне варення або ароматне желе, але не всі знають, що вона придатна для домашнього виноробства. Коли настане час збирати врожай, згадайте наші рецепти вина, завдяки яким ви отримаєте божественний напій оранжеватого кольору з приємним запахом і м'яким присмаком. Ми з радістю розповімо вам, як правильно зробити вино з обліпихи.
Інгредієнти:
цукровий пісок – 5 кг;
ягоди обліпихи – 15 кг;
яйце – для освітлення;
вода.
Приготування
Ягоди збираємо цілі-цілісенькі, не пом'яті і розминаємо міксером. Обліпиху для вина мити не можна, так як на її поверхні є бактерії, що сприяють процесу бродіння. Якщо ж вони дуже брудні, то можете перетерти їх сухою ганчірочкою. Потім перемелену ягоду віджимаємо кілька разів через марлю, складену в два рази. Отриманий сік обліпихи розливаємо в 5 літрові ємності і в кожну висипаємо по склянці цукру. Далі каструлі зав'язуємо марлею і залишаємо на 3 дні. Вже через кілька годин на поверхні почне утворюватися помаранчева пінка, яку ми обережно знімаємо. Через 3 дні, сік разом з осадом переливаємо в одну велику сулію. Окремо розчиняємо в теплій воді 25 кілограма цукру і виливаємо сироп в обліпиховий сік. Після цього готове сусло ставимо на бродіння. Решта 25 кілограма цукрового піску всипаємо рівними частинами 4 7 та 10-й день бродіння. Також щодня кілька разів злегка похитуємо ємність з вином, щоб її стінки повністю омивалися. Активне бродіння закінчується утворенням на поверхні напою тонкого шару обліпихового масла, яке акуратно знімаємо і доливаємо води. Далі на ємність надягаємо надувну гумову рукавичку з проколеної в пальчику дірочкою. Готовий напій 3 рази проціджують через щільну тканину, щоб позбутися т осаду, і залишаємо вино дображивать. На ємність з знову встановлюємо рукавичку і переносимо її в приміщення з температурою близько 12 градусів. Там наше вино буде знаходитися близько 3-4 місяців. Раз на півтора місяця переливаємо напій, знімаючи осад на дні. Щоб зробити його більш привабливим, потрібно освітлити вино. Для цього яєчний білочок акуратно відокремлюємо від жовтка, збиваємо його, періодично підливаючи воду. Потім отриману пінку змішують з 1 літром вина, а потім отриману рідину тонкою цівкою вливаємо в бутель. Далі напій ретельно перемішуємо і залишаємо в спокої на 2-3 тижні. Після процесу освітлення у нас вийде біле вино з соку обліпихи з більш помаранчевих відтінком. Тепер залишилося акуратно перелити його в пляшки і залишити при кімнатній температурі на півроку для витримування.
Інгредієнти:
свіжа обліпиха – 4 кг;
мед липовий – за смаком;
кип'ячена вода.
Приготування
Ягоди перебираємо, вичавлюємо сік, розбавляємо його трохи водою, кладемо мед і залишаємо на кілька тижнів для бродіння. Потім перелити вино в чисті пляшки, закорковуємо пробочками і ставимо в прохолодне місце. Домашнє вино з обліпихи протягом року набуває золотистий колір і стане зовсім прозорим.
Якщо хочете, щоб напій був особливо смачним з неповторним вишуканим присмаком, виконуйте наступні рекомендації:
збираємо ягоди тільки вручну, не застосовуючи при цьому дріт, щоб не пом'яти і не зіпсувати плоди;
віджимаємо сік тільки через марлю, складену в декілька шарів;
після завершення процесу бродіння на рідини утворюється скоринка, яку акуратно збираємо шумівкою.
Рецепт домашнього вина з обліпихи
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди збираємо цілі-цілісенькі, не пом'яті і розминаємо міксером. Обліпиху для вина мити не можна, так як на її поверхні є бактерії, що сприяють процесу бродіння. Якщо ж вони дуже брудні, то можете перетерти їх сухою ганчірочкою. Потім перемелену ягоду віджимаємо кілька разів через марлю, складену в два рази. Отриманий сік обліпихи розливаємо в 5 літрові ємності і в кожну висипаємо по склянці цукру. Далі каструлі зав'язуємо марлею і залишаємо на 3 дні. Вже через кілька годин на поверхні почне утворюватися помаранчева пінка, яку ми обережно знімаємо. Через 3 дні, сік разом з осадом переливаємо в одну велику сулію. Окремо розчиняємо в теплій воді 25 кілограма цукру і виливаємо сироп в обліпиховий сік. Після цього готове сусло ставимо на бродіння. Решта 25 кілограма цукрового піску всипаємо рівними частинами 4 7 та 10-й день бродіння. Також щодня кілька разів злегка похитуємо ємність з вином, щоб її стінки повністю омивалися. Активне бродіння закінчується утворенням на поверхні напою тонкого шару обліпихового масла, яке акуратно знімаємо і доливаємо води. Далі на ємність надягаємо надувну гумову рукавичку з проколеної в пальчику дірочкою. Готовий напій 3 рази проціджують через щільну тканину, щоб позбутися т осаду, і залишаємо вино дображивать. На ємність з знову встановлюємо рукавичку і переносимо її в приміщення з температурою близько 12 градусів. Там наше вино буде знаходитися близько 3-4 місяців. Раз на півтора місяця переливаємо напій, знімаючи осад на дні. Щоб зробити його більш привабливим, потрібно освітлити вино. Для цього яєчний білочок акуратно відокремлюємо від жовтка, збиваємо його, періодично підливаючи воду. Потім отриману пінку змішують з 1 літром вина, а потім отриману рідину тонкою цівкою вливаємо в бутель. Далі напій ретельно перемішуємо і залишаємо в спокої на 2-3 тижні. Після процесу освітлення у нас вийде біле вино з соку обліпихи з більш помаранчевих відтінком. Тепер залишилося акуратно перелити його в пляшки і залишити при кімнатній температурі на півроку для витримування.
Рецепт вина з обліпихи
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди перебираємо, вичавлюємо сік, розбавляємо його трохи водою, кладемо мед і залишаємо на кілька тижнів для бродіння. Потім перелити вино в чисті пляшки, закорковуємо пробочками і ставимо в прохолодне місце. Домашнє вино з обліпихи протягом року набуває золотистий колір і стане зовсім прозорим.
Корисні поради, як приготувати вино з обліпихи
Якщо хочете, щоб напій був особливо смачним з неповторним вишуканим присмаком, виконуйте наступні рекомендації:
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з обліпихи
Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
Домашнє вино з варення
Домашнє вино з варення відмінно прикрасить будь-який святковий стіл. Для його приготування може підійти будь-яке варення - абрикосове, вишневе,
Домашнє виноградне вино
Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.
Малинове вино - рецепт
Малинове вино, приготоване в домашніх умовах володіє ні з чим незрівняним чудовим смаком. І сьогодні ми розповімо вам декілька простих рецептів
Як зробити вино з компоту?
Всі ми прекрасно знаємо про користь домашнього вина в помірних кількостях. Сьогодні ми розповімо, як зробити вино з решти або забродженого компоту.
Вино з червоної горобини
З горобини, дуже смачної і корисної ягоди, готують варення, компоти, десерти. А ми з вами поділимося цікавими рецептами створення вина з червоної