Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Анісовий лікер

Анісовий лікер

15-03-2015, 18:24
1 464
Анісовий лікер
Приємно іноді посидіти за чаркою і ніжного солодкого лікеру. Багато хто звик до лікерів з фруктів, ягід. Але і просто з спецій виходить прекрасний смак напою. Така спеція, як аніс чудово поєднується зі спиртними напоями, а лікер з цієї прянощі володіє розслаблюючим властивістю. Ми розповімо вам, як приготувати анісовий лікер будинку. Для цього не потрібно багато зусиль, просто трішечки терпіння.

Лікер з анісу


Інгредієнти:

  • аніс - 40 г;

  • коріандр - 5 шт.;

  • кориця - 1 шт.;

  • цукор - 04 кг;

  • вода - 05 л;

  • спирт - 1 л.


  • Приготування
    Для приготування анісового лікеру потрібно взяти пляшку, обов'язково з вузьким горлом. Укладаємо на дно спеції і заливаємо спиртом. Наполягати потрібно два місяці. Потім готуємо з води і цукру солодкий сироп і додаємо до настою. Наполягаємо тиждень, при цьому кожні два дні обов'язково потрібно все перемішувати. Після закінчення цього терміну лікер фільтруємо і розливаємо по тарам для подачі. Важливо, щоб тара була закупориваемая.
    Так само є більш швидкий спосіб приготування анісового лікеру.

    Рецепт анісового лікеру


    Інгредієнти:

  • насіння анісу - 200 г;

  • вода - 2 л;

  • горілка - 5 л;

  • цукровий сироп - 4 ст.


  • Приготування
    Анісове насіння потрібно як слід розмолоти в ступці, засипати в ємність і залити горілкою. Наполягаємо горілку в темному місці два тижні. Потім настоянку заливаємо в перегінний апарат і додаємо кип'ячену воду. Переганяємо горілчану суміш так, щоб у підсумку вийшло близько двох з половиною літрів анісового спирту. Цукровий сироп повинен бути густою. Вливаємо його в спирт, перемішуємо і розливаємо по герметично закривається пляшках.

    Анісовий лікер "Самбука"


    Інгредієнти:

  • аніс - 100 г;

  • квіти бузини чорної - 25 г;

  • спирт - 07 л;

  • цукор - 400 гр;

  • вода - 250 мл


  • Приготування
    Анісовий лікер, який по-іншому називається самбука, в домашніх умовах готується дуже просто. Спеції заливаємо спиртом і наполягаємо в темряві близько тижня, але можна і менше. Далі готуємо сироп з цукру: розчиняємо цукор в киплячій воді і не забуваємо
    Анісовий лікер
    кілька разів знімати образовивающуюся пінку. У настояний спирт необхідно влити охолоджений сироп і отриману суміш продистиллировать. Перші 50-70 мл рідини обов'язково виливаємо! Проганяємо до отримання 700 мл рідини - не більше, не менше. Якщо будете ще додавати - це дуже зіпсує смак, так що скупитися не варто. Далі переливаємо анісовий лікер в пляшку і залишаємо на добу. Тільки потім фільтруємо і залишаємо настоюватися ще тиждень.
    Шукайте цікаві рецепти лікерів для вечірки, тоді рекомендуємо зробити в домашніх умовах лікер «Амаретто» або «Бейліз» , які неодмінно сподобаються вашим друзям.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Абрикосовий лікер
    Абрикосовий лікер
    Домашній абрикосовий лікер - безпечний і натуральний продукт, який можна вживати не тільки в чистому вигляді, але і додавати у коктейлі або
    М'ятний лікер
    М'ятний лікер
    М'ятний лікер - це міцний алкогольний напій, який неодмінно припаде до смаку, як жінкам, так і чоловікам. Давайте розберемося, як його приготувати в
    Лікер з чорної смородини
    Лікер з чорної смородини
    Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер
    Лимонний лікер - це італійський спиртний напій, який відомий у багатьох країнах. Його можна вживати в чистому вигляді або використовувати для
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер в домашніх умовах
    Яблучний лікер - це алкогольний напій, зроблений з яблучного соку. Його можна пити як у чистому вигляді, так і використовувати для створення
    Шоколадний лікер в домашніх умовах
    Шоколадний лікер в домашніх умовах
    Шоколадний лікер - це прекрасна основа для смачних десертів і дивовижних коктейлів. Але його можна вживати в чистому вигляді, додавши кілька кубиків